2011

31 december 2010

Het weer is grijs, de temperatuur net boven het vriespunt. De sneeuw begint weg te trekken.
Op weg naar de bloemist: stralend witte kleine zilverreiger vliegt op uit de kant van de weg. Zijn helgele schoenen trekken de aandacht.

1 januari 2011
Voormiddag: grijs, mistig, positieve temperatuur. Op de nok van het dak zit warempel een kwikstaart!
Na de middag wandelingetje met de honden en we kruisen het pad van een koppel zwanen met een jong van vorig jaar.

2 januari 2011
Als ik terug de oprit oprijd na de boodschappen, zit er een koolmees in de garage. Ze wil per sé langs de ruit naar het daglicht, maar dat kan niet. Ik ga rustig binnen en drijf haar zo naar de openstaande garagepoort. De mees maakt zich snel uit de voeten, maar de merel die ik er al vaker zag (ik herken hem aan zijn witte tonsuur), blijft rustig op de rugleuning van een tuinstoel zitten en stoort zich vooral niet aan mij. Die gaat waarschijnlijk proberen een nest te maken op de garagezolder of op de armatuur van de verlichting. Da’s wel een heel grote nestkast, zo’n garage!
De Turkse tortels zijn nu helemaal uit de bol aan het gaan. In het dorp was een doffer aan het stouwen op de richel van een appartement. Het hele balkon heeft hij achter haar aan gezeten. Toen hij het wilde opgeven, draaide zij de rollen om en zat achter hem aan. En maar baltsen en onnozel doen!

7 januari 2011
Gefopt! Vanmorgen naar de andere campus geroepen en op mijn terugweg over het braakliggend terrein van de Craeybeckxtunnel hoorde ik een telefoon overgaan: “drrr drrr drrr”…”drrr drrr drrr”… Omdat ik ter hoogte van een toezichtskoker van de tunnel was, ging ik mee in het idee van een telefoonsignaal. Maar toen het “toestel” meevloog van de ene struik naar de andere kon ik mijn lach niet inhouden.
Wat zijn het toch imitatie-artiesten, die spreeuwen! Ik ken het fenomeen al lang, maar blijf me er over verbazen. Ik durf er iets moois om verwedden dat er ergens eentje rondvliegt die het hele repertoire ringtones uit z’n hoofdje kent!

9 januari 2011
Vanmorgen een wandeling gemaakt in de Bazelse polder. Bij het begin was het nog ijzig koud, maar zodra de zon zich door de wolken gewerkt had voelde het lenteachtig warm als je de beschutting van de bomen opzocht. Ook de kruidlaag en de boomknoppen waren al in voorjaarsstemming. Hopelijk wordt dit niet afgestraft door een volgend winteroffensief. Daar zit nu echt niemand meer op te wachten!

 14 januari 2011

Op het werk, nog vóór het daglicht goed doorkomt, is een roodborst luidruchtig zijn territorium aan het afbakenen. Hij slaat daarbij een nogal hoge toon aan en laat de klanken rondstuiteren tussen de gebouwen. De natuur unplugged

23 januari 2011

Het was vandaag grauw druilerig weer (nog maar eens) en we moesten onszelf forseren om toch met de honden naar de polder te gaan. Het zag er zó nat en ongezellig uit dat ik het vertikte om mijn fototoestel mee te nemen. Wie maakt er nu foto’s in die nattigheid?

Fout!!!

Er waren de eerste wilgenkatjes die met waterpareltjes bekleed zijn, er was een grote zilverreiger -die weliswaar te ver zat om te fotograferen, maar mijn verrekijker zit ook in die tas-, er waren dikke barstensklare knoppen van verschillende bomen en er waren -toen de zon een schuchtere poging deed om er toch door te komen- prachtige kleuren op de blinkende bast van de populieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s