Rabarbercello

Ooit brachten we een flesje limoncello mee van Corsica. Om heel eerlijk te zijn: ik vond het maar niks wegens veel te zoet. Tot ik ontdekte dat je het ook kan mengen met bijvoorbeeld schuimwijn. Of on the rocks, met een scheut fruitsap erbij en een blaadje munt. Toen was ik om.

Dus dacht ik: waarom eens niet aan de slag met rabarber, op basis van het recept dat ik in Landleven (of was het Roots?) vond. Rabarder bij de karrenvracht. Zoveel taart en crumble maak ik in geen 10 jaar en voor huisgemaakte jam wacht ik nog een jaartje, tot ik alle tijd voor mezelf heb (yeh right :roll:).

Ik begon dus een kilo gewassen rabarberstengels op dunne plakjes te snijden, deed ze in een rumtopf, gooide er 400gr suiker overheen en hield er 2 flessen vodka van minstens 40% alcohol omgekeerd boven.

Na een week of 3-4 wachten en dagelijks met de topf schudden en draaien (een salsadansje helpt de suiker oplossen) heb ik het zootje door een kaasdoek gegoten, de pulp met de blender klein gemaakt en het sap ervan door een fijne zeef gedrukt en bij de vloeistof gedaan en nu staan er 3 flessen te “rijpen” op een koel en donker plaatsje. Nog minstens 3 maanden geduld (6 is beter, maar zoveel karakter heb ik niet) en dan mag er gekeurd worden.

2 gedachten over “Rabarbercello

  1. Niet vergeten te zeven door een koffiefilter voor gebruik…anders krijgt je een lelijke aanslag op de bodem van de fles en dat maakt de drank bruin ipv roze

    Like

    • Zo is dat. Ik gebruik altijd een koffiefilter, zowel bij het “oogsten” van de drank na de 6 weken “incuatie”, als bij het decanteren, omdat je dan toch nooit 100% kan voorkomen dat er nog iets meekomt. Ik heb je commentaar ineens ook gekopieerd naar het fusieblog, Liss, want de beide “parent”-blogs verdwijnen eind deze maand volledig.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s