Notenporto

Nu de rumtopf weer vrij is en de boerenoten net à point zijn, heb ik notenporto te trekken gezet.

De noten zijn nu juist zoals ze moeten zijn: groene bolster die nog niet grondig gescheurd is. Ze hangen nog aan de boom, zodat er nog geen tekenen van rot aan zitten. Ik heb er 7 uitgezocht, gewassen en 3 ervan heb ik open gewrikt met een keukenmes. Ik heb daar – helemaal buiten mijn gewoonte – plastic handschoenen voor aan gedaan, want het oxiderende vocht maakt bruine vlekken die van je handen moeten slijten!

Daaroverheen komt 560gr fijne witte suiker, 3,5l rode wijn, 0,5l witte wijn en 0,5l bewaaralcohol van 96%. Neem dat bewaren maar vrij etterlijk! Binnen een half jaar – en na veel schudden – mag de vloeistof gezeefd worden. Nog eens 3 maanden later kunnen de flessen gevuld worden. Ne voldragen kleinen dus…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s