Havermoutbolletjes

225gr havermout (kijk uit dat je geen voorgekookte hebt!)
425ml melk
15gr verse gist
55gr gesmolten boter of smout
1 theelepel zout
225gr tarwebloem
room of losgeklopt ei om te glazuren

– de havermout 2 uur laten zwellen in de melk
– de opgeloste gist, de gesmolten vetstof, zout en voldoende bloem toevoegen om een mooi glad deeg te krijgen
– 10 min kneden en onder een klamme doek of onder een grote kom laten rijzen
– herkneden en 16 bolletjes vormen
– de bolletjes op een met bloem bestoven ovenplaat leggen (ver genoeg uiteen, want ze moeten nog rijzen) en bovenaan met een schaar kruiselings insnijden
– onder een klamme doek laten rijzen tot 2x volume
– bovenkant borstelen met room of ei en 20 min afbakken bij 220°C

Advertenties

Een gedachte over “Havermoutbolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s