Gevulde minipaprika’s met pasta

Jaren geleden, toen we nog met het tentje door het binnenland van Spanje trokken, hebben we deze gevulde paprika’s eens als tapa gegeten aan de Spaans-Franse grens, in een tankstation annex tapabar. Heerlijk!!! Ik heb lang gezocht om de juiste kaas te vinden en uiteindelijk belandde ik bij de klassieke en bij ons bijna overal verkrijgbare geitenbûche.

Als je voldoende paprikaatjes voorziet per persoon en er een portie pasta bij kookt, kan het gerust als vegi hoofdmaaltijd dienen.
Per persoon gebruikte ik:

– 5 mini-paprika’s (diverse kleuren, dat oogt leuker)
– 2-3cm geitenbûche, zonder korst
– 100ml room
-ruim zoete paprikapoeder, tikje curry en versgemalen zwarte peper (zout hoeft voor ons niet vanwege de kaas, maar dat moet je zelf een beetje ondervinden)
– tagliatelle

De paprika’s schillen en de zaadlijstjes verwijderen.
De kaas ontdoen van de korst (die smelt niet voldoende) en verkruimelen in een schaaltje. Het prakken en mengen gaat iets makkelijker als je hem een minuutje op 300Watt in de microgolfoven zet. Voeg room en kruiden toe en maak een stevig papje (er mogen gerust nog wat grovere stukjes bijzitten, het hoeft geen glad papje te zijn). Voeg de room vooral beetje bij beetje toe, zodat het mengsel niet te vloeibaar wordt, want dan loopt het uit de pepertjes.
Vul de pepertjes met het kaasmengsel. Als je nog wat mengsel overhebt, leng het een beetje aan met de overige room en kruid bij. Plaats de pepertjes in een ovenvaste schaal, giet de saus er over, dek af met alu-folie en zet gedurende 20 minuutjes in een oven van 200°C.
Als het water voor de pasta kookt, haal je het folie van de ovenschaal en zet ze onder de grill tot de pasta al dente is. Dan is de kleuring net goed en kan alles samen op tafel.

Uiteraard kan de pasta vervangen worden door rijst, quinoa, stokbrood, … Eventueel kan er nog een slaatje bij geserveerd worden.

Als je geen mini-paprika’s vindt, kan je ook 2 van die lekkere zoete puntpaprika’s nemen. Het vullen kan dan best met een spuitzak gebeuren of het onderste gedeelte blijft leeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s