Gebakken kaastaart zonder bodem

Voor een springvorm van 26cm diameter hebben we nodig:

– 1kg kwark
– 250 gr suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 zakje bakpoeder
– 1 zakje poeder voor vanillepudding
– 4 volledige eieren
– 2 el. griesmeel of maïsbloem
– sap van 1/2 citroen of limoen (evt. ook zeste)

Alles mengen en in de beboterde en bloembestoven springvorm gieten (leg een stuk folie onder de springvorm igv lekkage). Gedurende 1 uur bakken in een voorverwarmde oven bij 175-200°. Op het einde van de baktijd checken met een puntig mes of de vulling doorbakken is.

gebakken kaastaart zonder bodem

Een gedachte over “Gebakken kaastaart zonder bodem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.