Mobiel, al dan niet bewegend, …

Saturn’9 wil ons in week 9 in beweging zetten. Maakt niet uit hoe, begrijp ik. Het mogen zelfs de grijze celletjes zijn die aan fitness doen. Als we maar mobiel zijn. (Ik wilde eerst de term “mobiliseren” gebruiken, maar dat is in de huidige tijden een beetje dubieus.)

Na het ontbijt begon de dag met:

Ik durf er bijna niet meer mee op straat komen. Hij moet dringend in bad, maar het wil niet goed lukken. Ik krijg nog makkelijker de hond in de douche en dat is al een krachttoer.

Noodgedwongen, wegens een hond die niet naast de fiets meeloopt (omdat ik daar fel tégen ben!) en een afstand tot de speelplek die te lang is om te voet en te poot te overbruggen (dan valt er niets meer te spelen).

Aangekomen bij de haasjes en de konijntjes (gelukkig geen andere hondjes want hij wil ’s morgens nog niet met soortgenoten spelen) zetten we de ochtend verder met:

Hondje rent, baasjes houden het ietsje rustiger, dan hebben ze tijd om het afval op te ruimen dat de weekendgasten achtergelaten hebben. “De gemeente dankt u, merci!”

Terug thuis de hond met wat lekkers beloond voor zijn plezier, zelf een bakje koffie genuttigd en dan met:

om een nieuwe:
“Drie koningen, drie koningen geef mij een nieuwe … ” De oude zag er nog niet versleten uit, maar was al vér over zijn houdbaarheidsdatum. En omdat het fietsen steeds leuker wordt en wij steeds ouder, en omdat Nederland overweegt om dit hoofdmeubel verplicht te maken voor 50+-ers, was de fietswinkel een goeie eerste tussenstop.

De dag zal straks afgesloten worden met eerst:

… want er moet “safe recall” getraind worden in de hondenschool, en dan eindigt het met:
juist, ja, nog altijd niet gepoetst …

24 gedachtes over “Mobiel, al dan niet bewegend, …

 1. djaktief 9 mei 2022 / 18:40

  Een dag loopt zo snel vol met vanalles. Goed dat je een nieuwe fietshelm hebt aangeschaft. Ik gebruik hem heel veel. Alleen niet op de miniritjes in de wijk op de stadsfiets.

  Like

  • Affodil 9 mei 2022 / 22:17

   Idem hier. Al is het niet consequent. Buuf ging twee weken geleden ritje maken. Honderd meter verder lag ze op de grond. Gebroken bovenarm. Maar ze had zich ook het hoofd kunnen stoten …

   Like

 2. Menck 9 mei 2022 / 19:15

  Je moet maar denken: het meeste op de wereld slijt niet door gebruik, maar door poetsen. 😉

  Like

 3. Matroos Beek 9 mei 2022 / 20:03

  Leuk gedaan!
  De helm moet ik ook nog aanschaffen… Ik zoek een helm met een gat in voor een paardenstaart…

  Like

 4. Thomas Pannenkoek 10 mei 2022 / 07:52

  Uiteindelijk heb je de dag goed ingevuld, en die auto was zichzelf wel als het eens gaat regenen…
  (zeer mooie auto, trouwens!)

  Like

  • Affodil 10 mei 2022 / 07:58

   Ik zou er maar niet te veel op rekenen … Ten eerste wordt hier nog lang geen regen voorspeld, zeker de eerstvolgende twee weken niet. Ten tweede: hij draagt van binnen de sporen van de verhuisactiviteiten van de afgelopen maanden. Eerst het leeghalen van mijn moeder haar huis, afgelopen weekend nog de laatste kleine dingen (waaronder planten) van Zoon2. Ik zal eens informeren bij de familie of er verder nog van woonplaats gewisseld wordt. Anders heeft het geen zin, dat ik aan de slag ga. De binnenkant is zo mogelijk nog slechter voor mijn rug dan de buitenkant, want daarvoor kan ik desnoods naar de car wash.

   Overigens ben ik nog nooit zo weinig te spreken geweest over een auto. We dachten dat hij praktischer zou zijn voor de oudere versie van onszelf omdat hij een hogere instap heeft. En laat o.a. net dàt helemaal niet zo handig zijn (voor mij en ik ben diegene die veruit de meeste kilometers rijdt). Bovendien moet ik de chauffeurszetel op de hoogste stand en helemaal vooruit zetten om überhaupt te kunnen rijden. Dat betekent dat er bij een eventueel ongeval amper ruimte is tussen mijn onderste ribben en het stuur. Een tijdje geprobeerd met zo’n speciaal kussen om wat hoger te komen, maar dan gaat het stuur knal door mijn middenrif als er wat gebeurt. En ik mis de heerlijke kuipzetels van onze vorige Renaults. De koffer is kleiner, dus de afgelopen maanden moesten we voor alles en nog wat minstens 1 achterzetel open klappen, maar met de neksteunen moet je dan de voorzetels naar voor schuiven, waardoor Manlief dan weer zijn benen niet kwijt kon.
   Nee, voor mij is Kadjar géén succes.

   Like

  • Affodil 10 mei 2022 / 10:42

   Kwestie van de inspiratie wat op gang te trekken, he. 😉

   Like

 5. Vief 10 mei 2022 / 10:41

  Dat merk van auto’s is altijd vuil als ik de mijne zo bekijk.

  Like

  • Affodil 10 mei 2022 / 10:44

   Troost u: de auto’s vóór Renault (Mini, Peugeot) die worden óók vuil. Dat ze elektrische auto’s maken, OK. Maar ze zouden ook dringend eens werk maken van zelfreinigende auto’s …

   Geliked door 1 persoon

 6. saturnein 10 mei 2022 / 18:30

  Het werk van mijn man is naast een betoncentrale. We hebben een zwarte auto. Resultaat: wassen laat je maar beter zo, een dag later is hij toch weer stoffig.
  Heel leuk gedaan, je mobiel verslag 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Affodil 10 mei 2022 / 19:44

   Ik wou een tijd geleden al aan de slag, maar dat was net de periode dat er tonnen woestijnzand kwam aanwaaien. Ook niet het gepaste moment. Intussen heb ik deze namiddag door de zure appel gebeten. Er staat een propere auto in de garage en geen stort op wielen!

   Geliked door 1 persoon

   • saturnein 11 mei 2022 / 08:28

    Haha, dat was toen mijn dochter tegen mij ging van “voor die éne keer dat ik naar de carwash ga met mijn auto, waait er de dag erna Saharazand in het rond! Moeite en geld voor niets!” 😀

    Like

    • Affodil 11 mei 2022 / 15:20

     Ik had net op tijd het weerbericht gehoord!

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.