Vruchteloos volwassen proberen worden …

Ik las bij Myriam’s ditjes en datjes en Satur9’s World een leuke vragenlijst onder de noemer ‘unsuccesful adulting tag’. Het is zondag en met veel overtuiging luie-dag vandaag, dus waarom inspiratie zoeken als je ze zó in de schoot geworpen krijgt?

Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week gegeten hebt?
Frietjes. Maar dan met mijn vingers, niet met een vork. Smaakt duizend keer zo lekker!

Hoe vaak ga je voor 22u naar bed?
Vroeger nooit, maar de laatste tijd wel eens vaker. Vooral de afgelopen maanden waren erg vermoeiend en hoeveel zin heeft het om in de zetel te zitten knikkebollen en dan klaarwakker te worden van naar bed gaan?

Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken?
Geen idee. Ongetwijfeld heeft de tv opgestaan toen de kleinkinderen hier waren (nog even vóór het slapen gaan), maar wat voor programma? Ik heb het vooral gehoord, maar ze klinken ook allemaal hetzelfde.

Wat is het laatste dat je bent vergeten?
Het feit dat ik mijn bril op had. En ik maar zoeken!!!

Ben je wel eens in je pyjama naar buiten geweest?
Ja. Maar wél met een kamerjas erover. Langs de straatkant om de hond in de auto te zetten en langs de tuinkant om de vogels eten te geven of voor Jeppe zijn laatste sanitaire stop van de avond.

Wat is je meest ranzige gewoonte?
Aan mijn tenen pulken als ik naar tv zit te kijken. Vroeger gingen mijn nagels eraan. Nu is het meer een soort massage van mijn voetzolen.

Hoeveel enkele sokken heb je in je kast/la liggen?
Geen, want dat hou ik nogal in de gaten. Onlangs nog. Overigens koop ik altijd dezelfde sokken, dus als er eens eentje “verdwijnt” of mijn grote teen schiet er doorheen, dan is er gauw een nieuwe gezel gevonden.

Welke lelijke emoji gebruik jij wel eens?
 

Wat is je meest nederige eigenschap?
Als Manlief dit leest, ligt hij nu in een deuk. Ik zou het niet weten en aan hem vraag ik het pertinent niét!

Wanneer is voor het laatst eten dat je kookte mislukt?
Een kleine maand geleden. Ik had nog een portie kroketjes in de diepvriezer zitten en wou die opgebruiken. Maar omdat ik niet vaak kroketten maak (die met veel paneermeel liggen dàgen op mijn maag) en omdat ik een bloedhekel heb aan frietketels uitkuisen, gebruikte ik gewoon mijn wok met olie. En die was niet heet genoeg …
Intussen heb ik toch maar een mini-frituurketeltje gekocht. Bij onze slager verkopen ze blijkbaar lekkere diepvrieskroketjes, met weinig paneermeel en zout. Dan maak ik ze wel eens vaker (Manlief juicht!).

Welke tik komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt?
Ik heb hele droge lippen. En hoe meer balsem ik er op smeer, hoe slechter. Dus heb ik altijd een voorraadje velletjes om aan te bijten. Ook naast mijn vingernagels heb ik van die droge, harde puntjes. Tja, en als al die velletjes eigenlijk al weggebeten zijn, ga ik lekker door en heb ik een lelijke dikke lip of een zwerende vinger …

Wat was de laatste rekening die je ‘verstopte’?
Ik verstop geen rekeningen, ik verlies ze.

Conclusie:
Ik geloof dat ik voor mijn leeftijd een gezonde mix heb van kind, volwassene en weer kind(s). Vooral dat eerste probeer ik zo lang mogelijk bij te houden. In de categorie “volwassen” zit teveel “moeten” en te weinig “mogen” naar mijn zin …

8 gedachtes over “Vruchteloos volwassen proberen worden …

 1. MyriamC 10 april 2022 / 10:33

  Ik bn dus écht een boring volwassenen. Ik merk dat ook aan mijn kleinzoon. Zijn opa is zijn alles, ah ja, die gedraagt zich op hetzelfde niveau als die 4-jarige.

  Like

  • Affodil 10 april 2022 / 12:22

   “Zijn opa is zijn alles, ah ja, die gedraagt zich op hetzelfde niveau als die 4-jarige.” Tot zijn oma buiten zijn gezichtsveld belandt. Reken maar dat hij dat een ramp vindt!

   Like

   • MyriamC 10 april 2022 / 13:01

    Gelukkig heeft oma ook een functie in het geheel. Oma is er om te troosten en te knuffelen. Opa is er voor het ruwere werk.

    Geliked door 1 persoon

  • Affodil 10 april 2022 / 12:24

   Ik heb het de laatste tijd wel vaker. Zal mijn tweede jeugd zijn, zeker? Ik begin straks nog terug puistjes te krijgen …

   Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek 10 april 2022 / 19:28

  Ja, deze is echt leuk!
  Dat van die bril is herkenbaar… Verder zou ik deze vragen ook wel willen beantwoorden, maar ik vrees dat ik een té braaf kind ben. Het zou niet zo boeiend zijn als bij jou.

  Like

 3. saturnein 17 april 2022 / 20:26

  Ik vergat onlangs mijn identiteitskaart mee te nemen naar het gemeentehuis om mijn adres te veranderen. Ahum.
  Het antwoord op de nederigste eigenschap is grappig 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.