Des winters als het regent …

Of toch liever niet! Dat doet het al zo ongeveer het hele jaar.

Vandaag begint de winter en speciaal voor de gelegenheid hadden alle buiten slapende auto’s in de straat (dat zijn ze dus allemaal, behalve die van ons, die slaapt binnen) een wit korstje. De buren konden dus collectief krabben.

Zelf haalde ik ons k(n)arretje uit een garage waar het toch nog altijd +7°C was. Niet om naar het werk te rijden, maar om dat andere geluksnummer uit te laten. Jeppe heeft helemaal niks met zijn groene anorak, want als die uit de kast komt betekent dat nattigheid. Maar zijn paarse fleece … Da’s andere koek! Lekker buiten hossen zonder kou te krijgen als hij een konijn beloert. De MAX, zeg ik u!

Omdat ik intussen al een aantal vragen over hondenjasjes gekregen heb, zet ik hier een link naar het blog van The Dog Company, waar ik met Jeppe ga trainen en ook zijn “garderobe” heb samengesteld. Er staan handige tips in om een jas aan te meten en te kiezen: https://thedogcompany.nl/hoe-kies-je-de-juiste-hondenjas/

20 gedachtes over “Des winters als het regent …

 1. Matroos Beek 21 december 2021 / 10:11

  Zo’n mooi hondenjasje! Is dat dan niet heel moeilijk om het aan te trekken? Vindt hij dat onmiddellijk oké?

  Like

  • Affodil 21 december 2021 / 10:22

   De eerste keer was efkes wennen voor alle twee. Maar eigenlijk valt dat reuze mee, hoor. Doen zoals bij kleine kindjes: eerst het hoofdje, dan je hand door het éne armsgat en het pootje ondersteunen en doorhalen en dan het andere en dan de hond met zijn kont tegen je benen zetten en de zoom naar achter trekken (wel oppassen bij de reukes, dat er niets tussen geraakt, he). Ik vind uittrekken moeilijker, omdat alles dan tegen de draad van het haar moet en Jeppe heeft lang haar, dus dan heb je al eens een kles mee. Maar dat laat hij dan wel weten. 😉

   Het is ideaal voor de trainingen ook. Dat is een deel van de tijd stilstaan terwijl een andere hond werkt. Dan koelt hij teveel af en wordt zijn rug helemaal stijf t.h.v. zijn hernia. Zijn anorak is daar niet geschikt voor want die staat wijder uit en daar blijft hij mee aan de hoops en tunnels hangen. Als die dan omvallen, is het gedaan met trainen.
   Jeppe is niet van de simpelste op dit punt, maar met zijn fleece is hij héél content!

   Like

   • Matroos Beek 21 december 2021 / 11:07

    Je hebt de techniek duidelijk onder de knie. Toch goed om eens te delen want ik vermoed dat er meer mensen hun hond een jas willen/moeten aantrekken.

    Geliked door 1 persoon

    • Affodil 21 december 2021 / 11:40

     Ik heb er intussen een linkje bijgezet over hoe je de juiste hondenjas kiest en aanmeet.

     Geliked door 1 persoon

  • Affodil 21 december 2021 / 10:23

   Hij is wel een beetje minder camerageil dan Nicky, maar hij vond het toch ook niet erg om te showen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 2. Menck 21 december 2021 / 10:19

  Het was hier vanmorgen – 3 °C. Krabben inderdaad, want onze auto’s slapen buiten.

  Like

  • Affodil 21 december 2021 / 10:26

   Hier zijn eigenlijk alle garages aangebouwd en dus in de loop van de jaren in gebruik genomen als (bij)keuken of tuinhuis/werkkot. Bij ons was dat niet nodig, wij hebben ruimte genoeg voor ons twee, dus de garage blijft de garage. Ze is wél naar achter doorgebouwd, zodat ze gehalveerd kon worden. De vorige bewoners hadden daar een kleedkamer, want die sliepen beneden. Dat stuk gebruiken we als bijkeuken/voorraadkamer.
   Maar in de winter is het wél een luxe als de auto binnen kan staan. (In de zomer ook, als ik even terugdenk aan die hagelbui een jaar of 7-8 geleden. Toen sliep de auto voor één keer buiten en reden we de rest van de tijd met een poffertjespan …)

   Geliked door 1 persoon

 3. marieclaire 21 december 2021 / 11:10

  Ondanks min 5,5 graden Celsius hier geen gekrab. De honden en katten zijn dood, de auto staat warm en droog. Helaas hoefde die laatste niet mee op de wandeling door de knisperende vrieslucht. Ik ben geen uitgesproken winterliefhebber maar dit vind ik heerlijk weer zo met het zonnetje erbij.

  Like

  • Affodil 21 december 2021 / 11:24

   Het was ook een prachtige zonsopgang!
   Hier gaf de thermometer +1°C aan, maar dat was op ooghoogte. Maar het vroor wel op wat ze hier “klomphoogte” noemen. Vorst aan de grond, zeggen wij dan. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. djaktief 21 december 2021 / 11:24

  Wat een modieuze viervoeter is Jeppe. Leuk de beschrijving van je auto = k(n)arretje, dat ga ik onthouden voor die van ons.

  Like

  • Affodil 21 december 2021 / 11:26

   Met z’n >6 jaar en > 100.000km wordt hij zo stilaan wel een knarretje, al knort hij nog helemaal niet!

   Like

   • djaktief 21 december 2021 / 11:37

    Hier het viervoud aan kms op de teller. De jaren zijn boven de 10 inmiddels. Je weet wel hergebruik en opgebruiken staat hoog in mijn vaandel. Laat dat knorren maar wegblijven.

    Geliked door 1 persoon

 5. Nina 21 december 2021 / 12:05

  Wat een mooi beestje, die Seppe. Staat er nu een beetje een eigenwijs snuitje op ? of lijkt dat maar zo 😉

  Like

  • Affodil 21 december 2021 / 12:14

   Jeppe heeft zo zijn momenten! 😉 Hij kan heel meegaand zijn, maar als de wind verkeerd zit is hij zo koppig als wat. Het mooiste is tijdens de hoopers trainingen. In principe doet hij dat heel graag en vooral als zijn vriendinnetje Anka daar is, pronkt hij graag met zijn kunnen. Hij is niet zo’n wervelwind als zij, maar hij onthoudt de opgelegde routes meestal beter dan ik. Maar als hij geen zin heeft, gaat hij ostentatief met zijn rug naar het parcours zitten en dan kan je op je hoofd dansen, maar hij “moeft” niet!

   Geliked door 1 persoon

  • Affodil 21 december 2021 / 12:20

   Hij hangt graag de clown uit, zullen we maar zeggen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.