Terug op het vertrouwde nest …

We zijn weer thuis van Texel sinds donderdag avond, maar ik had nog niet eerder tijd om aan de pc te gaan zitten. We hadden een heerlijk huisje: alles erop en eraan en met een wijds uitzicht. Een super-de-luxe vogelkijkhut, zeg maar, verwarmd, koffie of thee met koekje bij de hand, comfortabele bank. Maar in 2 weken hadden we zegge en schrijve 3 uur aan één gesloten mooi weer. Afgelopen donderdag ochtend. De eerste week wisselden regen en buien elkaar af. In week 2 kon de steeds aanwezige mist niet goed besluiten of hij ging uitmiezeren of optrekken. Meestal het eerste, dus keken we uit op 100 tinten grijs. Alleen het tussenliggende weekend bracht afwisseling met 7 Bft. De golven sloegen stuk tegen de voet van het duin. Wég strand.

Gelukkig was mijn wandeling met gids van dinsdag naar donderdag verplaatst, heb ik dàt toch nog mooi meegepikt. Veel gezien, lekker wandelen van 9 tot 12. Om 8u30 trok de mist plots op en hij was terug tegen 13u. Toen kwam het berichtje van ons favo restaurantje dat de reservering voor ’s avonds werd geannuleerd wegens ziekte van de gastvrouw en de kok.

We hebben heel even naar elkaar gekeken en zijn gelijk als gekken beginnen pakken en opruimen (moesten we toch die namiddag doen) en zijn naar de boot gereden. Anders moesten we die avond nog op zoek naar iets te eten, waren we veroordeeld tot tv-kijken wegens boeken en laptop ingepakt en dan weet ik hoe dat eindigt: mekaar gek zeuren tot het tijd is om te gaan slapen (wat niet lukt) en de volgende ochtend met hoofdpijn op de terugweg.

We waren net te laat voor de boot van 15u. Nog even tot bij de Petten gereden (natuurreservaatje) en eindelijk – na 2 weken vergeefs zoeken – de zwarte ibis gezien die daar al een maand rondspookt. Manlief kreeg bijna een rolberoerte, want we konden niet bij de fototoestellen … Om 20u30 waren we thuis.

Gisteren de boodschappen voor mijn moeder gedaan i.p.v. vandaag. Onze boodschappen laat ik tegenwoordig thuis brengen (behalve van slager en bakker). Hoef ik niet meer naar Hulst (hier in het dorp kom ik niet meer in de super, tenzij het écht niet anders kan), blijf ik tussen het volk uit en hoef ik er ook niet meer mee te sleuren.
Blijft nog wat wasgoed weg te werken en we zijn weer terug bij “normaal”.

De volgende dagen komen er vast nog wel wat foto’s (schone wolken zijn ook niet mis) en een iets uitgebreider vakantieverslagje. Nu eerst de laatste getuigen van de vakantie wegwerken en de geleverde boodschappen wegschikken, was opvouwen, strijk in de mand voor de strijkdienst, achterstallige blogjes lezen (we hadden daar geen wifi en om zoveel op de tablet te lezen is te vermoeiend voor de ogen).

16 gedachtes over “Terug op het vertrouwde nest …

 1. Thomas Pannenkoek 13 november 2021 / 08:43

  Een beetje droog weer is toch de specerij van elk uitje, elke vakantie. Verdikke toch, in twee weken tijd slechts één periode van drie uur gesloten mooi weer, ik ken er die voor minder het eiland Texel voor de rechtbank hebben gesleept.

  Like

  • Affodil 13 november 2021 / 09:42

   Nu weten wij ook wel dat – als je de eerste helft van november naar de Wadden gaat – het dan geen weer is om aan het strand te gaan liggen (wat wij toch nooit doen). Maar zo slecht als nu hebben we het nog nooit gehad.

   Zoals je schrijft: een beetje droog weer, méér moet dat niet zijn. We waren daar al eens in februari bij -18°. OK, “teveel is trop” zei de worstenboer, maar naar de kou kan je je kleden. Maar zelfs de waterdichtste jassen waren soms aan de binnenkant even nat als langs buiten. En dan kan de heetste douche de kou niet meer uit je lijf jagen. Ik heb daar in die 2 weken méér hete kruidenthee gedronken dan in de bijna 68 jaar ervóór, in de hoop om een beetje warm te worden. Een drankgewoonte die ik trouwens ga proberen volhouden, want ik voelde mij er beter bij dan bij een gelijke hoeveelheid koffie.

   Like

 2. MyriamC 13 november 2021 / 10:17

  Hoe jammer toch. Ik denk dat ik zou gevlucht zijn naar huis.
  Het doet me denken aan een vakantie jaren terug in Baskenland (in de zomer!). Elke morgen stonden we op met een straaltje zon, maar we hadden nog niet goed en wel ontbeten of het begon te motregenen. En van motregen kwam plensende regen. Alle dagen opnieuw. We hebben het daar een week volgehouden en hielden het toen voor bekeken. Spijtig van het geld maar beter voor de gemoedsrust en het humeur

  Like

  • Affodil 13 november 2021 / 11:13

   Hebben we in Auvergne ook eens gehad. Nu noemen ze Auvergne niet voor niets “de regenton van Frankrijk”, maar toen wist zelfs de huisbaas/natuurgids niet wat hij meemaakte.
   Het ging zelfs zo ver, dat onze Nicky mij tijdens een wandeling de weg versperde en mij echt dwóng rechtsomkeer te maken. Bleek de volgende dag dat 100m verder, om de bocht, een modderstroom naar beneden gekomen was. Toen hebben we ook maar ingepakt.

   Geliked door 1 persoon

   • MyriamC 13 november 2021 / 12:41

    Slimme Nicky!
    Voor mij is het weer eigenlijk cruciaal voor het al dan niet slagen van een vakantie/uitstap.

    Like

    • Affodil 13 november 2021 / 13:37

     Sinds die keer heb ik altijd braaf geluisterd naar mijn hond. 🙂

     Als je vooral binnenwerk van plan bent (musea, …) kan je nog een beetje de nattigheid ontvluchten. Maar het is lastig wandelen en vogels kijken in huis …

     Geliked door 1 persoon

 3. djaktief 13 november 2021 / 10:49

  Je geschreven verslag is heel goed. Ik zie het allemaal zo voor me. Wat ontzettend jammer van het weer.

  Like

  • Affodil 13 november 2021 / 11:13

   Tja, we hebben er in elk geval een adresje bij. Goed voor een volgende keer, maar in een betrouwbaarder seizoen.

   Like

 4. Matroos Beek 13 november 2021 / 12:10

  Wat jammer van het weer. Maar je hebt er in ieder geval een goed adres bij.
  Ik denk dat ik de boodschappen ook maar weer laat leveren. Het wordt weer zo link met die besmettingen…

  Like

  • Affodil 13 november 2021 / 13:38

   Tegen dat je klaar staat om naar buiten te gaan, kan je je omkleden.

   Geliked door 1 persoon

    • Affodil 13 november 2021 / 14:28

     Zoiets. Al was het voor die korte broek al wat frisjes. Eerder van t-shirt (onder een jas) naar een dikke coltrui.

     Geliked door 1 persoon

 5. Menck 15 november 2021 / 18:48

  De herfst is echt wel druilerig dit jaar. Tegenslag. (Maar de natuur ligt er erg mooi bij, dat wel.)
  Ik hoop dat jullie toch de nodige dosis plezier hebben beleefd aan jullie uitje.

  Like

  • Affodil 15 november 2021 / 19:22

   Goh, weet je. Als je in november voor een vakantie in NL kiest, weet je dat het geen zonnebad wordt. Maar 3 uur droog weer in 2 weken …

   Maar als er ook maar 5 minuten opening in de wolken komt, gaat de herfst tuin op de foto

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.