15 gedachtes over “Lijnen …

  • Affodil 30 augustus 2021 / 08:14

   Voor een (amateur)fotograaf is het hier elke dag feest. Maar ook als je de wereld niét door geslepen glas bekijkt, kan je hier moeilijk binnen blijven.

   Geliked door 1 persoon

  • Affodil 30 augustus 2021 / 08:18

   Ik prijs me elke dag gelukkig met onze beslissing om hier te komen wonen. En momenteel begint hier weer één van de hoogtepunten van het jaar: de lucht hangt vol gegak van ganzen die zich verzamelen op de vers geoogste akkers. Elk verloren graantje wordt gerecupereerd. Vanmorgen gewekt door Grote Canadaganzen die rakelings over ons dak vlogen. Hun warme, diepe stemmen klinken prachtig! Grauwtjes vliegen veel hoger en hebben nogal een krijsend geluid, maar die grote bolle buiken en lange zwarte halzen zijn een perfecte klankkast.

   Geliked door 1 persoon

   • saturnein 30 augustus 2021 / 20:04

    Zalig! Hoewel het ruikt naar herfst, en dat vind ik persoonlijk iets minder zalig. Maar ja, we hadden één langgerekte herfst eigenlijk. Het moet prachtig zijn, die ganzen 🙂

    Like

    • Affodil 30 augustus 2021 / 20:57

     Net terug van de avondwandeling. Achter onze wijk is nog een akker geoogst en van alle richtingen kwamen eerst de grauwtjes en dan – heel laag – de canada’s over me heen. De ganzen vlogen rakelings over de akkers en ik liep op de dijk, dus toen ze optrokken kon ik de klauwtjes aan hun poten zien en voelde ik de luchtverplaatsing in mijn gezicht.

     Geliked door 1 persoon

  • Affodil 30 augustus 2021 / 08:24

   De eerste foto is gemaakt vanaf de Kalverdijk , één van de mooiste oude binnendijken hier in de omtrek. Aan beide zijden oude knotten, die heel goed onderhouden worden. De andere foto’s heb ik gemaakt vanop de radartoren van Kreverhille. Die staat er nu bijna 3 jaar, denk ik. Je kan er aan de buitenkant op om de omgeving te overzien. Foto 2 is in het voorjaar genomen. Ik zou er ook een beeld van de andere seizoenen bij willen maken om als een soort strip achter elkaar te monteren. Foto 3 is de Zeedijk, en rechts daarvan zie je een stuk van de grote zandplaat die bij eb droog valt. Voor de onderste foto ben ik eens vroeg uit mijn bed moeten komen, want die toren beklimmen doe ik ook al niet meer op een loopje. Het was toen ook eb en dan heb je die prachtige contrasten van de strekdammen op het slik.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.