Donker …

Deze week wil Saturn9 dat het donker wordt. Alsof we daar met dit weer nog moeite voor zouden moeten doen. Wie heeft er verdorie de zon uitgeknipt?

Zo donker ziet het er hier wel vaker uit. Richting Hulst of richting Terneuzen. Op beide plaatsen krijgen ze regelmatig van de veeg. Meestal komen wij er met dit dreigende uitzicht vanaf. Maar àls het hier los gaat ..!

Maar soms is het gewoon nog donker als ik al aan de oever van de Westerschelde ben. De zon zien opkomen. Meestal gaat dat gepaard met vurige taferelen, maar met een beetje geluk kan het ook bijna zwart-wit zijn. Heel ingetogen, bijna. Van mij mag het allemaal …

14 gedachtes over “Donker …

 1. Thomas Pannenkoek 27 augustus 2021 / 07:47

  Naar een mooie zonsondergang die overgaat naar avond-donker kan ik heel lang zitten kijken. Het zwart veroorzaakt door onweerswolken is andere koek, word ik eerder depressief van.

  Like

 2. saturnein 27 augustus 2021 / 07:53

  Za-lig!! (ben er zelf net op uit getrokken om foto’s te maken van de zonsopgang)

  Like

 3. djaktief 27 augustus 2021 / 08:19

  Mooi die wolkbreuk ….. als je er niet onder loopt dan. Is moeilijk vast te leggen die regen schaduw.

  Like

  • Affodil 28 augustus 2021 / 09:27

   Dat verschijnsel zien wij hier dus regelmatig. In dit geval was Terneuzen en/of Vlissingen aan de beurt. Maar evengoed kan je de “drash” zien gutsen richting Hulst. Als wij dan een windvlaag hebben, is dat al veel, maar vaak zitten wij dan in de zon. Maar die éne keer op de zoveel dat wij in de klappen delen, vliegen de deksels van de kolken en spuit het rioolwater via de wc’s omhoog. Volgend jaar worden hier de riolen ontkoppeld, dan zou het beter moeten gaan. Maar toch gaan wij die nieuwe traditie in ere houden om – als er een fikse bui op de agenda staat – alle aflopen dicht te doen en de kolk naast de vijver open te zetten. Kwestie van achteraf niet naar dat deksel te moeten duiken …

   Like

    • Affodil 28 augustus 2021 / 13:01

     We leven op hoop. De werken zijn in volle gang. Vóór de zomervakantie is fase 1 afgerond. Volgende week beginnen ze aan fase 2: de spiegelzijde van het dorp. Normaal zijn wij dan volgend voorjaar aan de beurt. Het zal een paar weken serieuze overlast geven. Mogelijk kunnen we met de auto niet tot bij ons huis. Dan moet ik maar per dag boodschappen doen ipv voor een hele week. Het zij zo. Als we dan van de sporadische wateroverlast verlost zijn, ben ik ook al blij, want dat gaat er niet minder op worden met de jaren vrees ik. Nu is een wolkbreuk een uniek gebeuren bij ons. Maar het klimaat is steeds meer ontwricht, dus hoelang we nog van dat privilege gaan genieten, is maar een vraag.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.