Het getal: 40 …

Het is het seizoen van de records, al valt dat tot nog toe redelijk tegen op de O.S.

Zelf heb ik er blijkbaar wel een gescoord. In het mailmapje voor de meldingen van mijn blogmaatjes zitten momenteel 40 titels. Dat zijn 40 blogjes die ik nog moet lezen om weer “bij” te zijn. Sinds 4 juli. En dit is van hieruit het eerste in evenveel tijd dat vertrekt. “Als het af geraakt vóór er weer eentje bij komt”, denk ik onder het typen (met opmerkelijk veel fouten).

Het Groote Smoelenboek staat al net ietsje langer op (bijna) non actief. Als ik dat niet nodig had voor de meldingen van/over de gemeente (i.f.v. de nieuwsbrief en website van de dorpsraad) en de hondenclub, ging het helemaal toe. Want dààr heb ik het helemaal mee gehad. Posten doe ik er niets meer. Moet je soms eens zien wat voor reacties er dan tussen terechtkomen!

Dat is in blogland vooralsnog niet het geval voor mij. Maar die paar dagen zomer die we onlangs hadden, de topdrukte in en om het huis (vooral óm), onverwachte maar zeer gesmaakte logeerpartijtjes van de kleinkinderen en de plots grotere aandrang om wat meer mijn benen en wat minder mijn kont te gebruiken nu de pijn in mijn rug en heup weer dragelijk is, zorgen er voor dat de pc op sommige dagen enkel gebruikt wordt voor huishoudelijke administratie of om iets op te zoeken.

Ik leef dus nog, gezond en wel zelfs, en aangezien het komende weekend er weer behoorlijk nat uit ziet denk ik dat het aantal items in de map “nog te lezen” wel zal slinken. Of er ook inhaalbewegingen komen voor de onderbroken challenges? Ik durf het te hopen, maar ik geef er geen garantiebriefje bij. Tenzij er van de zomer echt niets meer te maken valt.

16 gedachtes over “Het getal: 40 …

 1. Matroos Beek 30 juli 2021 / 08:29

  Het weer dwingt ons regelmatig tot binnen zitten en bepaalde klusjes te doen die moeten gedaan worden. Dat is het enige voordeel van deze zomer.

  Like

  • Affodil 31 juli 2021 / 13:43

   Zo is dat. We lopen intussen zelfs al een beetje vóór op ons programma.

   Geliked door 1 persoon

 2. Nina 30 juli 2021 / 08:37

  Ik vroeg het me al af waarom het zo stil bleef in Affodilland. Met alle rampspoeden van de voorbije weken werd het een beetje zorgelijk in mijn hoofd. Blij dat je weer terug bent en gelukkig waren jullie gewoon gezellig in en om het huis bezig. Volg het trouwens helemaal van de ‘sociale’ media, daar moet men broodnodig een nieuw bijv. nmw. opplakken. 😉

  Like

  • Affodil 31 juli 2021 / 13:45

   Eerlijk gezegd is er weinig “social” aan die media. Het geeft een bepaald soort idioten alleen maar de gelegenheid om anoniem een karaktermoord te plegen.

   Like

 3. MyriamC 30 juli 2021 / 10:21

  Op dagen dat het weer wat meezit moet je echt iets anders doen dan aan de PC zitten want die dagen zijn heel dun gezaaid. Helaas.

  Like

  • Affodil 31 juli 2021 / 13:46

   Dit jaar is echt magertjes, he? Al zie ik me ook niet in de tuin werken of gaan fietsen tijdens een hittegolf. Dan maakt mijn motor overuren en dat is dan ook weer niet goed.

   Geliked door 1 persoon

   • MyriamC 31 juli 2021 / 13:50

    Ik fiets ook niet bij 35° maar alles ziet er dan wel wat vrolijker uit in ieder geval. Ik word hier echt slechtgezind van.

    Like

    • Affodil 31 juli 2021 / 13:51

     Vooral op van die grauwe regendagen heb ik soms zoiets van ” ik sta niet op; ik trek mijn deken over mijn kop en doe of ik er niet ben”

     Like

 4. djaktief 30 juli 2021 / 10:47

  Wat goed dat je lekker druk bent met andere dingen. Het virtuele leven kan wachten. FB gebruik ik ook alleen nog als het niet anders kan, maar Instagram blijft leuk.

  Like

  • Affodil 31 juli 2021 / 13:48

   Instagram heb ik niet. Twitter heb ik heel eventjes gehad om een natuurgroep te volgen, maar dat is intussen ook een gepasseerd station. Ik denk dat mijn fotoblog een goed alternatief is voor Insta, maar dan moet ik wel eens systematisch mijn materiaal gaan dorspitten en wat reeksen maken.

   Geliked door 1 persoon

   • djaktief 31 juli 2021 / 20:16

    Je moet doen waar je je goed bij voelt. Insta is heel vluchtig. Ik krijg er wel goede ideeën en inspiratie door.

    Like

 5. Thomas Pannenkoek 30 juli 2021 / 12:02

  Eerlijk? Mijn vraag voor een opsporingsbericht stond al klaar. Kan ik nu weer weggooien…
  Die strontzomer hangt ook onze strot uit.

  Like

  • Affodil 31 juli 2021 / 13:50

   Je bezorgdheid ontroert me, TP. Bedankt.
   En ja, nu is het een goede temperatuur om te gaan fietsen, maar hier hadden we gisteren windstoten van ca. 85km/u. Zelfs met een e-bike moet je ooit eens tegenwind rijden …

   Geliked door 1 persoon

 6. Menck 31 juli 2021 / 21:17

  Vandaag – zaterdag, that is – was een heerlijke dag aan de kust. Alvast 50 % van het weekend gered. Morgen zal er naar verluidt menig drupje vallen, zelfs in die mate dat het nummer 1722 weer maar eens geactiveerd wordt.

  Like

  • Affodil 31 juli 2021 / 21:36

   Hier viel het ook heel erg mee. Af en toe een “muggenpieske”, maar de moeite niet om regenkledij aan/bij te hebben of een regenscherm open te steken. Gewoon tussen de druppels lopen … Voor morgen ziet het er tussen 11u en 14u nogal nat uit hier, met vuurwerk en paukenslagen erbij. Maar vooralsnog geen waarschuwingscodes.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.