1000 vragen aan jezelf (22)

Dit wordt een rommelweek met onverwachte vergaderingen (vanavond bij mij thuis dan nog wel, dus nog snel even een natte dweil door het huis na het strippen van de trap), een nieuwe look voor diezelfde trap (morgen, en die mannen kunnen hier om 7:30 staan), smoorheet en waarschijnlijk drukkend weer de twee dagen erna (vermits ik nu al mijn nitro-puffer nodig had, zal ik me dan maar héél rustig houden), donderdag coronaprik nr2 halen, vrijdag boodschappen voor mijn moeder doen en zaterdag een fotoworkshop (hondenportretten met een modelhond, stel je voor!). Dus, terwijl de vloer opdroogt en ik even overdenk wat ik voor vanavond nog in huis moet halen, de volgende 20 vragen beantwoord.

381. Op wie had je onterecht kritiek?
Ik zou het niet zo direct weten. Omdat mijn kritiek meestal gaat over iets wat gezegd, gedaan of gemaakt is en niet over de persoon in kwestie, is het onderwerp welomschreven en gaat over hoe dat onderwerp bij mij binnenkomt. Dat is een persoonlijk aanvoelen en het houdt geen enkel oordeel in over een persoon. Als ik een boek recenseer, gaat het over wat ik van het boek vind, niet over de schrijver. Ik beoordeel dat boek ook alleen als ik het helemaal van de eerste letter tot het laatste punt gelezen heb. Niemand hoeft het met mij eens te zijn en ik waak erover de schrijver als persoon niet te beschadigen. Maar als het boek onverteerbaar is, vind ik wel dat ik dat mag zeggen. Over het boek dus, geen woord over de schrijver.

382. Hergebruik je wel eens andermans grappen?
Eerlijk? Als er grappen verteld worden, luister ik maar met een half oor omdat het vaak van die herkauwde dingen zijn, waar al een dikke laag haar op staat. Dan is het moeilijk om ze na te vertellen (als ik dat al zou willen) en bovendien moet je grappen niet herhalen. Elke keer worden ze wat minder grap en wat meer gezeur.

383. Bestel je altijd hetzelfde in een restaurant?
Nee. Ik ben nogal avontuurlijk aangelegd op culinair gebied. Als er iets op de kaart staat dat ik niet ken, dan weet je meteen wat ik ga bestellen. Dat kan al eens verkeerd uitpakken, maar ook daar leer je van, al was het maar dat je dat de volgende keer beter niet meer bestelt. Ik heb ooit ergens in Oostenrijk eens Eisbein mit Sauerkraut und Salzkartoffeln besteld. Wist ik veel dat ik een kaal bot ging krijgen met aardappels die in het kookvocht van die knoot zwommen. Even had ik nog de neiging om te vragen of ze niet per vergissing het eten van de hond hadden gebracht, maar ik heb het maar gelaten voor wat het was. Met een flinke portie Kaiserschmarn er achteraan was mijn honger ook gestild.

384. Wat is je geheime ambitie?
Om ooit eens te achterhalen wat mijn geheime ambitie is.

385. Hoe zou je je dagen vullen als je alles mocht doen wat je wilde?
Rustig ontbijtje buiten (doen we nu ook, de veranda-pui staat van ’s morgens wijd open), wandeling langs het water met de hond (check!), koffietje om de voormiddag te breken (check!), wat rondlummelen of even langs de blogjes gaan (check!), buiten lunchen (is nog wat te vroeg nu), fietstochtje langs het water en over oude dijkjes (staat in de planning), avondeten buiten (gaat zeker gebeuren, al heb ik nog geen idee wat ik op tafel ga zetten), rondje met de hond (ga ik niet kunnen overslaan, want dan zeurt hij om middernacht nog), nog wat lezen of tv kijken.

386. Waar word je altijd enthousiast van?
Van ontwaken met vogelgezang en zien dat de zon schijnt.

387. Van welke spullen kan je genieten?
Boeken, mijn fotomateriaal, …

388. Vind je het leuk om nieuwe dingen te doen?
Vóór ik “ja” zeg: waar ga je me mee opzadelen?

389. Ben je een vragensteller of een verteller?
De twee. Als je nooit vragen stelt, heb je ook nooit iets nieuws te vertellen.

390. Wat was je laatste creatieve uitspatting?
Een fotoreeks, maar die is nog niet naar mijn zin, dus “work in progress”.

391. Bij welk liedje draai je de radio harder in de auto?
In de auto heb ik de radio nooit aan (tenzij voor de verkeersinfo). Muziek leidt mij af. Als ik op de snelweg rij en ze draaien een trage blues, kan het goed zijn dat ik 30 begin te rijden. Je moet je dan niet afvragen waar ik met (zet geluid aan, dan heb je nog dagen plezier) deze knaller terecht zou komen …

392. Wanneer heb je voor het laatst enorm veel plezier gehad?
Vóór de corona lockdown. Het wordt hoog tijd dat we nog eens wat volk kunnen vragen.

393. Is je partner ook je beste vriend of vriendin?
Ja. De enige échte.

394. Welk accent vind je charmant?
Iers, Schots. Alleen jammer dat ik er de b*llen van snap …

395. Op welke momenten van het leven vliegt de tijd?
Ik vind dat dat tegenwoordig altijd nogal vooruit gaat. Ik ben nog volop het nieuwjaarsmenu aan het verteren (of zo lijkt het toch) en het jaar is al half om!

396. Wanneer ben je voor het laatst van kapsel veranderd?
Vorige week. Het was ruim de hoogste tijd dat ik weer langs de kapper ging en hoewel er gemiddeld maar 2cm af ging, zag het er gloednieuw uit. Dat heb je als je heel kort haar hebt: na een paar weken ziet het er al helemaal anders uit (lees: dan is de coupe er helemaal uit en zit er geen model meer in).

397. Is uit het oog ook uit het hart?
Na een tijd gaat dat inderdaad wel zo.

398. Hoe zorg je dat het leven soms wat langzamer gaat?
Hoe moet dat?

399. Doe je elke dag iets nieuws?
Af en toe iets nieuws is leuk. Elke dag is vooral vermoeiend, want een beetje routine vind ik wel rustgevend. Dat je niet de hele tijd moet nadenken over wat je doet en hoe, maar dat je de automatische piloot eens kan aanzetten.

400. Waar ben je Oost-Indisch doof voor?
Wacht e bekke, mijn hoorapparaat effekes aanzetten …

8 gedachtes over “1000 vragen aan jezelf (22)

 1. Thomas Pannenkoek 14 juni 2021 / 18:23

  Succes met je vergadering vanavond!
  Allicht interessanter dan die reeks vragen die op je bord werden gegooid :).

  Like

  • Affodil 14 juni 2021 / 18:52

   Nieuw redactielid en voorbereiding volgend kwartaal nieuwsbrieven. Benieuwd of de nieuwe wat in haar mars heeft en in het team past. We hebben nog een kandidaat, maar die is er nu niet bij. Meer een freelancer denk ik.

   Like

 2. MyriamC 14 juni 2021 / 23:08

  392: gisteren met schoonbroer en schoonzus gaan fietsen en ’s avonds bij ons in de tuin gegeten. En gebabbeld, gebabbeld, … Fijn om weer terug ‘normaal’ te kunnen doen.
  396: kort haar betekent ook in mijn geval redelijk wat onderhoud. Ik mag pas over 2 weken en het ziet er nu al niet meer uit. Heb meteen maar een afspraak gemaakt voor 6 weken later. Mij hebben ze niet meer zitten!

  Like

  • Affodil 15 juni 2021 / 09:30

   Net voor de laatste lockdown was ik naar de kapster geweest en wat was ik blij dat ik een tondeuzecoupe gevraagd had! Kon ik er net iets langer tegen.

   Geliked door 1 persoon

   • MyriamC 15 juni 2021 / 09:36

    Tussen oktober en april heb ik er zelf af en toe de (effileer)schaar in gezet. Goed gelukt, al zeg ik het zelf.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.