1000 vragen aan jezelf (16)

261. Wat zijn je favoriete gespreksonderwerpen?
De kleinkinderen, honden, natuur, boeken, voetbal.

262. Kun je makkelijk je fouten toegeven?
Hangt er van af tegen wie. Tegen iemand die toch al altijd kritiek heeft, gaat dat niet zo goed.

263. Wat wil je nooit meer doen?
Vliegen.

264. Wat is je standaardgemoedstoestand?
Rustig aan, dan breekt het lijntje niet.

265. Is alles waar wat je zegt?
In de meeste gevallen heeft het niet eens zin om te proberen liegen, want dat staat dan in koeien van letters op mijn gezicht te lezen. En om goed te kunnen liegen, moet je kunnen onthouden wat je zegt tegen wie. Dan zou ik een boekhouding moeten bijhouden, want dat is niet echt mijn ding.

266. Wat betekent muziek voor je?
Muziek is altijd heel belangrijk geweest voor mij. Tot mijn burnout. Toen kon ik het echt niet verdragen. Dat komt nu wel terug, maar muziek als “behang” heb ik nooit kunnen uitstaan.

267. Heb je wel eens een huilbui gefaket?
Lukt niet. Dan moet je ook tranen hebben. En ik heb altijd de reflex om die weg te drukken, van het moment dat ik die voel komen.

268. Werk je graag samen of liever alleen?
Ik ben altijd vooral een teamspeler geweest, maar sommige dingen doe ik gewoon liever op mijn manier.

269. Voor welke fout straf je jezelf nog steeds?
Daar geloof ik niet in. Fout maken, leren, verder.

270. Welke verliefdheid snap je niet van jezelf?
Stomme vraag. Verliefdheid moet niet gesnapt worden.

271. Sta je genoeg stil bij het leven?
Ik heb zo mijn momenten. Meestal als ik alleen langs de waterkant loop en niet gestoord wordt door andere geluiden dan die van de natuur.

272. Voel je je bij sommige mensen heel onzeker?
Dat is heel dubbel. Ik sta nu op mijn strepen tegenover mijn moeder (nog niet zo héél lang, hoor), maar toch ben ik altijd op mijn hoede voor een rotopmerking. Dat maakt dat ik ’s vrijdags, als ik terug thuis kom, doodop ben. En niet alleen van het heen en weer rennen, maar vooral van die druk. Het gaat tegenwoordig redelijk goed, maar ik durf niet hardop stoefen.

273. Ben je gevoelig voor autoriteit?
Wél als het om redelijke en weldoordachte regels gaat. Maar iemand zonder inhoud die gewoon maar wat uit zijn/haar nek kletst, moet niet op mijn volgzaamheid rekenen.

Op school zat ik mee in de schoolraad. Vaak was dat een kwestie van onderhandelen en geven en nemen, in beide richtingen. Maar ik was voor hetzelfde geld diegene die bij een schooluitstap ostentatief op de stoep ging zitten toen één klasgenootje niet mee mocht omdat haar moeder haar uniformjas zelf gemaakt had omdat ze geen echte lodense jas kon betalen. De rest van de klas volgde onmiddellijk. En tot mijn grote verwondering zaten binnen de kortste keren de leerkrachten en de buschauffeur ook op de grond! De directrice wist niet wat haar overkwam. Iedereen is mogen instappen en er is met geen woord meer gerept over uniformen en kleurverschillen …

274. Ben je graag alleen?
Ja. Dan kan ik mijn gedachten de vrije loop laten. Maar ik heb ook wel graag mensen om mij heen voor de gezelligheid. Hangt van het moment af.

275. Waarmee kwam je voor jezelf op?
Op een gegeven moment heb ik een tijdje het contact met thuis verbroken omdat ik de voortdurende onterechte kritiek beu was. En ik heb het volgehouden tot zij met hangpootjes terug kwamen. Dat was voor mij het bewijs dat ik me niet moest laten chanteren.

276. Welk goed doel steun je?
Wij wisselen om de paar jaar eens tussen natuur en milieu enerzijds en humanitaire doelen anderzijds. Momenteel is de Dierenambulance aan de beurt.

277. Hoe ziet je droomhuis eruit?
Niet te groot, wél veel licht. Niet propvol gestouwd, ik wil ook binnen het gevoel van ruimte behouden. Behapbare tuin met veel bloemen voor de vlindertjes en de bijen. Dicht bij het water en de natuur. Op wat afwerking hier en daar na, moet ik niet verder zoeken, denk ik.

278. Doe je makkelijk beloften?
Nee. Als ik betwijfel of iets binnen mijn macht ligt, ga ik niet verder dan de belofte om mijn best te doen. Over de afloop geef ik geen garanties.

279. Hoever ga jij voor geld?
Niet ver. Ik zal eerder een staatslot kopen dan voor geld iets te doen waar ik niet achter sta.

280. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?
Dat komt voor, maar niet vaak.

8 gedachtes over “1000 vragen aan jezelf (16)

 1. Thomas Pannenkoek 5 mei 2021 / 08:21

  Dit is je eerste bijdrage waarin toch héél wat raakpunten met mezelf terug te vinden zijn.
  Behalve dat ‘vliegen’ dan. Wat snak ik ernaar om in een vliegtuig te stappen naar zonnige oorden. Hoeft niet écht ver te zijn, Spanje zou al heel mooi zijn…

  Like

  • Affodil 5 mei 2021 / 08:27

   Ik heb vliegangst.
   Het zou gemakkelijk zijn om er een ecologische draai aan te geven, maar het is wat het is.

   Toen we 25 jaar samen waren, trakteerde Manlief me op een weekje Sevilla. Met het vliegtuig, natuurlijk. Op dat moment heb ik heel eventjes een scheiding overwogen. Later ben ik eens per vliegtuig gerepatrieerd vanuit Spanje, nadat ik uit de Pyreneeën geplukt was per helicopter. Ik kon door de naden van de “carrosserie” zien waar we vlogen …

   Geliked door 1 persoon

 2. djaktief 5 mei 2021 / 10:04

  273 is erg sterke actie. Zo zie ik je vaak in jouw blogs als er ‘wat mis is’ in de wereld. Deze aflevering voel ik bij veel punten innerlijk wat bij mij.

  Like

  • Affodil 5 mei 2021 / 12:41

   Ik kan heidens worden van onrechtvaardigheid of discriminatie. Dan zou ik een vloek uitspreken over de dader. (Nog nooit gedaan, want je weet niet waar je aan begint, natuurlijk! 😉 )

   Geliked door 1 persoon

 3. Menck 5 mei 2021 / 20:03

  Vliegen zal ik, als het enigszins kan, ook nooit doen. Dat spruit voort uit ecologisch gedachtegoed en niet uit angst. Voor mijn vorige baan moest ik soms mee met de helikopter en heb me daarbij nooit angstig of ongerust gevoeld.
  Sommige vragen zijn leuk, andere vergezocht. Toch?

  Like

 4. Affodil 5 mei 2021 / 22:15

  Sommige vragen zitten er tussen om aan die 1000 te geraken, ja. 😏

  Like

 5. saturnein 22 mei 2021 / 17:50

  Ik herken me helemaal in je antwoord op de muziek-vraag. Muziek is belangrijk voor me, maar de laatste jaren luister ik erg weinig. Heel gericht vaak. Vroeger kon ik goed studeren met muziek op de achtergrond, als ik geconcentreerd was, hoorde ik toch niks meer. Nu ergert muziek me meteen als ik ergens mee bezig ben, en vooral als het niet erg goed gaat. Mijn hoofd zit ook snel “vol met geluid”, je snapt wellicht wel wat ik bedoel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.