Van muziek- en andere dozen …

Af en toe laat collega-blogger Thomas Jefferson Pancake ons even onder het deksel van zijn muziekdoos kijken en meeluisteren.

Voor één keer ga ik zijn voorbeeld volgen, maar dan wel rond een welbepaald thema. Ik las gisteren over de stand van zaken van het project Perkpolder. Het einde komt nu wel heel dichtbij. Tenzij er een wonder gebeurt, beginnen de voorbereidende werken deze zomer, giftige grond of niet. Vannacht heb ik er toch een paar uur van wakker gelegen. Ik moest denken aan de hebzucht van de mens, die nooit genoeg lijkt te hebben en daarbij niet snapt dat hij zichzelf opeet. En ik moest ook denken aan de “Fishermen Song” van Judy Collins. Het gaat over iemand die wél de kunst verstaat om tevreden te zijn met wat hij écht nodig heeft. Vandaar het up tempo, denk ik …

“Pull on the ropes, seine haul fisherman. He never catches more than he knows he can sell in a day. Pull in the nets, seine haul fisherman. Day’s for work and the night’s the time to go dancing.”

Eind deze week worden wandelaars langs de Schelde al officieel vogelvrij verklaard. Werden we voorheen al opgejaagd door fietsers, per 1 mei opent er een verhuur van e-fatbikes. Nu ben ik dat eens gaan opzoeken en een e-fatbike is zo’n elektrische fiets met halve autobanden erop. Als ik dat vergelijk met de foto’s die de verhuurder vanmorgen op FB zette, dan stinkt dat uren in de wind want wat hij toont zijn e-scooters. Maar dat zal hij zo niet in de vergunningsaanvraag gezet hebben, denk ik. Wat me toen aan muziek inviel gaat een stuk trager. In 1977 hadden ze het al door:

12 gedachtes over “Van muziek- en andere dozen …

 1. djaktief 27 april 2021 / 10:12

  Ik hoop dat er goede regels komen zoals er ook straten zijn waar ‘auto’s te gast’ zijn zodat het naast elkaar kan bestaan. Zelf heb ik ook de voorkeur voor stille lege stranden, maar we leven in een volle wereld.

  Like

  • Affodil 27 april 2021 / 10:42

   Aan goede regels zal het alleszins niet ontbreken. Je mag er nu al maar 50 en op een bepaalde plaats zelfs 30, maar ze rijden er door als gekken. Er wordt zelfs geracet met zware motoren. Op klaarlichte dag, als strandgangers beginnen in te pakken en met kleine kinderen onderweg zijn naar de parking of met de fiets.

   Like

  • bentenge 27 april 2021 / 11:05

   Dat is het he, de wereld is nog voller dan ten tijde van Frans&Jenny.

   Like

 2. Matroos Beek 27 april 2021 / 10:41

  Bah neen, wij worden hier ook al omver gereden door die scooters. Opvallend: heel veel jongeren huren ze. De ouderen fietsen, maar ook dat is een ware invasie.
  Neen, vluchten kan niet meer… ze zitten al overal.

  Geliked door 1 persoon

  • Affodil 27 april 2021 / 10:43

   En voor jongeren gelden de regels blijkbaar niet, he? Dat hebben we met corona ook gezien.

   Geliked door 1 persoon

  • MyriamC 27 april 2021 / 12:25

   Inderdaad, de ouderen fietsen. Wat moeten we anders? Als het aan mij lag, bevond ik mij nu ergens in een zonnig buitenland maar dat mag niet. Dus iedereen blijft thuis en gaat dan maar fietsen.

   Geliked door 1 persoon

   • Affodil 27 april 2021 / 12:55

    Het is geen probleem op zich dat er gefietst wordt door wie dan ook. Het probleem zit in het feit dat er (opvallend of niet) naar gewerkt wordt om iedereen op dezelfde plaatsen te laten fietsen. Daar worden dan bottle necks gecreëerd om de horeca (dus de commerce) te plezieren. Daar wordt het dan zo druk dat iedereen tegen iedereen zijn benen rijdt, loopt, stampt, schopt, …

    Het is hier (voorlopig nog) doenbaar om (in de week) langs de Schelde te wandelen of te fietsen zonder veel hinder, met af en toe een bankje waar je even halt kan houden en naar het water kan kijken. In het weekend beginnen we er niet meer aan, want dan is het hier een zottekot.

    Er wordt nu naartoe gewerkt om op 5 plaatsen (uiteraard net ter hoogte van de dorpen die aan de dijk liggen) van alles op poten te zetten, zodat daar concentraties ontstaan die in de onmiddellijke omgeving voor overlast zorgen. Bewoners kunnen niet meer op of van hun oprit door foutgeparkeerde auto’s. Het gebeurt nu al soms dat mensen vreemden uit hun voortuin moeten jagen.

    En waar geen kat bij stilstaat: met al hun koterijen en bouwsels verkl*ten ze het uitzicht waar de mensen oorspronkelijk voor kwamen, ten behoeve van het zoveelste terras met luidkeels lamenterend volk dat hoofdzakelijk met de auto tot aan de tafeltjes probeert te rijden en alleen belangstelling heeft voor de zoveelste pint.

    Dàg wandelaars, maar ook dàg rustige fietsers!

    Like

    • MyriamC 27 april 2021 / 14:04

     Is het dan zo toeristisch bij jullie? Dat wist ik helemaal niet. Bij ons wordt er ook geklaagd over té veel wandelaars op de heide, maar aan de ingang van de heide is er maar één horecazaak. Daar is van overlast alvast geen sprake. En als het echt te druk wordt, zoals deze winter toen het gevroren had, dan sluiten ze de toegangswegen gewoon af en is het natuurgebied enkel toegangelijk voor wandelaars uit de eigen gemeente. Wat ik eerlijk gezegd een heel onsympathieke actie vond van onze gemeente. Ik begrijp het wel, maar toch. De natuur is van iedereen en als mensen zich aan de maatregelen houden, dan heb ik er geen probleem mee dat het druk is.

     Like

 3. Nina 27 april 2021 / 14:44

  Stilaan word ik moedeloos van de actualiteit te volgen. Van alles en nog wat moet schijnbaar ”omgegooid’ en wijken, gewoonlijk voor weinig goeds….

  Like

 4. Menck 28 april 2021 / 00:02

  Het klopt als een zwerende vinger: vluchten kan niet meer. Ik houd me dientengevolge bij voorkeur schuil in mijn eigen kleine habitat. En geloof me: dat is genieten met een grote G.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.