1000 vragen aan jezelf (13)

191. Neem je vaak het initiatief?
Hangt van de situatie af. Maar als iedereen staat te treuzelen om een knoop door te hakken en de tijd dringt, dan wel. Dan vat ik even kort alle meningen samen, bepaal welke oplossing aan zoveel mogelijk eisen tegemoet komt en hak die knoop door. Meestal is iedereen direct akkoord en opgelucht.

192. Vind je deze vragen leuk?
Sommige wel, sommige niet en van sommige ontsnapt de zin of de humor me.

193. Staat er genoeg op je spaarrekening?
Genoeg waarvoor?

194. Blijf je altijd wonen waar je nu woont?
Ik zou het niet weten. Dat is wel de bedoeling, maar op een examen was het ook altijd de bedoeling om een juist antwoord te geven.

195. Sjoemel je soms met de vragen?
Nee. Als ik geen zin heb om te antwoorden ga ik niet liegen. Meestal zie je dan een weervraag staan.

196. Ben je bang voor iemand die je kent?
Dan ben ik me daar toch niet bewust van.

197. Neem je vaak tijd voor jezelf?
Nu vaker dan vroeger, maar dat zal het voordeel zijn van pensioen, he.

198. Waar had je het laatst de slappe lach om?
Niet zo lang geleden, maar ik herinner me eigenlijk niet meer waar het over ging. Dat schijnt nogal eens zo te zijn: iets is te stom om het je te herinneren, maar eens je begint te lachen, ben je niet meer te houden.

199. Geloof je alles wat je denkt?
Nee. Ik hou soms “denkoefeningen” om bij mezelf de “houdbaarheid” en zinnigheid van die gedachten uit te proberen.

200. Welk feest was legendarisch?
Dat heb ik dan vast gemist.

201. Hoe goed ken je je buren?
Van een paar ken ik de naam, de meesten ken ik van gezicht. We groeten elkaar en af en toe hebben we het over het weer. Dat is het wel zo ongeveer.

202. Heb je vaak geluk?
O ja! Elke keer ik iets weggeef voor een tombola en ik koop een lotje, staat dat onding weer thuis …

203. Met welke vriend(in) verschil je het meest?
???

204. Wat doe je anders dan je ouders?
Op eten met mes en vork na, nogal veel om hier op te noemen.

205. Waar krijg je energie van?
Zonlicht. Vooral ’s morgens. En buiten zijn.

206. Was je gelukkig als puber?
Deze vraag lijkt wel een mantra. Hoeveel keer zit die er eigenlijk in?

207. Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?
Deze week, maar dat was niet van willens. Ik geraakte niet in slaap en ben dan maar opgestaan omdat ik ambetant werd van mijn eigen zuchten en rommelen.

208. Waar dagdroom je vaak over?
Sinds ik daar tijd voor heb, niet zoveel meer, want dan kan ik in diezelfde tijd iets doen waar ik anders over zou dagdromen.

209. Kijk je vaak achterom?
Nee, want als je te vaak achterom kijkt, duik je ruggelings de toekomst in.
Die is niet van mezelf, maar van mijn eerste baas.

210. Wat weten de meeste mensen niet van jou?
Heb je even de tijd?

14 gedachtes over “1000 vragen aan jezelf (13)

  • Affodil 14 april 2021 / 07:31

   Ja, soms zitten er wel tussen waarvan ik denk: “Geloven ze nu echt dat iemand dàt online gaat zetten? ” En die vraag krijg je dan in é.o.a. vorm nog een paar keer terug. 1000 vragen stellen is al niet makkelijk. Hoe zit het dan met de antwoorden, he? 😉

   Like

  • Affodil 14 april 2021 / 08:53

   Als ik iemand een hele ademloze reeks vloeken hoor afreutelen, heb ik het geheid vlaggen. En meestal werkt dat dan aanvurend aan beide kanten. Ik lach me in de tranen, de ander wordt daar nog bozer van en verheft zijn stem nog een octaaf, daar ga ik dan weer op dóór … Niet zelden is die iemand Manlief, trouwens. Ik zie hem met grote angst een hamer vastpakken. Dan ga ik al direct eerst even langs de badkamer.

   Vroeger kon mijn baas bij de diergeneeskunde er ook wat van. Die heeft me een resem West-Vlaamse vloeken geleerd die ik nog niet gehoord had (en die ik intussen alweer vergeten ben wegens onbruik). Héél lastig als je samen aan een operatie bezig bent! Van een vaste hand is dan helemààl geen sprake meer en meestal gebeurt dat soort dingen als het toch al niet vlotjes gaat met het werk. Ronduit dodelijk was het moment waarop ik besefte welke melodie hij in een gezwind marstempo stond te fluiten tijdens een vlotte operatie. Het klonk allemaal heel fris en fruitig tot de tekst me in gedachten kwam: “geef rust, o Heer, …”

   In die tijd was ik vaak zélf de oorzaak van de slappe lach bij de schoonmaakster: als er een net gespeende big werd binnen gebracht, nam ik die op de arm. Het beestje zat helemaal in de stress en gilde de zaak bij elkaar. Dan begon ik een “conversatie in het varkens” en streelde het rugje terwijl het beestje op mijn arm zat als een baby. Het staartje ging meteen in de stijve krul. Als ik even stopte viel het weer slap. En L. dus ook. Die trok dan een spurt naar haar locker om droog ondergoed te halen …

   Like

  • Affodil 14 april 2021 / 08:40

   Ik zweer het! Krijg je van de één of de ander een oerlelijke vaas of zo. Komt de lokale carnavalsvereniging rond om zo’n afdankers op te halen. Dan vraag ik altijd of het voor een rommelmarkt is, of voor een tombola. Ik koop dus tegenwoordig geen lotjes meer als ik zelf wat inlever, of ik geef ze weg.

   Geliked door 1 persoon

 1. MyriamC 14 april 2021 / 08:38

  Ja, die vragen. Ik zit soms ook met de handen in het haar. Ik heb mezelf voor iedere reeks van twintig één joker toebedeeld. Die komt van pas!

  Like

  • Affodil 14 april 2021 / 08:41

   Wel, ik geloof dat ik er ook al eens een gebruikt heb (dacht dat die bij het spelletje hoorde). Maar je kan ook antwoorden met een wedervraag. 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. djaktief 14 april 2021 / 11:21

  Ik bewonder je doorzettingsvermogen met deze reeks. Waarom doe je het eigenlijk? Voor ons is het leuk en interessant te lezen, maar levert het voor jezelf ook iets op.

  Like

  • Affodil 14 april 2021 / 13:12

   Soms moet ik wel eens bewust nadenken over hoe ik tegenover het gevraagde sta en dat is niet slecht. Of de vraag roept herinneringen op aan iets (bijvoorbeeld die vrolijke mars) en dat maakt me weer aan het lachen. Moeilijke vragen zijn dan weer een reality check van de mate waarin ik onaangename zaken achter me gelaten heb. Dus ja, tot hier toe heb ik er zelf ook wat aan. Als dat niet meer zo is, kan ik er ook mee kappen. En dit soort lijstjes appelleert sowieso aan dat stukje zin voor exhibitionisme in ons. De ene heeft het al wat sterker dan de ander, maar als blogger geef je er toch al aan toe.

   Geliked door 1 persoon

   • djaktief 14 april 2021 / 15:25

    Bedankt voor je uitgebreide antwoord.

    Bij mij heeft bloggen niet zo zeer met exhibitionisme te maken maar met het delen en inspireren van elkaar. In mijn eigen omgeving heb ik minder contacten waarmee ik mijn hobby’s kan delen. Verder vind ik schrijven en contacten gewoon erg leuk.

    Like

 3. Menck 14 april 2021 / 14:00

  Lang geleden dat ik nog eens de slappe lach had. Zulks kan wel erg bevrijdend werken.
  Ik verschil met elke vriend of vriendin van me. Iedere mens is uniek, toch?

  Like

  • Affodil 14 april 2021 / 14:40

   Zou ik zo denken, dus waar begin je dan op te sommen, he?

   Ik had zo’n halfuur geleden de slappe lach en nu heb ik vette hoofdpijn:

   Ik zat op vinkenslag met mijn fototoestel om de mussen onder de dakpannen van achterbuur te fotograferen. Tijdje wachten, dan taktaktaktak met de afstandsbediening … Een mooie reeks, hoopte ik. Snel naar buiten gaan kijken. Alleen zat de glazen schuifpui er tussen! De halve straat in rep en roer van de bonk, en ik hikkend van de lach naar Manlief gaan melden dat ik “een nieuwe vloer gekozen had”. Hij heeft immers hetzelfde voorgehad toen we 45 jaar geleden tegels gingen kiezen voor ons huis …

   Pas toen de slappe lach over was, voelde ik het duivenei op mijn voorhoofd en het gefluit, getsjilp en gekoer in mijn schedel. Geen nood, heb een vrachtwagen paracetamol in huis …

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.