1000 vragen aan jezelf (10)

131. Met welke beroemdheid zou je een dag willen doorbrengen?
Sir David Attenborough.

132. Ben je weleens verliefd geweest op een (onbereikbare) beroemdheid?
Misschien in mijn puberjaren, maar ik zou begot niet meer weten wie.

133. Wat is je droomberoep?
Ik ben in mijn 40 jarige loopbaan wel een paar keer veranderd van job (interne transfers), telkens met een heel verschillende inhoud. En wat ik daaruit onthouden heb is, dat ik dat veranderen nodig had om een frisse kijk te behouden en alert te blijven. Al had ik mijn laatste werk (preventieadviseur) nog wel een tijdje kunnen volhouden, als de druk (door verschillende fusies) niet te groot geworden was.

134. Vraag je makkelijk om hulp?
Nu makkelijker dan vroeger. Als je het resultaat gevoeld hebt van alles zelf te willen doen en oplossen, leer je uit handen geven. Het “delegeren” gaat me nu steeds beter af. 😉

135. Wat kun je maar niet weggooien?
Ik hecht niet zo aan materiële dingen. Toch gebruik ik nog altijd de lederen hondenlijnen van Nicky en Floor. Omdat leder een natuurlijk materiaal is, prettig in de hand ligt, de lijnen (ca. 2 meter) de perfecte lengte hebben voor o.a. trainingen en omdat op die manier onze twee sloebers er nog altijd een beetje bij zijn. Drie sloebers, eigenlijk, want ik gebruikte de lijnen ook voor Chino.

136. Welke site bezoek je dagelijks?
NOS en VRT, FB een paar fora en dit blog.

137. Zijn de beste dingen in het leven gratis?
Ik ben geneigd om “ja” te zeggen, al valt er altijd wel iets leuks te bedenken waar een prijskaartje aan hangt. Het is vaak veel meer een kwestie van timing: dat je iets te beurt valt net op het moment dat je daar behoefte aan hebt.

138. Heb je weleens iets gestolen?
Niet bewust en niet om het “hebben” zelf. Maar ik was wel vaak weg met rondslingerende balpennen op het werk … 🙂

139. Welk gerecht schotel je gasten vaak voor?
Vaak is veel gezegd. Om te beginnen omdat we niet vaak gasten hebben en al helemaal niet om te blijven eten. Wél hapjes. Tegenwoordig zijn borrelplanken helemaal “in” en dat past wel in mijn concept. En dan mag het al eens gek zijn.

140. In welke winkel wil je wel één minuut gratis winkelen?
Een pet shop. We hebben een hondenfamilie en dan komt dat wel goed van pas. In een boekenwinkel heb ik graag de tijd. Daar kom ik niet toe met een uur.

141. Welke landen wil je nog bezoeken?
Ik moet eerlijk toegeven dat het reizen me niet erg meer trekt. Toch geen verre reizen meer. Er is dichtbij nog zoveel te ontdekken, dat ik de verre verplaatsingen niet meer zie zitten. Ik moet steeds langer bekomen van de reis en dan schiet er steeds minder over voor de vakantie zelf.

142. Welke superkracht zou je willen hebben?
Dat kan ik zo gauw niet bedenken.

143. Wanneer kon je wel door de grond zakken?
Ik werkte die tijd aan de technische dienst en was o.a. verantwoordelijk voor het “laden” van de magneetkaarten voor de fotokopiemachines. Dat werd dan door verrekend aan de verschillende departementen. Komt op een namiddag één van de decanen binnen. Een prof van zijn departement had de onhebbelijke gewoonte om zich zwaar te laten voorstaan op zijn titel om mensen dingen te laten doen die eigenlijk niet mochten. Een collegaatje was regelmatig zijn slachtoffer als hij weer eens dingen kwam bestellen, terwijl hij geen krediet meer had.
De decaan verzekerde mij dat hij zijn collega daar helemaal niet in steunde en dat we hem ten allen tijde mochten vragen om backup als de ander weer eens van jetje gaf. Waarop ik: “O, maar ik werk hier al te lang om nog onder de indruk te geraken van professoren, hoor!” En yep! daar ging het kwartje ..! Gelukkig kon hij er hartelijk om lachen. Ik heb het wél nog een aantal jaren mogen horen. 🙂

144. Van welk liedje word je altijd vrolijk?
“Daar is de lente, daar is de zon – bijna – maar ik denk dat ze weldra zal komen … “

145. Hoe flexibel ben je?
Hangt af van de situatie. Ik kan pal achter een idee blijven staan, maar voor hetzelfde geld leg ik mezelf in de knoop voor het (in mijn ogen) goede doel.

146. Is er een vreemde eetcombinatie waar je dol op bent?
Wat is een vreemde eetcombinatie, he? Mijn vader vond heel straffe chocomelk met (veel te droog gebakken) omelet to die for. Mijn moeder keek zich de ogen uit toen mijn man jam op zijn kaasboterham deed i.p.v. mosterd. Ze dacht dat hij zich mispakt had, maar hij vindt dat gewoon lekker. Bij een kaasplank geef je tenslotte toch ook druiven en gedroogd fruit. Ik ben een tijd dol geweest op pikant gebakken kip met fruitsla en roomrijst, maar tegenwoordig krijg ik geen kip meer door mijn strot. Eieren ook niet, trouwens.

147. Wat doe je als je in de rij moet wachten?
Wachten …
Als ik een boek bij heb, lees ik. Of als de kans zich voordoet, maak ik een praatje.
Ik werkte nog aan de Slachthuislaan in Antwerpen, toen de verbinding met de Boudewijnsnelweg aangelegd werd (ter hoogte van de “paaseieren” in Deurne). Dat was élke dag aanschuiven naar de Kennedytunnel. Zomer. Heet weer. Autoraampjes open en de radio loeihard. En meezingen. Oók loeihard. Headbangen kon je het niet noemen en zittend dansen ook niet, maar het werkte vaak aanstekelijk. Andere chauffeurs zochten dezelfde zender en deden mee. Gelàchen !!!

148. Ben je leuker in de spiegel of op foto’s?
Als ik niét weet dat iemand een foto neemt, kàn ze sóms eens lukken. De antieke spiegel in de hall is een goeie optie. Daar bladdert de kwiklaag van af …

149. Kies je voor minder eten of meer sporten?
Meer eten en minder sporten is geen optie?
Nee, gekheid. Ik eet nog weinig tegenover vroeger. Maar sinds corona sport ik ook heel weinig (de hondenwandelingen en sporadische korte fietstochtjes niet te na gesproken). Ik hoop dat we deze zomer terug mogen gaan zwemmen in openlucht hier in het dorp. Dat heb ik héél erg gemist vorige zomer.

150. Voer je vaak gesprekken in je hoofd?
Ja. En vroeger zelfs meertalig. Wat voor gevolg had dat ik vrij soepel kon switchen tussen verschillende gesprekken, op vakantie of tijdens congressen met buitenlandse gasten. Nu praat ik nog steeds in mezelf, maar als ik dat trucje van vroeger nog wil uithalen, raak ik de draad kwijt … 🙂

21 gedachtes over “1000 vragen aan jezelf (10)

  • Affodil 27 maart 2021 / 07:48

   Ik kan er ook nog wel meer bedenken, die niét voor publicatie geschikt zijn. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 1. MyriamC 26 maart 2021 / 09:24

  De optie meer eten en minder sporten in plaats van omgekeerd! Al eet ik ook al minder dan vroeger, maar nog wel altijd heel graag. En à la Jeroen Meus. Met veel boter en room en zo …

  Geliked door 1 persoon

  • Affodil 27 maart 2021 / 07:49

   Altijd fan geweest van Meuske, maar de laatste tijd minder. Tegenwoordig slaat hij helemaal door als hij zijn kruidenschuif opentrekt. Je moet nog wel het hoofdingrediënt proeven en ik vraag me af of dat nog wel mogelijk is. Het heeft meer weg van “ik moet dàt fleske / potteke ook eens leegmaken, want dat ligt hier al lang”.

   Geliked door 1 persoon

   • MyriamC 27 maart 2021 / 12:26

    De laatste tijd is het ook niet meer zo mijn ding. Ik hield van zijn bourgondische keuken, niet van wat hij de laatste tijd allemaal brouwt. Maar goed, hij kan niet blijven uitvinden hé.

    Like

    • Affodil 27 maart 2021 / 12:56

     Er bestaat zoiets als de keuze om in schoonheid te eindigen, maar daar hebben ze bij de vrt nog nooit over gehoord. Alle koeien worden daar gemolken tot de verpakking verpulvert …

     Geliked door 1 persoon

    • MyriamC 27 maart 2021 / 13:27

     Klopt. En dan komt er, dacht ik, ook alweer een nieuw kookboek van hem uit. Trop is te veel, zeggen we hier.

     Like

    • Affodil 27 maart 2021 / 13:36

     Heb het zien liggen in de boekhandel en had geen moeite om er langs te komen …

     Like

 2. Nina 26 maart 2021 / 09:46

  Je was weer geweldig !
  Ja, meer eten en minder sporten, niet enkel grappig gezegd maar persoonlijk ook heel herkenbaar…. ook andere dingen ‘herkenbaar’, zij het daarom niet persoonlijk 😉

  Like

 3. djaktief 26 maart 2021 / 10:07

  Deze lijsten ingevuld in een tijd dat je bijna niemand ziet of spreekt doen me zo goed. Ik denk er altijd nog een tijdje over na. Bedankt voor je blog.

  Geliked door 1 persoon

 4. saturnein 26 maart 2021 / 11:24

  Dat samen zingen in de file, héérlijk! Ik moest er hardop mee lachen.

  Like

  • Affodil 27 maart 2021 / 07:54

   Dat was echt zo’n magisch moment. Zoiets zou in deze tijden wel van pas komen.

   Geliked door 1 persoon

   • saturnein 27 maart 2021 / 13:39

    Doet eigenlijk wat denken aan die serenades op Italiaanse balkonnen van februari/maart vorig jaar.

    Like

    • Affodil 27 maart 2021 / 14:10

     Nu je’t zegt …

     Geliked door 1 persoon

 5. Menck 26 maart 2021 / 13:34

  Reizen trekt mij ook niet. Er is in eigen land nog zoveel te ontdekken dat ik driehonderd jaar zal moeten worden om het allemaal gezien te hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • MyriamC 26 maart 2021 / 14:40

   Reizen kan ook in eigen land hé, hoeft niet persé het (verre) buitenland te zijn.

   Like

  • Affodil 27 maart 2021 / 07:55

   En als je “eigen land” dan nog wisselt, zoals wij, dan kan je opnieuw beginnen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.