Inhaal- en andere bewegingen …

De afgelopen anderhalve week ben ik nogal druk geweest met andere dingen dan dit blog. Dat had vooral te maken met het einde van de maand en vooral het naderen van de 1e van de volgende maand: de publicatiedatum van de nieuwsbrief van onze dorpsraad. Bovendien regende het corona- en andere persberichten, die zo snel mogelijk op de website moesten. En ik heb weer wat nieuws ontdekt ook: webinars. Er staan er nog een paar op de agenda. Leuk, als ze een beetje professioneel gegeven worden.

Daardoor bleven wel een paar “opdrachten” liggen: de laatste twee afleveringen van de najaarschallenge en de 1000 vragen aan mezelf. Als ik naar buiten kijk, ziet het er niet echt nog najaar uit, maar die éne wil ik nog wel afwerken. Voor de titel “me, myself en I” ga ik mijn joker gebruiken. De fotochallenge heb ik geparkeerd. Eerst de anderen afwerken of toch minstens het najaar bijeen vegen.

Ook het lezen bij mijn blogvrienden gaat maar aan slakkentempo. Ik heb al een extra mailmap georganiseerd om daar de aankondigingen te bewaren, zodat ze niet tussen de rest verzuipen. De e.v. dagen zal ik daar eens een inhaalbeweging moeten maken om er voor te zorgen dat ik weer “bij” ben.

Ik heb trouwens een vraagje aan de wordpress-collega’s: rechts in de bovenbalk staat een belletje waar normaal een oranje bol oplicht als er reacties te lezen zijn. Een handige tool, temeer daar niet alle reacties via mail gemeld worden. Nu staat bij mij die bol al een paar weken vurig oranje te pronken, maar ik kan daar niks meer gaan nakijken. Aanklikken resulteert in een eeuwig en drie dagen spinnend wieltje en that’s it. Hebben jullie dat ook (gehad)? Is daar iets aan te doen?

18 gedachtes over “Inhaal- en andere bewegingen …

 1. MyriamC 7 februari 2021 / 14:17

  Neen, ik heb dat niet. Eens ik op die bol geklikt heb verdwijnt die tot er een nieuw bericht komt. Die verdwijnt dus ook als ik nog niet alle berichten gelezen heb.

  Like

  • Affodil 7 februari 2021 / 15:08

   Waar is er dan weer een draadje los? Zucht …

   Like

  • Affodil 7 februari 2021 / 15:09

   Misschien moet ik gewoon eens van behangpapier veranderen en komt het dan terug. Het stoorde me toch al een tijdje dat ik naast de categorie geen tags meer kon plaatsen.

   Like

 2. Menck 7 februari 2021 / 15:26

  Ja, daar is iets aan te doen: cookies en browsergeschiedenis verwijderen en klaar is Kees. Wel even opletten dat je je wachtwoorden niet meeneemt. De oranje bol zal nadien weer werken als nooit tevoren. Been there, done that.

  Geliked door 1 persoon

  • Affodil 7 februari 2021 / 15:36

   Zo simpel? Tedju, heb ik juist al dat oud behang afgestoken en de muren geverfd … Enfin, zitten we weer eens in een fris decor.

   Bedankt voor de tip. Ga dat rap eens proberen, sé!

   Geliked door 1 persoon

  • Affodil 7 februari 2021 / 15:38

   Ik ga er van uit dat het op de video slaat? (hoop ik dan toch) Het is niet altijd zo druk op ’t spitsuur, maar ja, nu de rest van de horeca dicht is, heeft onze openlucht zelfbediening wél succes. En dan zat die distelvink er nog niet (die komt altijd laat, gelijk ’t chique volk). 😉

   Like

 3. djaktief 7 februari 2021 / 15:38

  Waarschijnlijk kan bij het bij jou niet bolwerken die oranje bol. Bij mij stoort die ook wel eens. Je kunt reacties ook lezen als je in je dashboard klikt op het kopje reacties. Daar af en toe opruiming houden tussen de spamberichten mbv bulk bewerken wil ook wel eens helpen.

  Like

  • Affodil 7 februari 2021 / 15:40

   Bedankt. Alleen is dat voor oudere berichten niet zo handig, want ik onthou niet waar er hoeveel keer gereageerd is. Maar ik ga direct die truc van Menck eens proberen. Dat lijkt mij een heel plausibele reden.

   Like

   • djaktief 7 februari 2021 / 15:45

    Dat opschonen op die manier werkt bij mij maar af en toe. In je dashboard staat echt alles. Je hoeft niks te onthouden alleen even erdoorheen te kijken of er niks geks is.

    Like

    • Affodil 7 februari 2021 / 15:57

     Ik hou het achter de hand. Thx.

     Like

 4. LOLA♥CHAMPAGNE 7 februari 2021 / 15:40

  Neen het slaat op die knop. Ik lees alle blogs die ik volg via de WordPress app op mijn gsm en daar heb ik nog nooit zo’n knop gezien…

  Like

  • Affodil 7 februari 2021 / 15:57

   Ik geloof ook niet datje hem daar kan zien.

   Like

 5. Matroos Beek 7 februari 2021 / 15:40

  De vogeltjes weten waar het goed is!
  De oranje bol zegt mij niet direct iets 🤔

  Like

  • Matroos Beek 7 februari 2021 / 15:42

   Jaja, toch wel. Zolang er reacties op een log van mij zijn, die ik nog niet heb bekeken, blijft dat oranje bolletje bij het belletje aan. Er staan dus nog reacties op jouw blog die je moet – of mag- bekijken. Als alles is gezien en gelezen, verdwijnt de bol vanzelf. Sorry, ik had mij aanvankelijk een té grote bel en bol voorgesteld…

   Like

   • Affodil 7 februari 2021 / 15:58

    Ik ken het systeem en vind het supergemakkelijk. Vandaar dat ik de smoor in heb nu het niet werkt. 😉

    Geliked door 1 persoon

 6. Wildcard 7 februari 2021 / 17:08

  Ik wou het antwoord posten, maar Suske was me al voor las ik 😉
  Hopelijk werkt alles terug naar wens?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.