Voor wie het aanbelangt …

Ze hebben hier beneden de grens al iets bijgeleerd sinds de grenssluiting vorig jaar. Ze hebben ontdekt waar de formulieren ter verklaring op woord van eer bewaard worden.

Wie vanaf morgen nog de grens over wil zonder daarvoor € 250,- te riskeren:
https://www.info-coronavirus.be/nl/?fbclid=IwAR3Z42JnRqQjCPKEZ5Ugp91npczvrzPxVAcieQrSiK9inyGvg3ZgubRxzU0

Als je 100 keer om dezelfde reden “over” moet, volstaat 1 verklaring, met invulling van die info bovenaan de pagina.

Als je 2 keer om verschillende redenen gaat, moet je 2 verschillende verklaringen invullen.

16 gedachtes over “Voor wie het aanbelangt …

 1. MyriamC 26 januari 2021 / 21:59

  Wat ik mij afvraag: mag ik nog boodschappen doen over de grens? Volgens het formulier wel als ik het goed begrijp (een reis naar een aangrenzend land van een inwoner van een grensgemeente en de directe buurgemeenten als onderdeel van het dagdagelijkse leven voor de activiteiten die eveneens in het land van hoofdverblijfplaats toegelaten zijn en noodzakelijk zijn). Op zich is dat geen essentiële verplaatsing want in mijn dorp zijn ook alle winkels die ik nodig heb. Ik ga toch maar zo’n formulier invullen.

  Like

 2. Affodil 26 januari 2021 / 22:43

  Ik verwoord hier (niet letterlijk, maar wél met haar voorbeeld) de BE minister van BIZA:
  voor bewoners van de grensgemeenten is het toegestaan de normale (lees: dagelijkse) boodschappen over de grens te doen als ze dat voorheen ook deden. Bijvoorbeeld als ze in eigen land 5 of 10 km moeten rijden naar een bakker, terwijl ze bij wijze van spreken over de grens heen bij hun gewone bakker kunnen binnen kijken of het brood al uit de oven komt.
  In Antwerpen of Gent “de soldekes” aflopen, omdat hier in NE de kledingwinkels dicht zijn, hoort daar dus niet bij. Ik ga er van uit dat bijvoorbeeld inwoners van Hulst, die gewend zijn in Stekene te tanken, dat ook nog mogen. Hoewel ik in Hulst wel minstens 2 tankstations weet staan (ik tank er zelf).

  Een vriendin van me is (ook) patiënt bij een BE arts en koopt zijn recepten bij een BE apotheker omdat ze in eigen land voor een bepaalde aandoening gewoon niet aan de bak komt.

  Als Jeppe met een probleem zit waarvoor ik hem naar de DA moet brengen, dan ga ik met hem naar onze normale praktijk in Kieldrecht, omdat hij die dierenarts gewend is. Tenzij het heel dringend is en ik sneller hier hulp kan krijgen van de dierenambulance, natuurlijk.

  Like

 3. Menck 26 januari 2021 / 22:52

  Ik heb reeds voor mezelf mijn grenzen getrokken. Het zijn er van het soort waarvoor je geen document behoeft. 😉
  Maar sowieso wel een handige site die je daar opgeeft!

  Like

  • Affodil 27 januari 2021 / 07:48

   Sommige grenzen kan je niet trekken. Matroos en ik moeten de grens over als mantelzorgers, die vriendin van me krijgt niet de medische zorg die ze nodig heeft, gewoon omdat haar NL huisarts halsstarrig weigert toe te geven dat hij er glad naast zat met zijn diagnose, … En het is inderdaad van de gekke dat je kilometers in eigen land zou moeten rijden voor een brood, als je dat bij de bakker aan de overkant van de grens/straat tot thuis kan ruiken.

   Like

 4. MyriamC 26 januari 2021 / 23:00

  Die tekst van de grensbewoners, waarom kan dat niet in eenvoudige klare gewone-mensentaal? U mag (of mag niet) uw normale boodschappen doen in Nederland/België. Neen, “een reis als onderdeel van het dagdagelijkse leven”. Wie verzint het!

  Like

 5. Thomas Pannenkoek 27 januari 2021 / 07:29

  Wij wachten tot de maatregel voorbij is om nog eens over de grens te wippen voor boodschappen.Het is het gezondheidsrisico niet waard…

  Like

  • Affodil 27 januari 2021 / 07:51

   Zoals het nu is, heb ik aan de overkant van de grens meer schrik dat rellers mijn auto “bijwerken”. Maar ik kan mijn moeder niet in de steek laten.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.