Zomaar …

… even binnen wippen. Net de nieuwsbrief van de dorpsraad verstuurd, nog even zitten klooien omdat ik weer niet meer direct wist hoe ik hem ook in het digitale archief van onze website moest zetten (elke maand hetzelfde liedje …). Oef! Weer een maand op tijd klaar gekregen! Toch elke keer spannend tot het laatste moment. Ik mag vandaag nog aan de nieuwsbrief van januari beginnen (gaat ook gebeuren: hoofding en vaste dingen zoals samenstelling redactie enzo), het is op ’t laatste altijd krabbelen en haasten.

En terwijl ik krampachtig die laatste rechte lijn aflegde, begon het huis zich te vullen met de heerlijke geur van versgebakken brood.

Ons broodje is gebakken! En het staat nu in alle haast nog af te koelen naast de eerste kerstversiering op het tafeltje in de veranda. Mmmm …

18 gedachtes over “Zomaar …

    • Affodil 1 december 2020 / 12:53

      Dank je. Vandaag (en morgen) is er maïsbrood. Het vorige was meergranen. Ik zou het doen voor de reuk in huis alleen, maar het is ook nog eens lekker.

      Geliked door 1 persoon

  1. marieclaire 1 december 2020 / 12:53

    De boter smelt zo heerlijk op nog warm brood.

    Like

    • Affodil 1 december 2020 / 13:12

      Zeker weten. De mais wordt niet zomaar “Sweet corn” genoemd. Er zit een subtiel zoet smaakje aan, dat heerlijk combineert met bv een plak kaas.

      Geliked door 1 persoon

    • Affodil 1 december 2020 / 18:26

      Maïsbrood. Smaakt een vleugje zoeter dan wit, maar niet dat je er geen hartig beleg op kan doen, integendeel. Mix van de Boerenbond, maar zoals in al hun broodmixen doe ik er nog een koffielepel droge gist bij omdat ik in de oven bak, niet in een broodmachine.

      Geliked door 1 persoon

  2. Menck 1 december 2020 / 14:36

    Dat ziet er ove(r/n)heerlijk uit! Er gaat niks boven versgebakken brood.

    Like

    • Affodil 1 december 2020 / 18:28

      Nee, dat klopt. Zo een forse snede, echte boter erop en dan een plak kaas of zelfgemaakte (aardbeien)jam … 👍

      Like

  3. Matroos Beek 1 december 2020 / 16:31

    Mmm heerlijk! Ik heb alle benodigdheden in huis en ga er meteen ook eentje bakken. Smakelijk.

    Like

  4. saturnein 3 december 2020 / 07:49

    Wij bakken ons brood altijd zelf. Brood van de bakker vind ik niet lekker meer sedert we dat doen. We met een broodbakmachine hoor, ik vind niks zen aan brooddeeg kneden.

    Like

    • Affodil 3 december 2020 / 11:43

      Ik maak het deeg in de keukenmachine, laat het een eerste keer rijzen in die kom en dan over in de bakvorm en de oven in. Ik ben eigenlijk begonnen met broodbakken na een polsoperatie. Na een aantal keren fysiotherapie zat er geen vooruitgang meer in en de therapeut gaf mij de raad om ofwel te gaan kleien, ofwel brood te bakken (maar dan niet met de keukenmachine, natuurlijk). Sindsdien koop ik nog enkel brood als ik een keertje geen tijd gehad heb (of vergeten heb om op tijd te beginnen).

      Geliked door 1 persoon

      • saturnein 3 december 2020 / 12:35

        Als fysieke oefening lijkt het me inderdaad wel leuk, doe je gelijk ook iets nuttigs.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.