De orde van de dag …

Terug thuis, (bijna) alle reistroep is opgeruimd, de voorraadkasten gevuld, want we gaan weer over tot de orde van de dag.

Volgens de buienradar komen er deze week nog wel een aantal dagen in aanmerking om in de tuin nog wat te wroeten. Als ik Jeppe mag geloven, hebben we terug een bewoner in het egelhuis. Dat betekent dat ik nog een aantal weken voor egelkost moet zorgen. En ’s avonds de cameraval opstellen voor bevestiging. De vogels hebben de feeder ook goed leeg gemaakt, dus die ga ik straks vullen, de hele grote cilinder herstellen en ook vullen en dan kunnen ze weer een paar dagen verder.

De afgelopen dagen heb ik vol ongeloof naar de mensen gekeken. We moeten onze contacten tot net geen 0 beperken en wat doen ze? Als de haren op een hond, zó dicht opéén in de winkelstraten rondkrioelen! Ik heb me gisteren bij het eten inslaan voor de volgende week een paar keer omgedraaid en van die idioten van mijn schouders gejaagd. Twee keer bijna ín de schappen geduwd door iemand die had gelezen dat we nu maar 1,5 CM meer van elkaar weg moesten blijven… Ik kon me niet rap genoeg uit de voeten maken. Gelukkig hoef ik nu heel de week niet meer naar de winkel.

Het nieuws over de (de facto) gehele lockdown kwam even niet goed binnen, vrijdag. We hadden al besloten voorlopig alle gedachten aan vakanties voor volgend jaar uit onze gedachten te zetten en het vertrek van covid-19 af te wachten. De geplande logeerpartijtjes van de kleinkinderen werden afgeblazen. Nu zag ik in eerste instantie geen reden om dit jaar een kerstboom te zetten. Maar een paar minuten later dacht ik: “Wacht eens! Wij zijn er ook nog! Ik zet wél een kerstboom, ik hang wél versiering en nog méér dan anders! Omdat we het waard zijn …”

En dus heb ik intussen al 3 takken in gedachten om de raamversiering dit jaar mee te maken. Ideetjes (méér dan ik kan gebruiken) komen uit een Kerstspecial van Landidee, evenals een paar goeie ideetjes voor een feestelijke maaltijd. Het begin van de advent is al uitgeteld, zodat ik weet wanneer ik met de opbouw kan beginnen: elke week wat méér. Alle invallen worden genoteerd in een schriftje dat nog lag te wachten op inhoud. Zin in!

Maar eerst ramen lappen. God, wat zien die er uit!

14 gedachtes over “De orde van de dag …

 1. Thomas Pannenkoek 1 november 2020 / 07:34

  Erg, hé, dat kuddegedrag der dwazen? Over twee weken kunnen de statistieken nog eens pieken door die domme koeien die per sé nog eens naar de winkelstraten wilden, naar Ikea, Action, Decathlon,…

  Nu je het zegt… onze ramen zijn ook niet om aan te zien. Misschien ook maar eens een emmer zeepsop nemen…

  Like

  • Affodil 1 november 2020 / 09:45

   Naar de winkelstraten, naar illegale fuiven, … Toen ik gisteren naar huis reed stonden er méér auto’s op de parkeerstrook aan het Stropersbos dan in de afgelopen 10 jaar samen. Je kon er geen fiets meer tussen krijgen. En allemaal met benches, hondenstickers, … M.a.w. dat was georganiseerd door een hondenclub, dat kan niet anders. Ze moesten er allemaal nog rabies bij krijgen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek 1 november 2020 / 08:35

  Heb ik hier ook net gezegd, dat we dringend de ramen moeten lappen… Tijd genoeg de komende weken.
  De waanzin gisteren in de winkels, ik las het op internet. Zoveel mensen die het écht niet snappen. Nog even snel met z’n allen gaan winkelen nu het nog kan? Neen, het kan niet, het virus is er! De IC’s nog voller binnen twee weken door het gedrag van gisteren…

  Like

  • Affodil 1 november 2020 / 09:40

   Eigenlijk zou je ze op één of andere manier moeten kunnen herkennen, zodat je ze uit de ziekenhuizen kan weren. Het klinkt cru, I know, maar ze zoeken het zelf.

   Geliked door 1 persoon

 3. MyriamC 1 november 2020 / 09:43

  Ik denk dat ik die Margriet ook eens moet halen want ik wil wel decoreren, maar ik heb nul inspiratie.

  Like

  • Affodil 1 november 2020 / 09:49

   Ik ben voor de zekerheid nog eens gaan kijken en het was de Landidee Kerstspecial. Ik zal dat maar eens corrigeren in de tekst.

   Like

 4. marieclaire 1 november 2020 / 10:30

  En Sinterklaas dan…

  Like

  • Affodil 1 november 2020 / 10:33

   Zonder de kleinkinderen gaat dat ongezien voorbij. Alhoewel, dat is niet waar: kleindochter L. is op dezelfde dag jarig als de sint.
   Pakjesavond is geen traditie in Vlaanderen en het is niet omdat we nu de grens overgestoken zijn, dat we ineens gaan dichten zonder ons gat op te lichten. 😉

   Geliked door 2 people

 5. Menck 1 november 2020 / 14:51

  In het diepst van onze gedachten hebben wij vuilafstotende ramen. 😉

  Het gedrag der onnozelaars van de samenleving: on-be-grij-pe-lijk. Liever nog een T-shirt van 5 euro dan een leven lang gezond…

  Like

  • Affodil 2 november 2020 / 08:08

   En oppassen dat je hen niet te kwaad bekijkt of ze kloppen je nog in het ziekenhuis ook. Zijn we die dan niet beter kwijt dan rijk?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.