Snoeien …

Zullen we het eens hebben over “snoeien”?

Zo ongeveer een week geleden kwam ik via een omweg op het spoor van ene Marianne Zwagermans. Volgens haar cv een zakenvrouw die ook columns schrijft en daarbij vooral oog blijkt te hebben voor wat aan haar mediageilheid kan tegemoet komen. Vandaar dat ze dan ook alle registers pleegt open te trekken om zoveel mogelijk mensen te shockeren, kwestie van de schijnwerpers haar kant op te laten draaien.

Ook deze keer slaagde ze er weer in om tegen ontelbare zere benen te schoppen met een uitspraak die  wel eens als een boemerang tegen haar arrogante kop zou kunnen terechtkomen.

Het ging over corona – what else? – waarbij ze zich bediende van de woorden “dor hout”. Die gebruikte ze expliciet als verzamelnaam voor ouderen, zwakkeren, zieken, … Volgens haar moeten we onze welvaart niet op het spel zetten om een paar duizend kwetsbare ouderen te redden van de coronadood. Als corona hen er nú niet onder krijgt, dan leggen ze over één of twee jaar wel door iets anders het loodje, redeneerde ze.

Naast krantenkoppen haalde Zwagermans o.a. zelfs de kamerdebatten, alwaar haar grove uitspraken het nodige kwaad bloed genereerden. Radio- en tv-zenders verdrongen zich voor haar deur om haar te confronteren, en ze ging daar graag op in, al was ze dan weer weinig consequent, want ze wilde liever niet laten weten waar die deur was. “Ik krijg nogal eens bedreigingen”. Tja, wat had je verwacht, schat? Als je per sé omelet wil bakken, moet je de kapotte schalen er voor lief bij nemen. Anders hou je het maar bij oud brood en water.

‘We gaan door met verse twijgjes.’ Groot gelijk! Al zou iedere rechtgeaarde tuinspecialist aanraden om meteen ook al de wilde scheuten er uit te halen, omdat die niks voortbrengen dat deugt en alleen maar vegeteren op kosten van de struik …

Sommige mensen zullen zeker niet dood gaan aan teveel verstand. Voor deze zelfverklaarde schrijfster wordt het dus ook wachten op verdorren of corona …

10 gedachtes over “Snoeien …

  • Affodil 13 augustus 2020 / 13:41

   Dank u. Ik ben op mijn best als ik zo ongeveer zélf licht geef van colère … 😉

   Like

 1. Matroos Beek 13 augustus 2020 / 13:03

  Wat een ongelooflijke domheid… ze zou beter haar eigen hand eraf snoeien zodat we dit niet meer hoeven te lezen. Je hebt dit inderdaad schitterend gebracht. Jij mag zeker nog lange niet gesnoeid worden!

  Like

  • Affodil 13 augustus 2020 / 13:49

   Wat lief.

   Ik kan me steeds beter voorstellen dat er in deze crisis een moment komt dat men op IC hartverscheurende keuzes moet maken omdat de middelen ontoereikend zijn. En ik kan me zelfs voorstellen dat het net dié keuze is die men dan noodgedwongen maakt.
   Ik zag net nog een deel van een programma waarin Eric Gommers (voor niet-Nederlanders: dat is de man die voor de IC-afdelingen in het crisisteam zit) zijn zorgen uitsprak over de snelle groei van het aantal besmettingen in Nederland. “Als het zo doorgaat komt de piek véél vroeger dan wij verwachten en zijn we niet klaar”, zei hij.
   En net als in andere landen is die snelle groei ook hier het gevolg van onverantwoord gedrag van egoïsten zonder gemeenschapszin. En ik zou het écht niet kunnen verteren dat oude eiken geveld worden om plaats te maken voor onkruid en bospest.

   Geliked door 2 people

  • Affodil 13 augustus 2020 / 14:09

   Ik had gelukkig een hondenpoepzakje bij de hand. En een glas maagzout.

   Like

 2. MyriamC 13 augustus 2020 / 14:38

  Ik had het artikel gelezen en was gechoqueerd. Spreek je zo over mensen?

  Like

  • Affodil 13 augustus 2020 / 14:47

   Dat vind ik dus ook. Ik vind het nogal fascistisch, moet ik zeggen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.