14 gedachtes over “Als je …

 1. Marry 7 augustus 2020 / 13:51

  De postbodes hier hebben altijd zo’n haast om weer weg te komen. Ze scheuren snel weg met hun bestelautootje. Overigens komen hier niet zo veel postbodes. En de pakjesbezorger zijn nog sneller weg.

  Like

  • Affodil 7 augustus 2020 / 13:57

   Die pakjes rondbrengen met de auto kunnen natuurlijk een koelbox in de auto zetten. Het zijn de briefbezorgers, met tas en fiets, die de hele tijd in de genadeloze zon lopen.

   Like

   • Marry 7 augustus 2020 / 14:01

    Ja, dat had ik wel zo begrepen. De briefbezorgers komen hier ook met de auto wegens buitengebied. Ik vind het een heel goed idee van jou. Houd je ons nog op de hoogte van de score?😉

    Geliked door 1 persoon

 2. Matroos Beek 7 augustus 2020 / 14:30

  Dat is echt lief en zorgzaam. Ik hoop dat velen jouw voorbeeld volgen. Mijn moeder gaf de facteur ook altijd een drankje… een dreupelken… dat kreeg hij trouwens zowat overal. Hij zwalkte op z’n fiets door het dorp. Aardige man, aardige mensen, andere tijden…
  Hier zien we de postbode nooit. Hij rijdt heel snel met z’n auto voorbij. Zo snel dat hij al onze brievenbus omver heeft gereden 😄

  Like

  • Affodil 7 augustus 2020 / 14:51

   Dat dreupelken zal dan eerder tegen de kou geweest zijn, he. Het idee is ook niet van mij. Ik zag het zelf onderweg. Maar ik v op vond het het kopiëren waard. En dat anderen het op hun beurt weer kopiëren vind ik helemaal geen plagiaat.

   Geliked door 1 persoon

  • Marry 8 augustus 2020 / 11:55

   Telkens weer, keer op keer, rijden de pakketbezorgers hier mijn afrastering stuk wanneer ze achteruitsteken om te keren. Het zijn zo’n beetje steeds dezelfde chauffeurs. Ondanks genomen maatregelen. De leercurve is laag, zal ik maar zeggen.

   Geliked door 1 persoon

   • Affodil 8 augustus 2020 / 12:41

    Of de werkdruk hoog? Misschien eens met die gasten praten? Als het toch bijna altijd dezelfden zijn (hier ook trouwens).
    In Kruibeke hadden we vooral op vrijdag (want onze reguliere postbode werkte niet op vrijdag) een jonge gast die de post rond bracht. Die stapte niet eens uit zijn auto: die reed links van de weg (ook dat nog!), dan kon hij de post door zijn raampje steken. Stuk haag kapot, gestapelde boordstenen omver, … De eerste keer heb ik met hem gepraat. De 3de keer heb ik hem een kopie van mijn brief aan de postverantwoordelijke gegeven. Dat was de laatste keer dat ik hem zag …

    Like

    • Marry 8 augustus 2020 / 20:16

     Aan de linkerkant van de weg rijden met de alarmlichten uit doen ze hier ook. Moet van de baas. Al vanaf de toenmalige PTT (Putje graven, Tentje bouwen, Tukkie doen oftewel Post Telegraaf Telefoon) met auto’s en eerst brommer ging bezorgen. Zo hoefde ze niet de weg over te steken wat veel gevaarlijker was en de route verkortte als heen links en rechts terug langer duurde. Die bezorgers kan ik niet aanspreken, knal, roetsj en weg.

     Like

    • Marry 8 augustus 2020 / 20:20

     Dat van in de auto blijven doen de postbezorgers hier ook. De pakkettenbezorgers moeten wel uitstappen en gooien het pakje bij de deur neer. Die mensen zouden eens fatsoenlijk betaald moeten worden en de werkdruk moet omlaag.

     Like

 3. Thomas Pannenkoek 7 augustus 2020 / 17:17

  Ik zag gisteren een buurvrouw een aantal flesjes cola aanbieden aan de mensen van de vuilnisophaling. ‘Dju,’ dacht ik ‘hoe dat ik daar zelf niet aan gedacht heb!’

  Like

 4. Affodil 7 augustus 2020 / 18:24

  Die komen hier zo vroeg, dat we vaak nog aan de ochtendkoffie zitten. Aan mensen van de pakjesdienst vraag ik het sowieso ook soms wel (als ik er aan denk), vooral naar het einde van de dag. Dan zitten die ook wel door hun voorraad.

  Like

 5. Menck 8 augustus 2020 / 19:45

  Wij horen onze postbode nooit arriveren aangezien hij zich middels een elektrische scooter verplaatst.
  Pakjesbezorgers willen dan weer nooit iets drinken en willen zelfs geen gekoeld flesje meenemen. Haast is hun enige besogne.
  Fijn initiatief nam je daar!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.