Heimwee …

Ik heb net een wandeling gemaakt met hond Jeppe, aan Perkpolder / Walsoorden. Omdat ik daar toch was, en omdat ik intussen al weet wat ik mag verwachten bij dit weer, heb ik ook altijd pedaalemmerzakken (grote maat) en wegwerphandschoenen bij (dat laatste sowieso in deze coronatijden).
 
En de oogst was weer indrukwekkend! Blikjes, bekertjes, hamburgerdoosjes, snoepwikkels, flessen van sterke drank, …

Dat laatste baart mij steeds meer zorgen, want het worden er allengs méér en met grotere inhoud. Waren het vroeger (1-2 jaar geleden) heupflesjes, nu zijn het overwegend grote flessen. Moet je niet raar opkijken dat er een zonder onderbroek naar huis is …
 
 
IMG_20200601_080756
 
 
 
Aan de havenparking hadden ze tenminste ook een tasje achtergelaten. Kon ik dat vullen met de troep die ze gemaakt hadden. Weeral kosten gespaard. 
 
 
IMG_20200601_081430
 
 
 
Ik werd tijdens mijn “werk” ingehaald door een auto van de gemeentediensten. “Bent u afval aan het oprapen? Als u wil kan u het in onze achterbak gooien!”
Het kwam me handig uit, want ze hadden ook nog schop en bezem bij. Konden ze gelijk de stukgegooide flessen opvegen op het fietspad en de havenparking.
De fietsers die ik op mijn terugweg naar de auto tegenkwam heb ik maar even verwittigd dat ze de bocht best konden nemen met de fiets in de nek …
 
 
Zeeuws-Vlaanderen is blij dat het opnieuw zijn gasten kan ontvangen. Maar sommige gasten krijg je toch liever maar één keer over de vloer.
 
 
De afgelopen 10 weken heb ik nauwelijks een snoepwikkel zien liggen (wél papieren zakdoekjes, maar in deze tijden heb ik die toch maar gelaten voor wat ze waren).
“De massa” wordt weer – een beetje – losgelaten en meteen zit je omhoog op een berg afval.
 
 
Je zou bijna heimwee krijgen naar de “goede oude tijd” van de lockdown …

14 gedachtes over “Heimwee …

 1. MyriamC 1 juni 2020 / 10:51

  Is het nu echt zoveel moeite om je eigen afval even in een vuilbakje te stoppen, of terug mee naar huis te nemen? Hetzelfde voor zakjes hondenpoep. Mensen hebben totaal geen burgerzin meer.
  Bij ons op de heide is het al dagen code rood = extreem hoog brandgevaar. Je mag er nog in (snap ik niet, maar goed) maar je mag er niet roken (alsof dat ooit verstandig is in bos- en heidegebied). Wat denk je dat de boswachter aantreft bij zijn dagelijkse ronde? Peuken, overal peuken!

  Like

  • Affodil 1 juni 2020 / 10:55

   Roken is sowieso niet verstandig. En als burgerzin niet rechtstreeks en tastbaar eigen gewin teweeg brengt, gaat het acuut dood.

   Like

 2. djaktief 1 juni 2020 / 11:28

  Je bent een held! Ik heb laatst toch ook maar stukken plastic bij de schapen weggehaald die er anders in zouden kunnen stikken maar zonder bescherming want ik had niks mee tijdens het hardlopen.

  Like

  • Affodil 1 juni 2020 / 11:35

   Ik heb nu echt al een jaar of 2 standaard een rol grote pedaalemmerzakken en een zakje wegwerphandschoenen in de koffer van de auto. OK, ook plastiek, maar ik gooi het niet in de natuur. Soms heb ik van die papieren boodschappentassen, dan gebruik ik die.

   En ik voel mij helemaal geen held. Ik probeer mijn furie om zoveel slordigheid af te reageren op een niet-destructieve manier. Al kan ik niet garanderen dat ik me kan inhouden als ik er eens eentje betrap op sluikstorten. Mijn preek is al geschreven en ingestudeerd. 😉

   Geliked door 2 people

 3. Plantster 1 juni 2020 / 12:05

  Het is inderdaad te gek van woorden wat je in de berm ziet slingeren Sinds afgelopen april haal ik ook berm afval op en heb al menige plastic zakken vol bijeen geraapt

  Like

  • Affodil 1 juni 2020 / 12:21

   Aha! Een medestander! Driewerf hoera!!!

   Ja, je weet soms niet wat je ziet. Vanmorgen heb ik – samen met die mannen van de gemeente – wél eens goed gelachen met die onderbroek. De enige strepen die er op zaten, waren gelukkig van motorolie (nee, geen vragen stellen!), anders weet ik niet of ik ze had meegenomen. Maar op die plaats komen ze altijd samen met quads en motoren en kleine plastic zipzakjes met “tabak” in …

   Geliked door 1 persoon

 4. Menck 1 juni 2020 / 12:11

  Wat ik al enkele keren genoteerd heb, is wel heel erg eigen aan deze tijd: weggegooide papieren mondmaskers. Aaargh!

  Like

  • Affodil 1 juni 2020 / 12:18

   Krijg ik ook de kriebels van. Wie dat doet heeft toch griesmeelpudding tussen zijn oren zitten?

   Aan de andere kant: als ik voor mijn moeder boodschappen ga doen, valt het me elke keer op dat men de afvalbakjes bij de parkings voor de winkelwagentjes heeft weggehaald.

   Ik ben nu eenmaal zo’n freak die dan mijn mondmasker zorgvuldig met de “huidkant” naar binnen opplooit, mijn éne wegwerphandschoen er binnenstebuiten overheen trekt en dan de andere (zonder de buitenkant aan te raken!) dààr binnenstebuiten overheen als een verpakking en dan helemaal terugloopt naar de ingang van de mall om het dààr weg te gooien in de vaste afvalbakken. Maar iedereen die dat ziet (of dit leest) denkt dan natuurlijk dat ík griesmeelpudding tussen mijn oren heb …

   Like

 5. Matroos Beek 1 juni 2020 / 12:56

  Ach, wij hadden ook al heel wat overlast deze dagen… Te druk, te dicht en ja… weer afval in de bermen en op het strand. De buren in hun gehuurde vakantiewoning hielden feest tot midden in de nacht. Mijn humeur zakte onder nul. Het lijkt wel of ik nabijheid van anderen niet meer verdraag. Maar ze gedragen zich dan ook zo ergerlijk. Of ben ik zo onverdraagzaam geworden. Dat ook, denk ik, ik beken.

  Like

  • Affodil 1 juni 2020 / 13:10

   Tijdens de “intelligente lockdown” dacht ik in de lome namiddag ook weleens “getver, moét je nou per sé zagen, kloppen, boren en maaien/betonmolens laten draaien? Maar ten slotte zou dat anders tijdens de zomervakantie gebeuren, of tijdens het weekend. Een mens hecht snel aan rust en stilte.

   En dat er dit weekend extra gefeest is, kan ik me ook voorstellen. Na zo lange tijd eindelijk legitiem familie op bezoek … Mijn moeder en wij waren gisteren ook heel erg blij dat ze eindelijk terug eens op bezoek kon komen. Ze is veel langer gebleven dan gewoonlijk (tot 19u ipv 16-17u), maar ik denk niet dat iemand van de buren gemerkt heeft dat er iemand bij ons was. En al was ze tot onder de morgen gebleven, na 22u wordt er stilletjes gedaan. Desnoods binnen.

   Ben vannacht nog tot 2u bezig geweest aan onze nieuwsbrief. Ik lag al een hele tijd in bed toen er nog een groepje met héél véél plezier door de brandgang naast het huis liep. Waarschijnlijk heb ik vanmorgen hun troep opgeruimd ook nog …

   Like

   • Matroos Beek 1 juni 2020 / 19:26

    That’s the spirit. Ik vrees dat ik een oude zeur aan het worden ben… Dat is wat sociale afstand met een mens doet… Gelukkig herken ik het bij mezelf. Tijd dus om even bij te sturen.

    Geliked door 1 persoon

 6. bentenge 2 juni 2020 / 19:35

  Gemiddeld gezien is het nog niet om zeep denk ik. Maar die hardnekkige minderheid is wel zeer visueel en hoorbaar aanwezig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.