Een vorm van noodzakelijkheid …

Sinds vandaag mogen we de grens over om familie te bezoeken in de buurlanden. Ook om te winkelen mogen we naar de buurlanden, staat te lezen in een ministerieel besluit. “Maar het moet met een vorm van noodzakelijkheid zijn”, aldus minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). “
Zo staat het op de nieuwssite van de vrt.

Dus als de mosterd van De Kroon die ze in Nederland verkopen beter smaakt dan die ze bij De Kroon zélf verkopen …

21 gedachtes over “Een vorm van noodzakelijkheid …

 1. MyriamC 30 mei 2020 / 16:23

  Over een vorm van noodzakelijkheid lees ik niets. De versoepeling is genomen uit praktisch oogpunt voor mensen die in de grensstreek wonen. En ik ben er heel blij mee!

  Like

  • Affodil 30 mei 2020 / 17:51

   Dat heeft ie blijkbaar wél zo gezegd. Ik vond het gewoon om te gillen.

   Zélf ben ik ook heel blij, hoor. Kan ik eindelijk mijn moeder weer op bezoek krijgen. Wél gek dat wij dan moeten bewijzen dat we familie zijn (identiteitskaart en documenten en zo), maar dat je niét moet bewijzen dat die mosterd in België anders smaakt …

   Geliked door 1 persoon

   • MyriamC 30 mei 2020 / 18:00

    Het is gewoon één groot circus. Bij de versoepeling van 18 mei was er gezegd dat de volgende versoepeling pas zou gemeld worden op 8 juni. En kijk wat er ondertussen al veranderd is. Echt niet meer normaal!

    Like

 2. Menck 30 mei 2020 / 17:07

  Wat zoveel wil zeggen als: geef er maar zelf een interpretatie aan.
  Geen wonder dat veel mensen hun eigen coronamaatregeltjes beginnen te maken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek 30 mei 2020 / 17:16

  Mijn dochter wil nu wel op bezoek komen dit weekend, maar wat moet ze nu precies voorleggen aan de grens om te bewijzen dat ik haar moeder ben die over de grens woont? Dat weten ze blijkbaar zelf nog niet…
  De burgemeesters zijn hier niet in hun nopjes met dit plotse besluit van Pieter de Crem zonder enig overleg met het grensgebied. Sluis en Hulst zijn in paniek.
  Goed bezig met die eenmansacties in de Belgische politiek. Zo ook de held Ben Weyts. Moeten we nu wel of niet naar school? En zo ja wanneer en hoe en wat?
  Bende sukkels.

  Geliked door 1 persoon

  • MyriamC 30 mei 2020 / 17:47

   Echt, het is onvoorstelbaar. Ik wist niet eens dat we weer boodschappen mochten doen over de grens. Ik las het bij iemand op Facebook vanmiddag. Blijkbaar gisteravond nog snel even beslist. In ieder geval stond er bij ons aan de grens geen politie meer toen ik er net voorbij fietste (de weg was nog wel afgesloten). En bij AH waren ze heel erg blij, want de meeste van hun klanten zijn Belgen. Ze zitten 20 meter over de grens (maar ik ben er vandaag pas voor het eerst in al die maanden weer geweest).

   Geliked door 1 persoon

   • Affodil 30 mei 2020 / 18:01

    Die politie stond er vrijdag nog wél. ’s Morgens stonden ze niet, toen zaten ze in hun combi. Nog wat frisjes, zeker? En in elk geval helemààl niet meer overtuigd en/of gemotiveerd i.v.m. de reden van hun aanwezigheid. En ’s middags stonden ze weer overeind en vonden het allemaal helemaal OK. Met die mensen is ook een eindje gespeeld, hoor, met al die onduidelijkheid.

    In elk geval zijn ze nu “gepromoveerd” tot “vliegende brigade”. Ze gaan nu mobiele controles doen. Ik wens ze veel geluk.

    Geliked door 1 persoon

  • Affodil 30 mei 2020 / 17:54

   Een toonbeeld van hoe men in België aan politiek doet: iedereen verzint maar wat om z’n kop op de buis of in de krant te krijgen. Never mind wat het effect is.

   O, en blijkbaar volstaat het als jullie nou even met elkaar mailen en elkaars naam en adres er bij zetten (voor ’t geval dat je dochter niet meer weet waar je woont enzo …) en dat ze dan haar identiteitskaart bij heeft. Heb ik menen te mogen begrijpen uit dàt stuk wat ik aanéén heb kunnen puzzelen.

   Geliked door 1 persoon

    • Affodil 30 mei 2020 / 19:39

     Dan moet dat lukken. En als ze wat slalomt tussen die mobiele controles door … Maak er een prettig weerzien van! Wij gaan hier ook genieten!

     Geliked door 1 persoon

    • MyriamC 30 mei 2020 / 19:41

     Heb een fijne dag met je dochter!

     Like

 4. Marry 31 mei 2020 / 13:07

  Het was toch in overleg met minister Grapperhaus besloten. Hij was er weken mee bezig geweest, schreef hij vrijdagavond om acht uur op Twitter. Had hij dan geen overleg gehad met de betreffende gemeenten? Je mag toch verwachten van wel.

  Like

  • Affodil 31 mei 2020 / 21:48

   Blijkbaar niet.
   Feit is: toen ik vanmorgen mijn moeder ophaalde voor een dagje bij ons, waren in Hulst de warenhuizen blijkbaar dicht. Tientallen Belgische auto’s keerden onverrichterzake terug. D’r zal een stukske gevloekt zijn!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.