Wa ne woei …!

Wat een wind, gisteren! Niet zo verwonderlijk dat er overal stokskes liggen …

Bij deze blogster  lag er ook al kreupelhout op het pad. Misschien moest ik maar eens helpen oprapen?

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.
dere een reiswekkertje, en in  de andere hand een stapel kranten.
uit: “Mathilde” / Tomas Ross

Ik had het boek al een tijdje in huis, maar sinds mijn burnout, 7 jaar geleden, heb ik perioden waarin ik niet eens de betekenis van bovenstaand lijntje tekst zou kunnen onthouden tot ik bij het begin van de volgende zin ben. Momenteel zit ik in een lees-bubbel (vandaar mijn sporadische posts) en heb ik hem in één ruk uitgelezen, vlak nadat ik 3 challenge-boeken verorberd had voor Ezzulia. Eergisteren nog eens op de heel ouderwetse manier in de voormiddag in een boek begonnen (“De kleermaakster van Dachau / Mary Chamberlain) en mijn e-reader pas neergelegd toen het boek uit was (met een korte onderbreking om de stroomkabel te halen en in te pluggen). Ik hoop dat ik nog een tijdje in mijn bubbel kan blijven, want de leeshonger is groot!

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?
Mijn man zijn kantoorstoel.

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?
De nog verse bloemen uit een verder verwelkt boeket halen, de stengels inkorten en in een verse vaas in vers water zetten. Dan heb ik er zelfs na 2 weken nog geniet van. Op die manier werd: 1mei2020

12mei2020

4. Wat hoor je op het moment?
Een paar ruziënde spreeuwen. Waarschijnlijk willen ze allebei hetzelfde zitje aan de feeder …

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?
Een paar uurtjes geleden. Vaststellen dat ik maar beter niet op regen kan hopen voor de tuin, maar zelf de gieter moet pakken om de dorstigen te laven.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?
Geen flauw idee. Nu ik er over nadenk, is het al wel een tijdje geleden dat ik mij een droom herinnerde. Maar toen lag ik ook in een lachstuip omdat het zó van de pot gerukt was.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?
Net nog. Eigenlijk niet heel fair van mij. Hond Jeppe ging zó gefocust achter een dikke bromvlieg aan dat hij tegen de glazen pui liep. Dat kopje!

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?
Er is zó weinig plaats om iets te hangen vanwege al de boekenkasten, dat dat hooguit een vergeten stofnet kan zijn. Ik neem dan maar de kamer waar ik net was, om die bloemen te herschikken en waar de hond een knaller maakte. En eigenlijk hangt het niet, maar staat het op de grond tot de planten wat hoger gegroeid zijn. Manlief is de dader.

XYZ_1006

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?
We hebben het overwogen én gedaan, drieënhalf jaar geleden. En nog geen seconde spijt. Het was ook niet naar het andere eind van de wereld. Van Oost-Vlaanderen naar Zeeuws-Vlaanderen. Maar wél een wereld van verschil!

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?
Mijn moeder.

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?
Eind augustus vorig jaar. We hebben in het dorp een openluchtzwembad. Héérlijk! Was dit jaar zeker één van de eersten om een nieuw abonnement aan te schaffen. Is intussen terugbetaald, want ik denk niet dat ze nog openen dit jaar.

12. Luister je op het moment naar muziek?
Nee. Ik luister bijlange zoveel muziek niet meer als vroeger, maar àls ik muziek opzet, dan is het om te luisteren, niet als klankbehang.

In de plaats van muziek hoorde ik plots een niet erg rythmisch “plok, plok, plok…” Heb de eigenaar van het geluid even uitgeleide gedaan. Als dat hetzelfde mereljong is dat vorige week ook de serre binnenvloog, dan mogen zijn ouders toch nog wel een paar extra vlieglessen geven.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?
Licht beuken. Novilon, voorlopig nog. Lag er toen we het huis kochten en voorlopig is dat (nog) geen prioriteit. Als we de trap laten herbekleden, volgend jaar als ’t God belieft (en anders ook), weten we ineens welke kleur de vloer wordt, want dat wordt dan doorgetrokken.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?
De trap moet dichtgemaakt en bekleed worden. Met de ruimte onder te trap dan ingericht als kast. En de vloerbekleding boven daarbij aanpassen. De tweede slaapkamer kan dan een ander muurkleurtje krijgen en dan is het gedaan met veranderen en opknappen.

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?
Broodbeleg en vlees/groenten voor de komende dagen.

16. Ooit op een motor gereden?
Nee.

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?
Marokko. Een 5-daagse jeepreis door de woestijn. Schitterende natuur, schrijnende armoede bij de supervriendelijke bevolking.

18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?
Als ik iets wil winnen, moet ik het eerst zelf ter beschikking stellen.

19. Hoe heette je eerste huisdier?
Ik geloof niet dat we die parkiet een naam gegeven hebben. Wel een kameraadje. En toen kwam ons Witteke, de poes. En die gooide het kooitje om en de twee verdwenen samen in de rode gloed van de ondergaande zon …

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?
Daar vraag je me wat! Best mogelijk dat het een tekenfilm was. Met de kinderen (die nu zelf kinderen hebben tussen 18 en 4 jaar).

21. Wat doe je als je je verveelt?
Daar van genieten. Verveling is een bron van inspiratie. Je mag de dingen niet haasten. Gewoon wachten tot het komt. Of aardappels gaan schillen.

22. Wat wilde je vroeger worden?
Geen brandweerman, al ben ik achteraf bij de bedrijfsbrandweer gegaan. Geen voetballer, al stond ik – als enig meisje in de familie – wél vaak genoeg in de goal om er een gebroken neus aan over te houden.
Ik wou iets met talen gaan doen. En dus ben ik … laborant geworden.

23. Met welke auto rijd je?
Een Renault Kadjar. Tot mijn spijt. Niks mis mee, als je maar groter bent dan 1,52 m (als ik dat tegenwoordig nog haal). En dat weet je pas als het te laat is. Na zo’n >100 km,  als je dus niet meer fiks als een tinnen soldaat aan het stuur zit.

24. Wat voor jobs heb je gehad?
Laborant in een kwaliteitscontrolelabo van een tapijtfabriek (5 maanden). Daarna 1,5 jaar in een labo embryologie aan de univ in Antwerpen. Daar leerde ik Manlief kennen, wisten we dat het geen doening ging zijn om samen op 1 dienst te werken en ben ik doorgeschoven naar fysiologie van de huisdieren. 15 jaar. Toen kwam de crisis, die gapte wél de contractuele collega’s weg, maar niet het werk dat die deden. En guess what? In je eentje 4,5 dagtaken draaien? Het afbollen, ja! Weer een interne overplaatsing naar de administratie. Eerst efkes het magazijn op punt helpen stellen en dan – tot het eind van mijn 40-jarige loopbaan – preventieadviseur.

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?
28,3 km, volgens Routeplanner.

11 gedachtes over “Wa ne woei …!

 1. Thomas Pannenkoek 12 mei 2020 / 18:24

  Schitterende invulling van deze tag. ‘Aardappelen schillen’ als je jezelf verveelt :).
  Voor morgen heb ik dit stokje ook klaargezet. Of het zo interessant is als jouw antwoorden is maar de vraag…

  Geliked door 1 persoon

  • Affodil 12 mei 2020 / 18:47

   Tja, … Natuurlijk, de nieuwe patatjes zijn er en die kook ik nogal eens in de schil, dus …
   Ach, en interessant is ook relatief, he?

   Like

 2. Menck 12 mei 2020 / 20:11

  Mogelijks neem ik deze tag | challenge | stok ook aan. Er heerst wat blogluwte op mijn stek, vandaar.
  En met je invulling kom ik weer wat meer over je te weten. Altijd fijn. 😉

  Geliked door 2 people

   • Matroos Beek 12 mei 2020 / 21:30

    Ik lees ze graag, maar voor mijzelf lukt het niet.. ik vind het bijzonder moeilijk… maar ik heb het ook nog niet echt geprobeerd.

    Geliked door 1 persoon

 3. djaktief 12 mei 2020 / 22:28

  Zo fijn dat je weer kunt lezen en ik bewonder je instelling om je met een gerust hart te kunnen vervelen.

  Like

  • Affodil 12 mei 2020 / 23:02

   De perioden dat het lezen niet lukt, kan ik daar echt ongelukkig om zijn. Dat mis ik dan écht. Dus momenteel is het Genieten, met grote G.

   En wat dat vervelen betreft: verveling is in het verdomhoekje gedrukt door (vaak overdreven religieuze) opvoeders, die dat als “zondig” beschouwden en dat is er later nog moeilijk uit te krijgen. Heb je echt javel en een schuurborstel voor nodig. 😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.