Een cake op de wake …

Het voelt allemaal een beetje unreal. Terwijl veel mensen (veruit de meesten, denk ik) toch wel stilaan al de beperkingen door corona moe zijn, er zelfs depressief van worden, kan ik niet in alle eerlijkheid gaan beweren dat voor mij/voor ons de veranderingen zo groot zijn dat ze sfeer- en/of stemmingbepalend zijn. Ik heb niet het gevoel dat mijn dagen er zó anders uit zien. Dat kan aan mij liggen, dat kan aan mijn ándere (lees: vroegere) dagen liggen. Het kan puur geluk zijn, al is dat ook relatief, want dat betekent dan dat wij weinig mensen te missen hebben en dat wij ook niet echt gemist worden.

Ja, onze voorjaarsvakantie werd gehalveerd. Het midweekje eind mei is uit voorzienigheid al verschoven naar september. Een beslissing waarvan ik me nu afvraag of ze wel zo slim was, gezien het feit dat sommige expert-virologen net om die tijd een heropflakkering verwachten. Time will tell … Ik denk dan maar even niet na over de geplande 2 weken Terschelling in oktober. Als daar spaken in de wielen komen, gaat vooral mijn wederhelft het moeilijk krijgen. En daardoor ook ik, want dan gaat er een plaat héél erg blijven hangen! Het zal dan heel erg afhangen van de beperkingen die we op dat moment opgelegd krijgen, maar aangezien de huidige aanpak tamelijk efficiënt bleek vermoed ik dat we een heruitzending krijgen.

Kan Mark Rutte zijn wekelijkse speaches gewoon weer uit de la trekken en recycleren.
Hoeven we ook niet laat op te blijven om te weten wat de Belgische veiligheidsraad besliste. Óf er is inmiddels iemand die de raad in de voormiddag bijeen krijgt, óf ze doen gewoon copy-paste.

Tegen die tijd zal B.J. in de U.K. wel slimmer zijn dan vooruit te toeteren dat het allemaal niet veel méér is dan een griepje en dat hij alles onder controle heeft.
Tegen die tijd hebben ze hopelijk dat ander groot lawijt in Amerika kunnen overtuigen om zijn heldenrol waar te maken en als eerste proefkonijn op te treden voor inwendige UV-bestraling en injecties met bleekwater. Met een beetje geluk is hij zo afgebleekt dat we hem niet meer horen of zien. Opgeruimd staat netjes. De tweede labo-rat is Bolsonario. In Antwerpen loopt er trouwens ook nog iets bruikbaars rond.

Mijn “cake” is er een van (nog steeds en steeds méér) bewondering voor de mensen die de boel draaiende houden. Van begrip voor korte lontjes bij mensen die de beperkingen wél hard voelen en wiens ogen al pijn doen van uit te kijken naar weer een stukje vrijheid. En van dankbaarheid dat we er (hopelijk, niet te rap victorie kraaien!) zonder kleerscheuren vanaf geraakt zijn.
Mijn “wake” was vooral bloemig. Het weer stond geen binnenwerk toe. Dat komt vandaag aan de beurt wegens grijs en nogal frisjes…

8 gedachtes over “Een cake op de wake …

  • Affodil 25 april 2020 / 19:13

   Mijn moeder is in de zevende hemel! Ze mag aftellen naar haar volgende kappersbezoek! Alsof ze op een cruise getrakteerd wordt…

   Geliked door 1 persoon

 1. MyriamC 25 april 2020 / 14:48

  De trein der traagheid, dat was het gisteren op de persconferentie en de daaraan voorafgaande bijeenkomst. Ik heb er zelfs niet op gewacht.

  Like

  • Affodil 25 april 2020 / 21:11

   Tenenkrullend amateuristisch! Ik heb het kinderen beter zien doen. Met de vingers in de neusgaten …

   Like

 2. Matroos Beek 25 april 2020 / 19:16

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik enorm geniet van deze tijd. Wat een rust en zaligheid. De stilstand doet me goed. Nu nog gezond zien te blijven…

  Like

  • Affodil 25 april 2020 / 21:13

   Hier van ’t zelfde. Twee weken amper in huis geweest: altijd in de tuin bezig. Maar vandaag wel een beetje overdreven, dus nu voel ik spieren waarvan ik het bestaan niet kende. Maar het is nu dan ook wel àf. Vanaf morgen kijken hoe het groeit en genieten …

   Geliked door 1 persoon

  • Affodil 26 april 2020 / 13:03

   Gisteren wel een beetje te fanatiek bezig geweest, zegt mijn rug. Maar ja, ik kon toch die paar struikjes niet laten liggen tot vandaag, he?

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.