Van stresskieken tot energiekonijn …

Sinds ik met pensioen ben loop ik nog zelden rond gelijk een stresskieken. Al zal er ook nu weer een zucht van verlichting klinken na de drukte van de feestdagen. Ten onzent is dat allang niet meer zo’n uitgebreid gebeuren, maar toch. Week- en zondagen lopen voor ons naadloos in elkaar over en zonder dat je er erg in hebt is het dan Kerstdag of Nieuwjaar en “verdomme, vergeten dàt of dàt in huis te halen en vandaag zijn de winkels dicht!” Ik moet er niet aan denken.

Aan het eind van het jaar is er ook zoveel dat moet vernieuwd, verlengd, aangepast en stopgezet worden. Abonnementen, contracten, … Een mens slaat dat allemaal op, liefst (of van moetens) digitaal. En net dàt moment kiest je pc om zijn laatste adem uit te blazen. Ik behelp me met mijn laptopje, maar sommige gegevens staan daar dus niet op. En dan is het echt wat het is: behelpen. Gelukkig krijg ik – samen met de nieuwe kantoorhulp – mijn data-backup terug, maar intussen improviseer ik maar wat.

Zo had ik net vóór het schielijke overlijden van mijn desktop een mail ontvangen van onze energieleverancier. Of we opnieuw een 3-jarencontract met vaste prijzen wilden, zoals toen we hier kwamen wonen? (Ochgot, da’s waar, wij wonen hier al 3 jaar!) Dan moesten we dat wél even laten weten vóór … Maar daarvoor had ik dus ons klantnummer en nog wat gegevens nodig en die stonden … juist, ja.

Vanmorgen kwam er een herinneringsbrief en we hadden blijkbaar maar een paar dagen tijd meer om van dat gunsttarief te genieten. Dan maar even bellen. Ik kreeg vrij snel en na maar één keuzemenu’tje de dame van de klantendienst aan de lijn. Of ze die verlenging zo kon regelen? O, geen enkel probleem, mevrouw! Ik heb enkel uw adres nodig. Binnen de minuut was alles in kannen en kruiken.

Blijkbaar geeft deze administratieve ingreep ook nog extra winstkansen. De inschrijvers op dit type contract maken ook kans op het winnen van een waardebon van € 250,- van een bekende koele blauwe onlinewinkel, een tas met zonnepanelen (???) of twee repen chocolade. Wetende dat ik met dat laatste de meeste kans maak, en dat ik die chocolade niet lust wegens mierenzoet, liet ik die optie al meteen vallen.

Wat mij bij die tas met zonnepanelen bracht. En bij de vraag wat ik me daar precies bij moest voorstellen. De dame vertelde me met nauwelijks verholen lach in haar stem, dat het een rugzak betrof waar zonnepaneeltjes op zaten. Dat ontlokte me dan weer de vraag of ik daar dan verder en langer mee kon stappen. Liefst 2 keer zo ver en lang. Aan de andere kant van de lijn leefde een verwante ziel, want daar klonk meteen gelach. Ook zij zat aan dat energiekonijn uit de reklame te denken …

10 gedachtes over “Van stresskieken tot energiekonijn …

 1. Matroos Beek 16 december 2019 / 16:07

  Wat zalig om met pensioen te zijn. Ik kijk zo uit naar een leven als energiekonijn zonder stress. Met of zonder zonnecellen in mijn rugzak.

  Like

  • bentenge 16 december 2019 / 16:36

   Ik telde het even na wat mezelf betreft en kwam op nog zo’n 18,5 jaren. Krijg ik hier gelijk een depressie. Want werken is echt wel een gebrek aan vrijheid.

   Like

   • Matroos Beek 16 december 2019 / 18:17

    Bah, bah… dat is te lang… Als alles blijft zoals het is, kan ik er vervroegd uit op 1 mei 2024… Het valt me steeds zwaarder om in het harnas te lopen.

    Like

    • Affodil 17 december 2019 / 09:14

     Vooral niet op focussen, want dan verdubbelt het gevoelsmatig.

     Geliked door 1 persoon

    • Matroos Beek 17 december 2019 / 09:50

     Dat probeer ik inderdaad niet te doen. Gewoon leven bij de dag. We zien wel.

     Like

    • Affodil 17 december 2019 / 09:13

     En al die duracell-konijnen achter mij laten … 🙂

     Geliked door 1 persoon

   • Affodil 17 december 2019 / 09:16

    Stop beter met tellen, want dan lijkt het dubbel zo lang. Ik deed het ook. Tot ik mezelf beloofde dat ik een lintmeter mocht hangen voor de laatste 100 dagen, als ik in de tussentijd niet meer ging tellen. Die meter heeft dan wel pontifikaal in het zicht van de baas gehangen. Dàt weer wél. 🙂

    Like

 2. Thomas Pannenkoek 16 december 2019 / 20:06

  Ik ben nog maar zes maand ‘inactief’ en verbaas me hoe vlug al die stress en dat werk tot het verleden behoort. Zàààlig!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.