Op heterdaad, the sequel …

Een tijdje geleden kondigde ik hier zowel de aanschaf van een prachtige egelvilla aan, als de practische problemen bij het verschaffen en veilig stellen van de ontbijtservice voor de toekomstige huurders. Er kwamen spionagepraktijken aan te pas om te ontdekken wie onze plannen dwarsboomde(n).

Eénmaal de snode daders betrapt, moest er een oplossing gezocht worden. Op verschillende – al dan niet – gespecialiseerde fora werd raad gevraagd en verkregen en we waren rather pleased met onze constructie. Al is the proof of the pudding … Juist.

 

En even later bleek er zelfs interne sabotage te zijn.

 

Misschien moeten we de luxevilla maar op de immobiliënmarkt gooien, nu de leningen nog goedkoop zijn en het aanbod niet kan volgen …

16 gedachtes over “Op heterdaad, the sequel …

  1. Affodil

   Vannacht 3 keer uit bed gezet door Jeppe omdat hij “iets” in de tuin hoorde. Zijn aandacht was vooral gericht op een nog te verwijderen bos uitgedroogd materiaal waar duidelijk é.o.a. zijn toevlucht in gezocht had. Hoogst waarschijnlijk weer een kat, te oordelen naar zijn furie.
   Dat gaf mij ruimschoots de tijd om over het egelprobleem na te denken. Ik heb nog één aanpassing bedacht. Die ga ik dit weekend eens proberen. Als dat niet lukt, hou ik het voorlopig voor bekeken. Dan wordt het selfcatering in plaats van B&B …

   Geliked door 1 persoon

    1. Affodil

     De mop (nou ja) zou zijn dat er een egel in die struik zit. Dan wordt dat een héél educatief werkstukje voor Jeppe. Van die bedachte – mogelijke – oplossing ga ik een fotoreeksje of een time lapse filmpje maken. En natuurlijk weer een spionagefilmpje van het resultaat.

     Btw: wij waren gisteren bij Waterdunen. Dat belooft wat te worden!!! Geef het een jaar of 2-3 om zich te stabiliseren en dat wordt een juweel! Nog een ander prachtig stukje natuur gevonden trouwens: de Sophiapolder in Oostburg. Ken je het?

     Geliked door 1 persoon

    2. Ja, ken ik zeker! Ook heel mooi hé. Er zijn nog een paar van die prachtige plekjes in de buurt.
     Waterdunen wordt zeker een juweel, alleen hebben we angst voor de bebouwing en toenemende drukte. Hopelijk valt het mee. Ze drukken erop dat het niet op elkaar komt te staan en dat er ruimte blijft. Laat ons hopen…

     Like

  1. Affodil

   Dank je. En dit wordt nog minstens één keer verlengd, hoor. Heb nog iets bedacht dat ik kan uitproberen. De tijd begint nu toch te dringen voor de egels om een onderkomen te vinden, dus ik moet voortmaken.

   Like

 1. Marry

  Persoonlijk zou ik niet blij worden van des nachts drie keer wakker gemaakt te worden, maar je hebt de nachtelijke tuinavonturen wel kostelijk beschreven. De dief kan worden opgepakt, hij kijkt nog even argwanend achterom recht in de camera; wat een schatje.
  Wellicht is er een egelopvang in de buurt waar je er eentje kunt adopteren.
  Ik wacht met spanning op het vervolg.

  Like

  1. Affodil

   Ik heb een adoptiehondje gehad dat er 7 jaar over gedaan heeft om te snappen dat hij ’s nachts moest blaffen als het hoge nood was. Al die jaren heb ik elke nacht de vloer moeten dweilen. Tot de oudste hond Nicky het beu was, mee uit het hondenbed kwam als Floor begon te drentelen en in haar plaats blafte. Na een paar nachten had ze het door. En “moest” ze niet meer ’s nachts. Een fijne vondst van Nicky, maar ook een beetje aan de late kant.
   Ik ben dus wel wat gewend.

   Dat de dief een schatje is, zal onze hond zeker niét beamen. Als ze even door heeft dat hij buiten is, komt ze voor het hek paraderen en hem uitdagen. Als hij dié ooit te pakken heeft (onlangs was het bijna zo ver) dan slikt hij ze in haar geheel binnen. Zeker weten!

   Als het wat verder is, eens met een kennisje van de dierenbescherming praten over een adoptie-egel. Maar dus eerst nog even die ultieme poging om het eten af te schermen. Morgen misschien, Na een natte nacht zouden we een paar droge dagen krijgen. Dan heb ik duidelijker filmbeelden.;-)

   Geliked door 1 persoon

  1. Affodil

   Zoals gezegd: ik probeer nog één ding uit. Als dat niet lukt, wordt het eerst een egel handtam maken, zodat hij komt eten als ik roep. Kan ik achteraf gelijk afruimen en de vaat doen …

   Like

 2. Pingback: De ultieme poging … – Affodil houdt de natuur in de kijker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.