Op heterdaad …

Volledig stoppen met bloggen gaat niet lukken. Dat heb ik al in de gaten. Daarvoor kom ik te vaak iets tegen dat het vertellen waard is. Of het ook het lezen waard is, laat ik aan jullie over.

Een tijdje geleden hebben we toch een egelvilla’tje geplaatst. Met een gespreid bedje erin en al. Egeleten gekocht en opgediend op het terras van de woning. En elke morgen is dat op.

Omdat we geen rattenplaag willen veroorzaken in onze buurt, is het wél van belang te weten of het echt een egel is die zich tegoed doet aan het feestmaal. Ik had al een paar keer onze camera trap geplaatst, maar omdat het al zolang geleden was dat ik die gebruikt had, was er een verkeerde instelling of zoiets, want ik had nooit buit. Tot nu.

Ik zag vanmorgen dat het eten op was. Ik zag ook dat er beelden op de camera stonden. En ik zag dat het niet goed was:

 

Hebben we nu een kat in een zak gekocht? Zijn we in ’t zak gezet? Welnee, we moeten op zoek naar een manier waarop de speldenkussens wél bij het eten kunnen en Jeppe’s aartsvijand niet. Kat in ’n bakkie!

10 gedachtes over “Op heterdaad …

  • Affodil 29 juni 2019 / 08:59

   Écht?
   We weten nu in elk geval waarom Jeppe rond dat uur elke avond het kot afbreekt. Ik heb hem eens “een laatste pieske” laten doen omstreeks die tijd en toen is ze maar – letterlijk – op een haar na ontsnapt. Als hij dié te pakken krijgt, slikt hij haar in haar geheel in.
   We weten nu ook waarom hij ’s morgens eerst en vooral naar dat egelhok loopt, snuffelt en met een lang gezicht weer binnen komt … 🙂

   Like

 1. djaktief 29 juni 2019 / 16:44

  Detective!!! Blij dat je blijft bloggen. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Ik geniet ook van je korte stukjes

  Geliked door 1 persoon

  • Affodil 30 juni 2019 / 07:06

   Afgelopen nacht vond die kat het ook spannend. Jeppe “moest” nog eens vóór ik afsloot en sneed haar nietsvermoedend de vluchtweg af. Toen hij wat lang in hinderlaag bleef zitten, riskeerde ze het toch om dichterbij de opening in de omheining te sluipen. En in eerste instantie had hij haar in haar kraag, maar ze kon zich losrukken … Ze heeft wél nog achter de schutting zitten jammeren.

   Geliked door 1 persoon

 2. Roos 1 juli 2019 / 14:15

  Ook bij ons de kat van de overburen in plaats van Prik, onze ´huis-egel’. We hebben het egel-etentsbakje nu zo met omgekeerde bloempotten afgeschermd dat het alleen Prik nog lukt om erbij te komen. Hè, hè…

  Like

  • Affodil 1 juli 2019 / 18:22

   Kan je daar eens een foto van maken? Lijkt me interessant. Had zelf al gedacht aan een eetbakje in de vorm van een kikkerbek, zodat de opening hoog genoeg is voor een egelsnuitje maar niet voor een dikke kattenkop.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.