Bijna in de helft …

Ja hoor, het jaar is bijna in de helft! Binnen een week of twee beginnen de dagen te korten. Wat gaat het toch aan een rotvaart!

De afgelopen weken waren op privévlak behoorlijk roerig met een paar ziekenhuisbezoeken, maar gelukkig niets ernstig. Je steekt er alleen maar meer tijd in dan verwacht en het zet de week nog méér op haar kop dan Hemelvaart en Pinksteren. Na zo’n week met een feestdag heb ik altijd een paar dagen nodig om weer in mijn ritme te komen. Op zo’n momenten is een agenda een geniale uitvinding, want ik weet op de duur niet meer welke dag het is.

Het weer van de afgelopen paar dagen hielp ook niet mee. Zaterdag leek het wel herfst. De storm zorgde er voor dat ik in oktober niet veel naalden van de metasequoia’s in de straat meer zal moeten ruimen. Ze liggen nu al in de goot. Gelukkig zonder de boom er nog aan …

Wie helemaal in zijn element was met windkracht 8, was Jeppe. Eén regendruppel en hij hoeft niet zo nodig naar buiten. Maar met een beetje woei is hij niet te houden. Met die grote zwarte flappen verwacht je eigenlijk dat hij elk moment kan opstijgen. Nog één keer storm en hij heeft zijn vliegbrevet, denk ik. (Laat het geluid maar beter uit staan. Heb vergeten het gebulder uit te filteren.) “Zijn” buit is gepikt van een meer ervaren en vermoedelijk al voldane jager. Toch maar afgepakt, want je weet maar nooit!

Vandaag was het nog steeds geen echt zomerweer, maar na de middag ben ik toch lekker in slaap gesukkeld in de tuinzeteltjes. Gelukkig werd ik op tijd wakker om de eerste snit rabarber te oogsten voor een crumble:

rabarbercrumble

Bij andere voetballiefhebbers hoort er bij een (hopelijk goeie) pot voetbal een vracht chips, pizza en een bak bier. Bij ons is het altijd koffie met gebak. Gisteren onze Duivels gevolgd (jammer genoeg op pc, want op VTM), vandaag Oranje. Even nadenken wat ik voor dinsdag uit de oven kan halen. Misschien bladerdeeg halen en een zomervruchtenvulling maken? En als de zomer dan ook van de partij is, met een bolletje ijs in plaats van een dot slagroom …

Met een ruime maand vertraging gaan ze binnen drie weken dan eindelijk aan de bestrating, de voortuin en de veranda beginnen. Tegen dat alles af is en gebruiksklaar is het bijna met recht een “winter”tuin…

12 gedachtes over “Bijna in de helft …

  • Affodil 9 juni 2019 / 17:31

   Dat mag ik hopen! Het hoeft voor mij geen wekenlange hittegolf te worden, maar het mag wel wat meer zijn voor mij. 😉

   Like

 1. djaktief 9 juni 2019 / 18:19

  Het kan erin hakken dat soort beslommeringen. Ik hoop dat je langzaam aan weer op koers komt. Van dit weer word ik ongedurig, vooral van de donder. Leuk dat je zo geniet van het voetbal. Ik volg meer atletiek. Hier nog geen rabarber geoogst maar wel aardbeien en aalbessen en het staat vol ruccola, dat groeit hier als onkruid sinds we het ooit in de tuin hebben gehad. Maar ik heb er geen probleem mee.

  Like

  • Affodil 9 juni 2019 / 18:43

   Hier zijn de rabarber en wat kruiden de enige “oogst”. De rest zijn sierplanten. Al overweeg ik volgend jaar in mijn hangmanden ook aardbeitjes te zetten. En misschien – als de struiken wat uitgegroeid zijn – bosaardbeitjes als onderbegroeiing, maar dan moeten dus eerst die “bossen” er staan.

   Deze week ga ik aan de slag met de jamketel en de -potten: rabarber met aardbeien, met abrikozen, met ???

   Geliked door 1 persoon

  • Affodil 9 juni 2019 / 20:13

   Jeppe is nu zo’n 4 kg afgevallen (nog 2-3 te gaan) en dat doet hem veel deugd. Ook de orthomanuele behandelingen die hij kreeg hebben hem van zijn lagerughernia af geholpen en hij heeft maar af en toe meer last van de halshernia die hij kreeg toen hij aangevallen werd op Texel in 2016. Hij is nu een blij ei, dat graag het zotteke uithangt op training (om “zijn” Anka te imponeren 🙂 ). Trappen leveren geen probleem meer, hij kan zelf in de auto (wel alleen aan de passagierskant, De kant van de chauffeur is “tegenvoets” voor hem.)

   De taart is heel lekker. Had gewoon een pak mix voor appelcrumble van dr. Oetker, maar omdat rabarber nogal veel vocht verliest, heb ik de fijngesneden rabarber eerst gemengd met suiker, kaneel en bloem (trucje van Meeuske vorige week). En ik heb ook iets langer gebakken. Komt perfect los van de vorm en is stevig genoeg om te snijden en op te scheppen.

   Geliked door 1 persoon

   • Matroos Beek 9 juni 2019 / 23:21

    Een plezier om hem dan zo te zien dollen nu!
    Het water komt me in de mond als je zo over die taart schrijft… 🤤

    Like

 2. Roos Verlinden 10 juni 2019 / 10:57

  Ik heb eventjes genoten van je beslommeringen – en van Jeppe 🙂

  Like

  • Affodil 10 juni 2019 / 11:14

   Zo gek, he. Als je goed kijkt zie je zelfs dat hij eerst met de wind mee naar zijn vertrekpunt “taxiet” en dan tegenwind begint te rennen. Vandaar dat ik hem vroeg of laat eens van de dijk zie opstijgen (om wat verder in de sloot te landen, waarschijnlijk) …

   Like

 3. Marry 13 juni 2019 / 11:29

  Wat vindt Jeppe het heerlijk zeg om zo te rennen. Ben ik nu wel benieuwd wat jij dan met de afgepakte buit hebt gedaan.

  Like

  • Affodil 13 juni 2019 / 13:15

   Achtergelaten voor de buizerd die boven ons hoofd hing. Die had nog niet ontbeten … 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.