Rondje tuin …

We hebben na onze Texel-vakantie nog maar eens een rondje tuin gemaakt: wieden, harken, hangmanden en korven vullen, wat groeisel aanvullen in volle grond. En een poging om de bodem wat luchtiger te maken door mengen met zwarte grond. Het cocoscompost zal voor volgend jaar zijn en dan laten we dat in bulk aanvoeren (als dat zo te koop is). Nu was het al een haastkwestie, want als de aannemer van zijn woord is gaat al de bestrating er volgende week uit, komt de tweede week de stratenmaker de nieuwe tegels leggen en volgt de verandaman de derde week om “ons aquarium” te plaatsen.

 

 


Het ziet er niet uit, zo’n kale paal met een wachtende nestkast. Wachtend tot de omringende struiken groot genoeg zijn om ze wat aan te kleden, that is. En dus heb ik zo’n klimrek gekocht om er omheen te zetten en daar komt bij de éne een klimop en bij de andere een klimmende jasmijnsoort langs.

XYZ_6599

In de hoop de egel van de buren naar onze tuin te lokken, hebben we een egelvilla geplaatst, er al een bedje van krantenknipsel in gespreid en varens rond geplant voor de privacy. Als die nu een beetje rap willen groeien …

XYZ_6593

Nog één projectje voor volgend jaar: als bij de werkzaamheden van dit jaar zou blijken dat het afvoerputje in het midden van “het Gele Plein” kan gesupprimeerd worden, komt daar mogelijk een vijvertje met een woestijntuintje errond. Áls.

IMG_20190522_164122

Jeppe vindt het allemaal OK, zolang er maar een zonnig plaatske is voor hem.

XYZ_6594

7 gedachtes over “Rondje tuin …

 1. Matroos Beek 22 mei 2019 / 20:05

  Wat hebben jullie het mooi voor elkaar in de tuin. Die van ons zou ik niet meteen durven tonen. Hij is een beetje, laat ons zeggen ‘wild.’

  Like

  • Affodil 22 mei 2019 / 20:25

   “Schoon wild is ook nie mis”. Dat is in elk geval interessant voor de beestjes. De mooiste natuurbeelden heb ik indertijd gemaakt in het “wilde – zeg maar jungle-achtige) deel van onze tuin in Kruibeke. Deze tuin is nog een beetje te netjes voor veel wild. Pas als de nestkasten en de egelvilla overgroeid zijn zullen ze aandacht krijgen van kandidaathuurders. Momenteel zijn het enkel de insecten die graag langs komen (en in de voedertijd de vogels).

   Like

   • Matroos Beek 22 mei 2019 / 20:43

    Het probleem bij ons is ook het feit dat we langs alle kanten worden ingesloten door bramen, duindoorn en klimop die welig tiert. We knippen af wat op ons erf komt. Verder kunnen we hier weinig met bloemen en schoon gras. De grond is niet geschikt, maar we genieten van veel groen en van de geluiden van de vogels in het struweel rondom.
    Als er echter mensen op bezoek komen die thuis een schone pelouse en rechte perkjes hebben, dan schaam ik me een beetje.
    Vorig jaar kwam hier een collega met haar man op bezoek. Die man zei nogal neerbuigend tegen mij ‘mijn dochter is ook ‘zo’n apart geval’ die houdt van wilde tuinen met van die scheve bomen.’ Nu wist ik niet of dat een compliment of een affront was… Ik lijd aan onzekerheid wat mijn tuin betreft als er visite komt, maar wij voelen er ons wel in thuis. En dat is toch het voornaamste hé.

    Like

    • Affodil 22 mei 2019 / 20:47

     Dat soort reacties kregen wij vroeger ook nogal eens. Er was zelfs een tuinman in onze buurt die desgevraagd niet wilde komen helpen om eens orde op zaken te stellen. “Daar haal ik toch geen eer van”, was zijn antwoord. En al de buren maar klagen (ook zijn moeder) dat er alleen in onze tuin veel vogels zaten. Wie laatst lacht …

     Momenteel is onze voortuin een ruïne. Een uurtje geleden (ik was met Jeppe naar de training) kwamen er twee “oude taarten” voorbij en mijn man zag hen commentaar leveren (zeg maar schande spreken) en de éne keek brutaalweg binnen. Nu is het zelfs voor een blinde nog duidelijk zichtbaar dat die voortuin een “work in progress” is. Al wat je nodig hebt om dat te begrijpen is een halve vingerhoed gezond verstand. Dat zou dan ook mijn reactie geweest zijn als ze iets gezegd hadden terwijl ik buiten was.

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.