De meiden waren hier …

In Vlaanderen is de paasvakantie begonnen. De meiden komen dus een weekendje logeren. Het klein meneerke is nog net iets te klein, die is nog niet echt aan logeerpartijtjes toe. Ik betwijfel trouwens of we in het huidige stadium die klepper de baas zouden kunnen, want het is een rakker van jewelste. Meisjes in huis, dus.

De zaterdagvoormiddag wordt besteed aan ophalen, installeren, even acclimatiseren, plannen maken en vóór iemand er erg in heeft is het tijd om aan tafel te gaan.

Na de middag staan zowel de madammekes als Jeppe hevig voor een wandeling. De zon heeft de ochtendnevel overwonnen en is ook van de partij. Alle vijf de vijvers van de wijk worden gekeurd en naast de grote schaatsvijver is er een speeltuintje. “Moemoe, mogen we …?” Waarom denk je dat moemoe de route hierlangs geleid heeft? Natuurlijk mogen jullie!

Nadat alle speeltuigen “verwerkt” zijn, worden de beentjes wel wat moe en krijgt iedereen ijsjeshonger. Terug naar huis, dus. Pepe is intussen een eindje gaan fietsen om de knietjes soepel te houden. Na ijs, appelsap en koffie (voor de oudjes) is het tijd voor “die spannende doos met spelletjes”. Er wordt mens erger je niet, mikado en domino gespeeld tot het tijd is om piepers te jassen. De oudste heeft voor erwtjes gekozen, iets waar – naar haar eigen zeggen – de jongste een hekel aan heeft. Omdat ik er op sta dat ze er toch een paar zou proeven, doet ze dat braaf en dan “vallen die toch wel mee, dus krijg ik er nog wat?” We zitten allebei te kijken met grote ogen hoeveel die twee naar binnen werken. De buitenlucht doet hen bljikbaar goed. Tegen 20:00 vraagt M. of ze mag gaan slapen. Ik geloof niet dat ze me nog de trap hoort af lopen…

Zondagochtend, 7:00. Vier kindervoetjes schuifelen richting badkamer, er wordt wat gegiecheld en dan schuifelen ze weer richting logeerkamer. Ik sta maar op en even later komen ze ook naar beneden. Ontbijten, opfrissen, aankleden, haartjes borstelen en dan zijn ze klaar om met Jeppe naar het haventje te gaan wandelen. Als op afspraak zit er een grijze zeehond aan de havenmonding. Tractatie! Het is laag water, dus er zijn strandjes en op uitnodiging van L. doet Jeppe gekke dingen in het opspattende zand. Er worden schelpen gezocht, vogels gekeken door een verrekijker die ze amper de baas kunnen en dan gaan we met Jeppe konijnen opsporen.

L. gaat volgend jaar met haar omi en bompi naar Thailand. Om haar te plagen stel ik voor om al even een kijkje te gaan nemen. Ze zet grote ogen op en terwijl ze zich zorgen maakt of ze zich wel verstaanbaar kan maken en honderduit vraagt, rij ik naar Luntershoek. Daar valt het dubbeltje als ze een bord ziet staan met T’ailand op. “Het eiland”, midden de plas van het natuurreservaat. Als ogen konden doden ..! 🙂

Zo’n verre reis zorgt voor grote honger en terwijl ze kwetterend vertellen tegen pepe zorg ik voor het middageten. M. mocht deze keer de groenten kiezen en dat worden boontjes. Er wordt weer flink opgeschept door de dames. Niet moeilijk dat die groeien als kool!

Inmiddels heeft pepe een heel hindernissenparcours uitgedokterd. Buurvrouw gooit een strandbal en een voetbal over de omheining en die worden meteen in gebruik genomen. De namiddag gaat op aan springen, klimmen, kruien met een emmer water op een steekkarretje, balspelen en tetteren. Mijn vraag of er iemand zin heeft in een ijsje met aardbeien wordt luidruchtig beantwoord. Ze gaan zitten met hun schaaltje en als dat leeg is, komen ze nog enkel even recht om te “hinkelen”. Maar de kaarsjes zijn al een flink eind opgebrand. Tijd om in te pakken en weg te wezen. Papa zal er vanavond niet veel moeite mee hebben. En wij nemen morgen vast een dagje rust …5 gedachtes over “De meiden waren hier …

  1. Matroos Beek 8 april 2019 / 16:57

    Een gezellige damesbende daar bij jullie. Geluk gehad met het weer gisteren. Geniet nu maar van de rust vandaag.

    Like

  2. Affodil 8 april 2019 / 17:09

    Héél veel geluk! Ze zijn bijna niet in huis geweest. En er is nog heel veel om een volgende keer goed weer mee te vieren!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.