Zondagje niksen …

Gewoon een luie zondag, niets gepland, niets te doen. Lekker in de tuin met een drankje, een goed boek en – uiteraard en voor alle zekerheid – toch maar een fototoestel bij de hand, want je weet maar nooit …
Er zitten huismussen in de tuin, véél huismussen, en onze vertrouwde buren, de groenlingen. Uiteraard zijn de Turkse tortels weer aan het “stouwen”. Zelfs de putters zijn terug van even weggeweest.
En dan zit er opeens een tortel bij die niet helemaal in het plaatje past.

zomertortel

Blij dat deze zomertortel nog even gedag kwam zeggen vóór hij/zij aan de lange reis begint naar de winterresidentie. Het zag er nog een jonkie uit, want het grijs is nog niet zo diep van toon als bij de volwassen dieren, maar vergissen zat er toch niet in.

Goeie reis, vriend, en wees voorzichtig onderweg. Meer naar het zuiden schieten ze eerst, vóór ze vragen stellen …

5 gedachtes over “Zondagje niksen …

  • Ze stonden tot voor kort dan ook op de rode lijst. Ik heb de indruk dat ze tegenwoordig wat vaker gezien worden en op waarnemingen.nl staan ze ook weer in zwart. Ik vind het heel elegante vogels, met dat “geschubde” patroon op de vleugels.

   Huismussen hebben we hier elke dag zo’n 20-30 stuks. Ze doen zich tegoed aan het voer, komen drinken en badderen en in de krabkuiltjes die Jeppe maakt nemen ze al bekvechtend hun dagelijkse stofbad.

   Like

   • Ik merk dat ik hier even een fout maakte: niet de Turksetortel stond op de rode lijst . Dat is net de schuldige eraan dat de zomertortel op de rode lijst terecht kwam.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.