Kdochtetnie …

Zo, hier zijn we weer. Hoewel het nu buiten echt spannend wordt met de trek die volop op gang komt, had ik de afgelopen dagen weinig te melden wegens vooral binnenshuis. Afgelopen woensdag kreeg ik namelijk een herstellinkje aan de motor (3 stents) en dan kan je niet veel verder kijken dan de parking van het ziekenhuis en de volgende dag de weg naar huis.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en wijzer. Wat na-OP klachtjes en de ervaring van nieuwe (hopelijk tijdelijke) limieten die je maar beter kan respecteren. Zo lukt de normale afstand van de avondwandeling met Jeppe wel weer, op voorwaarde dat ik mijn tempo wat aanpas. Dacht ik vanaf volgende week – uiteraard onder streng toezicht van de fysio en de arts – al aan de revalidatieoefeningen te kunnen beginnen, dan hielp men mij snel uit de droom. “Rust maar even uit gedurende een week of 3-4. Dan zal de cardioloog wel zeggen wanneer het weer kan”. Zo, zo.

Ik ben ontzettend blij dat we vorige week nog een najaarsvakantietje geboekt hebben, want als ik de agenda voor de e.k. weken bekijk word ik al ziek van de medische afspraken alleen. Naast onze “normale” periodieke controlebloedprikken en het ophalen van de resultaten, moet ik toch ook even langs de huisarts om hem op de hoogte te stellen van mijn wedervaren in het ziekenhuis en hem het verslag van de cardioloog te overhandigen. Er staan een netvliesscan op het programma, een tandcontrole, een laserbehandeling bij de dermatoloog, de ECG-test en het na-gesprek met de cardioloog.

Komt er gisteren ook nog een uitnodiging voor het intake gesprek voor een opvolgbegeleidingsprogramma… Ik zal wel naar die intake gaan en braaf de vragenlijst beantwoorden, maar ik rij niét elke keer naar een fysiobehandeling in Terneuzen, als ik die hier om de hoek ook kan krijgen. “Onze” vertrouwde therapeuten (even bekwaam als die in Terneuzen) hebben de sportschool ter beschikking voor de oefeningen en de huisarts zit twee deuren verder in hetzelfde gebouw, in case of emergeancy… Ik weet niet hoe lang zo’n begeleiding duurt, maar volgens mij gaat die overlappen met de revalidatie van Manlief zijn op handen zijnde 2de knieprothese. Als ik mijn tijd, aandacht en autobrandstof moet verdelen over 2 fysio’s, krijg ik zo’n volle agenda dat ik beter had kunnen blijven werken.

Kdochtetnie …

16 gedachtes over “Kdochtetnie …

 1. Stef Den Flater 26 augustus 2018 / 11:04

  Het is niet de overvolle agenda waar een mens van droomt. Veel beterschap en veel sterkte. Hopelijk verloopt de revalidatie vlot.
  mvg,

  Like

  • Affodil 26 augustus 2018 / 11:51

   Dat hoop ik ook, en nee, ik dacht dat ik – eenmaal ik met pensioen was – geen agenda meer nodig zou hebben.

   Like

 2. Matroos Beek 26 augustus 2018 / 15:35

  Dat is best heftig. Je blijft er behoorlijk koel onder. Dat is ook het beste, maar niet iedereen kan dat.
  Ik wens je een voorspoedig herstel.
  Hartelijke groet!

  Like

  • Affodil 26 augustus 2018 / 16:26

   Dank je.

   Aan moeder’s kant is zowat iedereen overleden aan hartfalen (de generatie van mijn grootouders, dan, en wel allemaal op hoge leeftijd). Slechts 2 uitzonderingen, die kanker kregen. Ik ben dus goed vertrouwd met hartfalen en zijn symptomen, van kindsbeen af. Als EHBO-verantwoordelijke (>30 jaar) op het werk én als mantelzorger voor mijn schoonmoeder, heb ik in totaal 3 infarcten “onder handen” gehad. Dan leer je afstand nemen en rationeel handelen. Voeg de 2 gegevens samen en je komt al een eind om tijdig (!) je klachten te duiden en naar de arts te stappen.

   En verder: er is maar één zekerheid in het leven: vroeg of laat sterven we allemaal. En allemaal aan hetzelfde: om één of andere reden houdt ons hart er mee op. Dan ga je dood, zo gaat dat in het leven …

   Geliked door 1 persoon

   • Matroos Beek 26 augustus 2018 / 17:27

    Tijdig naar de dokter. Dat heb ik dit jaar ook gedaan na klachten. Gelukkig geen structurele afwijkingen te zien, maar moet nu wel bètablokker en pil tegen cholesterol nemen.

    Like

    • Affodil 26 augustus 2018 / 17:28

     Dan wens ik jou ook beterschap en sterkte.

     Geliked door 1 persoon

    • Matroos Beek 26 augustus 2018 / 19:16

     Ik voel me goed hoor, maar cholesterol (erfelijk in mijn geval) is een sluipende moordenaar als je er niets aan doet. Die tachycardie kwam zomaar plots na een zware maaltijd en herhaalde zich steeds vaker… bij het minste stress, na een glaasje wijn, koffie, chocolade, slechte nacht, … er was wel altijd een reden dat het in hoogste versnelling schoot. Met voeding en drank blijf ik matig. Beter voorkomen dan genezen.

     Like

    • Affodil 26 augustus 2018 / 22:47

     Ik wil je niet bang maken, maar wel even opmerkzaam maken op het volgende: zo begon het bij mij ook. Ik kon het eerst wel afwenden door het hondenrondje wat later na het eten te doen, maar op de duur kwam die wandeling net voor de volgende maaltijd. Let vooral op het gevoel van gezwollen halsklieren zonder dat je die kan vinden met je vingertoppen (of een pijnlijke spanning in je kaak) en op pijnscheuten aan de onderrand van je schouderbladen. Meestal denk je dan aan “een koutje”, maar bij vrouwen zijn de symptomen van aankomend hartfalen anders dan bij mannen.
     https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/vrouwen-en-hart-en-vaatziekten

     Like

    • Matroos Beek 27 augustus 2018 / 07:48

     Toch bedankt Affodil. Ik zag al twee cardiologen + fietsproeven, echo’s en ecg’s en in oktober moet ik nog naar een derde omdat ik er inderdaad niet gerust in ben. Nu gaat het echter goed, maar met een hart weet je nooit. Wat me hier verontruste in de tekst is dat vrouwen die pre-eclampsie hadden extra risico lopen. Mag ik vragen waar je werd behandeld?

     Like

    • Affodil 27 augustus 2018 / 09:12

     In Zorgzaam Terneuzen. En er heel tevreden over. Er zijn naar het schijnt 2 cardiologen die een catheterisatie mogen uitvoeren. De arts die ik oorspronkelijk consulteerde (en waar ik de nazorg krijg) stuurde me voor de ingreep door naar zijn collega (en daar kreeg ik dus de keuze, maar vermits ik geen van beiden kende, was me dat toch eender).

     Geliked door 1 persoon

 3. djaktief 26 augustus 2018 / 17:22

  Dat je maar spoedig weer stevig met Jeppe mag stappen. Fijn de de operatie goed gelopen is. Toitoi met het herstel. Uit je nadere toelichting bij de reacties maak ik verder op dat je genoeg ervaring hebt van anderen, maar het op jezelf toepassen is altijd lastig. Erop uit gaan is bijna altijd een goed idee omdat het je horizon verruimt. Ik weet uit ervaring hoe lastig het is om je gezond te voelen als je iedere keer weer in een medische omgeving bent.

  Groetjes,

  Dorothé

  Geliked door 1 persoon

  • Affodil 26 augustus 2018 / 22:56

   Het is gewoon ook zo’n vracht verloren tijd, he. Allez, verloren is het verkeerde woord, maar je versch*t – zelfs met een afspraak – wel wat uren in een wachtzaal, hoor. En als het daar dan nog stil genoeg was om een boek te lezen, maar ook dàt lukt zelden.

   Geliked door 1 persoon

   • djaktief 27 augustus 2018 / 14:21

    Lezen gaat slecht maar kruiswoordpuzzels maken en een handwerkje laten de tijd sneller voorbij gaan. Of neem een mooi vogelboek mee.

    Like

    • Affodil 27 augustus 2018 / 14:52

     Kruiswoordpuzzels neem ik ook nogal eens mee. Een handwerk opzetten, speciaal voor artsenwachtkamergebruik is ook van de gekke bij mij. Ben al minstens 4 jaar bezig aan een mouwloos topje, kan je nagaan! 🙂

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.