Wat moet een mens …

… om te bekomen van de ontgoocheling na het antivoetbal van Frankrijk? Zichzelf eens goed verwennen met wat koopjes voor de tuinkamer en verse bloemen in de plantenkorven.

Ik heb alvast een paar kaarsen aangestoken voor de bronzen medaille:

DSCN0102

En om helemaal bij de pinken te blijven is er …

DSCN0103

Als het op verlengingen en – godbetert – strafschoppen uitdraait, hebben we brood/kaasplankjes bij de hand:

DSCN0104 (2)

Zelfs een kleine finale verdient fleurige decors:

8 gedachtes over “Wat moet een mens …

 1. Matroos Beek 11 juli 2018 / 23:01

  Het ziet er echt gezellig uit. Het is goed om jezelf eens te kietelen na de ontgoocheling van gisteren. Dat verzacht heel veel.

  Like

 2. Affodil 11 juli 2018 / 23:14

  En nu hopen dat er zaterdag nog een ijsemmer, een fles bubbels en een paar hoge glazen bij mogen …

  Like

 3. bentenge 12 juli 2018 / 08:51

  Bij momenten vind ik die commentaar over anti-voetbal verbijsterend. Frankrijk speelt vanuit zijn kracht en brengt naast fantatisch georganiseerd defensief werk bij momenten ook wervelend aanvalsvoetbal. Ik keek graag naar hun wedstrijden. Ons traag wevende Belgische aanpak waarbij de bal vijfendertig keer van net over naar net voor de middellijn gespeeld wordt vind ik zwaar ontgoochelend. Ik keek gisteren naar Engeland-Kroatië en zag een ander soort voetbal. Een soort dat de Belgen niet kunnen of wilden brengen. Ik blijf er van overtuigd dat had Martinez met de iets aanvallender versie vooraan gekozen (ipv de Brazilië aanpak) zoals tegen Panama bvb vanaf minuut 60 (na de Franse goal) ze mogelijks nog een kans hadden.
  Nu ja, zaterdag winnen van Engeland en dan is het al bij al een zeer geslaagd WK.

  Like

  • Affodil 12 juli 2018 / 22:09

   Hebben jullie dan echt die grote dubbeldekbus niet zien binnen rijden na dat doelpunt? Als je naar de Franse helft keek, kon je hem echt niet missen. Hij stond vlakbij de 16m geparkeerd. Zo ongeveer daar waar die gratis joker van een ref de fout op Hazard niét zag …

   Like

   • bentenge 12 juli 2018 / 22:21

    Nee. Ik zag tien spelers en een keeper. Zoals bij de Belgen. Alleen iets andere veldbezetting omdat ze 1-0 voor stonden en op de counter speelden. Naar het schijnt ook onze sterkte.

    Like

    • Affodil 12 juli 2018 / 23:00

     Geweest. En toen kloeg iedereen steen en been omdat de Belgen een counterploeg waren. Raar: als de Belgen countervoetbal spelen, roept iedereen dat ze aanvallender moeten spelen. Als de Fransen hetzelfde doen, is dat hun sterkte en goed recht. Dat is zoiets als een toneelvoorstelling waarbij geen enkele acteur zijn tekst kent. Alleen verdienen toneelacteurs niet zoveel, doorgaans.

     Like

    • bentenge 12 juli 2018 / 23:09

     Pffff. Ieder zijn mening. Niet iedereen. De massa doet gewoon mee met wat voorgekauwd wordt. Ik doe daar niet aan mee. Ik heb mijn eigen mening over voetbal. Als je geen ploeg hebt om continu aan te vallen is het belachelijk om dat te gaan doen.

     Like

 4. Affodil 12 juli 2018 / 23:37

  Uiteraard: ieder zijn mening. Die van mij komt ook niet uit de gazet, maar van hetgeen ik gezien heb. Hangt allemaal een beetje af van wat je verwachtingen zijn. En van een ploeg die de finale van een WK wil halen verwacht ik dat ze probeert te scoren. En liefst meer dan één keer.
  Nogmaals: er moet verschil van goesting zijn, anders moest de bakker alleen witbrood bakken. Voor mij een klein grof, extra dik gesneden, als ’t kan … 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.