Kop af …

De kop is er af. Van deze week.

De maandag zit er alweer op, met als eerste gedachte: verrek, het jaar is bijna halfweg! Deze week begint de zomer. De dagen gaan terug beginnen korten. Eerst bijna onmerkbaar, maar opeens gaan we constateren dat het om 21:45 niet meer klaarlicht is, dat de zon al achter de horizon zit en dat de nachten al wat donkerder grijs zijn.

De tweede gedachte ging naar wat huiselijke dingen, waaronder: de rompslomp zit er voor dit jaar op. De keukenmaffia is opgerold, de tuin staat te floreren, … Eindelijk (relatieve) rust. Eindelijk kunnen wij zelf zonder veel omzien de agenda bepalen. En af en toe omgooien als we geen zin hebben om iets “nuttigs” te doen en er op uit te trekken.

De derde gedachte ging natuurlijk naar de eerste match van de Duivels. Ook voor hen ging de kop er af. Gelukkig verloren zij er het hoofd niet bij en konden ze na een stroef begin hun tegenstander toch bij de keel grijpen en eens goed knijpen. Dat de Britse pers onmiddellijk na de match niet onder de indruk was, bleek wat voorbarig. De Engelsen hadden nog meer gescharrel en geluk nodig om met minder tevreden te moeten zijn. Zo zinnenstrelend was hun eerste match nu ook weer niet. Tunesië was een maatje groter dan gedacht. Wat ik van deze wedstrijd vooral onthoud zijn de wolken van muggen die om de spelers heen dansten. Ik heb de hele match zitten krabben als gek.

En hoe zit het met de eetgasten in de tuin? Ze worden groter en groter, dat is het minste wat je er van kan zeggen. Het begon allemaal met een mezenjong. Toen volgden groenlingen, volwassen mezen, zelfs een spechtengezin, dat elkaar aflost. De tortels kregen ook interesse en lokten houtduiven en een holenduif mee. Sinds gisteren hebben we “zwartrokken” (kauwtjes) te gast en vanmorgen kwamen een paar eksters kijken of er nog wat overschoot.

De Turkse tortels oefenen dagelijks voor het WK Paalzitten:

Wereldrecordpoging paalzitten

Pas toen ik de foto’s op de pc geladen had, merkte ik dat één van de kauwen geen tenen had aan één poot. Misvormd? Accidentje? Gevochten en verloren? Hij (zij?) heeft daardoor natuurlijk een probleem om op de korfjes met de zo gegeerde pindapâté met meelwormen te zitten. Ik heb er wel mee te doen. In de voorraad staat nog één pot van afgelopen winter. Als Meester Prikkebeen blijft komen, zet ik die misschien wel voor hem op de grond. Voorlopig kan hij wel meepikken van de ontbijtgranen die ik in het meelwormenbakje deed, maar dat op de grond gedonderd is.

Meester Prikkebeen:

Meester Prikkebeen

Bak er af in plaats van de kop:

Bak eraf _

Soms is er wel wat kunst- en vliegwerk nodig om aan de lekkerste hapjes te komen:

Kunst- en vliegwerk voor een lekkere hap

De holenduifjes zijn nog volop aan het baltsen, en dan geldt ook bij hen “3’s a crowd”:

Holenduiven

 

 

 

2 gedachtes over “Kop af …

 1. djaktief 19 juni 2018 / 14:04

  Gezellig bij jou daar dat eten in de tuin. En wat maak je in de keuken voor de niet gevederden?

  Like

  • Affodil 19 juni 2018 / 15:07

   Gisteren (Duivelse dag) frietkotkost. Vandaag ga ik weer zelf aan de potten staan: aardappels, kotelet, stoofprei. Morgen: “iets” met steak (waarschijnlijk bbq, vanwege de weersverwachting). Donderdag “iets” met couscous of bulgur en vrijdag zal de visboer-traiteur voor “iets” moeten zorgen. Dan ga ik zelf al aan de slag voor home made moussaka, want zaterdag wil ik niet in de keuken staan. Dan is het de 2de Duivelse dag! 😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.