We zijn er klaar voor …

De vakantie duurde net niét lang genoeg om Roland Garros uit te kijken. De finales volgden we thuis. Even op adem komen, eens diagonaal de einduitslag van de Giro overlopen en vergeten en intussen snel alle sporen van reisgerief opruimen. Een groot deel van de strijk gaat naar de daarvoor bedoelde dienst, dan kunnen de tuin en het huis een flinke après-mer beurt krijgen. En dan zijn we er klaar voor.

Klaar voor het WK. De opening was om snel te vergeten, maar dat strookte helemaal met de verwachtingen. Spanje en Portugal zorgden al meteen voor het vuur aan de lont. Frankrijk heeft met meer geluk dan wijsheid zijn eerste punten binnen gehaald. Terwijl ik dit schrijf is Argentinië de maat aan het pakken van Ijsland (al hoop ik dat de Vikingen flink van zich af zullen bijten).

Het programma voor morgen heb ik nog niet bekeken, maar maandag moet er niemand voor mijn voeten lopen, want ik wil op tijd op post zijn voor onze Duivels.

De bal rolt. Zo ongeveer een maand lang…

8 gedachtes over “We zijn er klaar voor …

 1. Matroos Beek 16 juni 2018 / 20:38

  Leuk dat je er zo kan in opgaan!
  Het is niets voor mij. Ben ook te druk met het werk nu.

  Like

  • Affodil 16 juni 2018 / 21:07

   Weet je, na gedane taak en als het buiten wat te fris wordt, is het leuk om onderuit te zakken voor tv. En na al die jaren hebben we zo ongeveer wel alle natuurdocu’s gezien, zijn er nog weinig films/series waar we (zonne)energie aan willen spenderen en weten we dat alles wat met politiek vandoen heeft oude wijn in 2dehands zakken is. Blijven over: de reklame en sport. Naar het schijnt verzacht sport de zeden. En momenteel is dat dus voetbal. Al meen ik me te herinneren dat voetbal oorlog is. Mmm …

   Geliked door 1 persoon

 2. djaktief 17 juni 2018 / 05:39

  Leuk dat jullie fan zijn. Ik ben blij dat Nederland nu eens niet mee doet want ze zijn zo met zichzelf ingenomen.

  Like

  • Affodil 17 juni 2018 / 06:25

   Hopelijk kunnen de Duivels omgaan met hun rol als (kleine?) kanshebber. Telkens als ze uit hun comfortabele underdog-positie gehaald worden, loopt het fout af. Als we ooit kans maakten om de finale te halen, dan nu met deze generatie spelers. De belangrijkste vraag zal zijn hoe lang ze een team blijven dat niet uiteen valt in (pseudo)vedettes. En op dat punt volg ik de beslissing van Martinez om Naingolan thuis te laten. Eén zo’n onvolwassen kapsoneklant – hoe getalenteerd ook – kan het helemaal om zeep helpen.

   Geliked door 1 persoon

    • Affodil 17 juni 2018 / 19:19

     Dat komt ervan, als je enig meisje bent tussen allemaal neefjes.

     Geliked door 1 persoon

  • Affodil 17 juni 2018 / 20:21

   Niet z’n eerste. Messi speelt volgens mij dik tegen zijn goesting voor de nationale ploeg. Hij geeft de indruk dat hij het voetbal kotsbeu is en van de druk af wil. Er was een tijd dat de spelvreugde ervan af spatte. Dan was hij het kleine ventje op een pleintje met een blikje aan de voet. Maar hij lijkt zich dat niet meer te herinneren. Hij oogt oud.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.