De tribune staat klaar …

Wachten duurt lang,  he? Daarom zijn we zelf al maar begonnen met een aantal voorbereidingen voor het zomerfeest. De opbouw van de tribune, bijvoorbeeld. Er stond al een basis, maar die vroeg nog om wat extra aankleding.

Manlief kwam met het eerste idee: als hij nu eens met het overschot van de vloerplanken een kastje maakte om wat glazen e.d. in te zetten? Dan hadden we die alvast bij de hand als we dorst krijgen. Er is bovendien voldoende ruimte om een koeltas met drank in te zetten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik moet zeggen: het maakt het tuinsalonnetje helemaal àf. Gisteren was het klaar en werd het plechtig in gebruik genomen:

 

Nu de vijver weg is, was er toch een alternatief nodig en dat vond ik vorige week in het tuincentrum. Een zachtjes kabelend geluidje, geen waterval die op de blaas werkt. Strak van lijn, zodat de planten ernaast de hoofdrol krijgen. En ondiep genoeg voor vogels om er – vooral als wij uit de buurt zijn, neem ik aan – een plonsje te wagen zonder er in te verdrinken:

XYZ_0741

Nog wat extra attributen zorgen voor de aankleding en geven er een lodge-gevoel aan. Zelfs een jachttrofee ontbreekt niet, al is de dader vermoedelijk een vos.

 

En dan is het zover. Licht uit, spot aan. We zijn klaar voor het eerste avondconcert.

XYZ_0753

4 gedachtes over “De tribune staat klaar …

    • Affodil 13 mei 2018 / 10:27

      Als de tuinkabouters nu morgen komen met de planten, ben ik helemaal gelukkig. Dan hoeven we niet langer uit te kijken over een zandvlakte, maar hebben we tenminste een écht podium voor de zangers van dienst. Je weet niet hoe vaak onze habitué’s komen kijken of de palen met feeders al terug op hun plaats staan. Het wordt nog even zoeken naar geschikte plaatsen om de nestkasten op te hangen, want daarvoor hebben we wel afscherming van struiken nodig en dat hangt dus wat af van de aanplantingsplaatsen. Ik ga er met mijn neus bovenop moeten zitten en of de tuinkabouters zitten te wachten op míjn inbreng … ?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.