Of zo …

De wekker vroeg genoeg gezet, want de installateurs voor de keuken kwamen tegen 7 uur. Of zo. Ze hadden pech met het verkeer, dus het werd of zo. Maar na een uurtje alle onderdelen uit de overvloed aan verpakkingsmateriaal pleuren, konden ze aan de klus beginnen. Toen was het 9 uur. Of zo.

Tegen 11 uur of zo gingen alle alarmen af. Het genie in de keukenzaak had aan de man die de leidingen moest komen aanpassen en twee schuine wandjes bijplaatsen (vorige week) een oud plan meegegeven waarop ze verkeerde maten gebruikt had. Ergo: de wandjes stonden 10cm verder naar achter dan de achterzijde van het granietblad.

Nu waren er twee mogelijkheden: óf er werden twee repen graniet gezaagd en er achter geplakt (lees: extra naad achter gootsteen en kookplaten- no way), óf er moeten nieuwe wandjes komen  die aansluiten op het graniet. Eigenlijk had ik veel zin om te bellen dat ik nieuwe granietplaten wil die aansluiten op de wanden en liefst vandaag nog, maar omdat ik de onhaalbaarheid hiervan inzag (en de urenlange disputen er niet voor overhad) worden het de wandjes. Inclusief stuckwerk, inclusief het schilderen (ik heb nog verf over). Ik heb 2 dagen op een ladder gewoond om te voorkomen dat ik nog schilderwerk moest doen als alles op zijn plaats stond. Ik verdóm het om alsnog weer te gaan kliederen en op en af een ladder te kruipen om nu over de kookplaten heen naar de muur en het plafond te reiken.

Het voordeel van dit niet erg welkome compromis is dat ze nu het granietblad kunnen monteren en de apparatuur installeren. De koelkast zal dus in gebruik genomen kunnen worden. Voor de combi-oven ga ik eerst efkes moeten studeren. Om mezelf bezig te houden heb ik de handleiding al weggeritst en eens doorgekeken. Het systeem dat ik in Kruibeke had, was – kort door de bocht – een klassieke oven waar een magnetronfunctie in zat. Hier is het dus een magnetron waar ook een hetelucht- en een grillfunctie in zitten. Gelukkig hebben we nog altijd een afhaalchinees en twee frituren in de buurt.

Of zo …

4 gedachtes over “Of zo …

 1. djaktief 26 april 2018 / 16:23

  Fantastisch beschreven met onderkoelde humor. Succes met het vervolg

  Like

  • Affodil 27 april 2018 / 07:12

   Het eerste moment was ik echt in een gevaarlijke stemming. Als ik dan dat mens onder mijn handen gehad had, dan weet ik het nog niet zo. Maar op een gegeven ogenblik moet je omschakelen of je zenuwen knappen. Heb nog even overwogen om naar de fitnesszaal om de hoek te gaan om me even op de sparringbal af te reageren, maar ben dan maar aan een blogje beginnen schrijven. 😉

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.