Kroniek … (jaja, we gaan onverdroten verder)

Dag 5 (dat was gisteren)

De boordstenen staan achteraan tegen de hoge haag, om te voorkomen dat de aarde afschuift of -regent. Waar het eerste tuinhuis afgebroken is, moeten binnenkort nog 6 coniferen bij geplaatst worden, zodat de rij volledig is.

Rond de voet van de grote spar wordt een vergelijkbare grondvang geplaatst. De voet van de boom staat een stuk hoger dan de rest van de tuin. Het was ófwel omhakken (jammer voor een nog gezonde boom) óf hem op deze manier redden. Bij deze. Hij is een beetje terug in model gesnoeid, want hij was behoorlijk verwaarloosd.

 

 

 

Wat de keuken aangaat: de oude kasten zijn er uit gesleurd, de leidingen zijn verlegd en de schuine wandjes geplaatst. Maandag komt de stukadoor en dan is het 2 weken kamperen in eigen huis. Doen we nu al. Gelukkig hebben we vandaag bbq-weer en morgen een uitnodiging van Schoonzus …

 

Advertenties

8 gedachtes over “Kroniek … (jaja, we gaan onverdroten verder)

  1. Affodil

   Daar hebben we het nog het moeilijkste mee: de nestkasten staan er onbewoond bij en onze vaste klantjes komen nu tevergeefs naar lekkers zoeken. We hebben 2 feeders kunnen ophangen aan de haken voor de bloemkorven, maar dat is wel héél dicht bij het raam. Daar durven de wat schuchtere soorten niet komen. De houtduif die er gisteren zat, was dan weer alles behalve schuchter. Ze bleef gewoon zitten toen ik op een halve meeter afstand tegen haar stond te praten.

   Liked by 1 persoon

 1. Een ware ‘tour de force’, daar bij jullie. Jammer van die Leylandiihaag op de eerste foto; binnen onafzienbare tijd staat ze er geheid compleet bruin bij. Het is een waar probleem met deze soort. Die van ons (lees: onze leylandiihaag) zal volledig worden verwijderd. Ze is weliswaar in veel verregaandere toestand.

  Like

  1. Affodil

   Het was de enig mogelijke manier om er wat van te maken. Je had moeten zien wat er allemaal weggesleept is! Lagen en lagen van (mislukte?) tuintransformaties bovenop elkaar, in combinatie met de zware klein … Dat konden wij nooit met spade en hark goed krijgen. Ze hebben er 3 volle dagen met een kraan aan gewerkt!
   Wat die haag betreft: daar ga ik toch maandag eens met mijn “tuinkabouters” over praten. Dat is het nadeel van een tuin waar je het verhaal niet van kent: hoe oud zijn de planten, hoe zijn ze (niet) verzorgd, wat hebben ze al moeten meemaken, …? Bedankt om me er attent op te maken.

   Like

  1. Affodil

   En het is perfect gedaan ook. Vandaag geen tijd gehad om verder foto’s te maken, maar morgen doe ik zeker verder. Het begint er nu echt als een tuin uit te zien. Nog zonder planten, OK, maar een tuin! Met 15 ton puin en 20 ton grond en steentjes minder … We gaan geen stijve nek meer hebben van omhoog te kijken hoe het gras groeit. 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.