Kroniek van …

Maandag (of dag 1)

Eerst moest het oude tuinhuis er aan geloven. De deur hing er al uit, dus tot daar kon een kind de was doen. Ik kreeg zowat een rolberoerte toen één van de mannen op het dak klom om het asfaltpapier los te trekken. Ik zag hem al met minstens één been door het dak schieten. Naar binnen dan maar, want ik kan zoiets niet lang aanzien zonder krampkes in mijn darmen te krijgen. Tegen de lunch was het kaartenhuisje om en afgevoerd.

De begroeiïng werd (zoveel als mogelijk) met wortel en al verwijderd. Op dat moment begon je de grootte en vooral de leegte goed te zien. En ook: hoeveel méér licht we in de tekenkamer kregen, alleen omdat er een groot donkergroen kot  weg was. Je staat daar van te kijken, echt waar!

Resultaat na dag 1:

XYZ_0207 (2)

Dinsdag (dag 2 dus)

De dag is gestart met veel handwerk en heen en weer karren met volgeladen kruiwagens puin. De vorige eigenaar had er niks beter op gevonden dan elk nieuw tuinidee bovenop het vorige aan te leggen, dus achteraan hadden we al een geheel eigen, persoonlijke dijk. Hij was nog nét niet hoog genoeg om in het Deltaplan opgenomen te worden. Eerst werd een laag grijze granietgravel weggeschept. Daar bleek dan een nog dikkere laag dolomiet onder te zitten. Toen die afgevoerd was vonden de mannen een dubbele laag worteldoek met daaronder klinkers die onze voorganger overbodig gevonden had. Hoe daar in vredesnaam ook maar iéts kon groeien is nu helemaal niet meer duidelijk. Tegen lunchtijd was er dus dikke 10 ton puin afgevoerd …

Na de middag werd overbodige bestrating verwijderd, de keuze van planten werd besproken zodat er een plantschema kan opgemaakt worden en er werd nog verder gewroet en geruimd, zodat tegen een uur of 4 dit te zien was:

XYZ_0210 (2)

Als dessert kregen we alvast een kraan over de vloer om morgen het serieuze werk te doen (ik heb die mannen nochtans gisteren en vandaag ook niet veel zien lachen). Bij het naar binnen rijden heb ik efkes steentjes gezweet: tussen tuinhuis en dakgoot van de tekenkamer was er amper 6cm speling. Mijn eten kwam er van in mijn keel.

 

5 gedachtes over “Kroniek van …

  • Affodil 11 april 2018 / 07:08

   Aan een professionele prijs ook. Maar dan kunnen wij achterover leunen en genieten zonder rugpijn.

   Geliked door 1 persoon

    • Affodil 12 april 2018 / 13:21

     Zo is dat.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.