Aan Sporza…

Manlief en ik zijn boos. En dan kan het gebeuren dat er iets als het onderstaande de wereld ingestuurd wordt. En ook aan de vrt zélf. Met kopie aan mensen als een minister van sport of zo.

 

Beste,
wij ergeren ons al jaren de pleuris over de manier waarop de sportzendtijd verdeeld wordt over diverse sporttakken.

De afgelopen pakweg 20 weken zijn we bijna dagelijks geteisterd door nieuws over veldrijden. De komende maanden (tot dat moddercircus herbegint) zijn het de wegrenners die ons te pas en te onpas een rad voor ogen draaien.

Voetbal komt ook méér dan voldoende aan de bak. Competitie- en bekervoetbal, internationale wedstrijden, E- en WK’s, …

Maar waar blijven de andere sporten? Wat helpt het om met de wolven te staan huilen dat we in bepaalde sporten nooit meedoen met de besten? Jullie wachten tot er eens iemand ONDANKS jullie toch doordringt tot het internationale forum vooraleer er een paar seconden tijd aan te besteden. Neem eens een chronometer in de hand en vergelijk eens hoeveel seconden er besteed zijn aan onze Olympische winterathleten t.o.v. de uitgekochte boel van de cross. Deze namiddag kon ik mijn ogen niet geloven: er werd zelfs zendtijd besteed aan een stelletje circusapen op wielen. En dan hebben we het nog niet over de ongelooflijk saaie herkauwprogramma’s waar de zelfverklaarde en zichzelf o zo serieus nemende experten elkaar voortdurend in de rede vallen zodat er geen woord van te verstaan is (gelukkig maar?). Het is weerzinwekkend hoe jullie op onze kosten blijven hangen in een klein wereldje waar iedereen de ander zijn dikke pens wrijft.

De vrt, als nationale zender, heeft de belangrijke taak om minder bekende sporten onder de aandacht te brengen. Alleen op die manier zullen meer mensen (vooral jongeren) er aan geïnteresseerd geraken . Kijk wat er gebeurd is met onze hockeyploeg: ze presteren op een gegeven moment zo goed, dat jullie er niet meer omheen kunnen en plots hebben jongeren er zin in en groeien de clubs, krijgen daardoor ook meer fondsen, … Eindelijk eens belastinggeld zinnig besteed!

5 gedachtes over “Aan Sporza…

 1. Menck 24 februari 2018 / 22:31

  Een nobel streven, doch de bevoegde instanties zullen hoogstens eens glimlachen en daarna halsstarrig hetzelfde pad blijven bewandelen.

  Like

  • Affodil 24 februari 2018 / 23:53

   Maar ik heb het wél van mijn lever! 😉

   Like

   • bentenge 25 februari 2018 / 09:51

    En wij zijn blij dat je het stuurde. Al ben ik dan zelf een tennis- en voetbalfan (omdat ik de spôrten ook doe) ik bekijk geen seconde van al dat geleuter en nabeschouwingen met te dure commentatoren. Maar de vrt is ondertussen helaas ook al onderhevig aan de wet van het geld en de kijkcijfers wegens dalende overheidsbudgetten.

    Like

    • Affodil 27 februari 2018 / 13:04

     Cfr. het antwoord hieronder.

     Like

 2. Affodil 27 februari 2018 / 13:04

  De antwoorden, in de volgorde dat ze binnen kwamen:

  “Dag C,

  Dank voor uw mailtje. De minister vindt het ook jammer dat veel van onze verdienstelijke sporters weinig aandacht krijgen in de media. De minister zelf maakt echter geen onderscheid: al onze topsporters in het even welke sport liggen hem even na aan het hart.

  Een vriendelijke groet,

  Assistent Philippe Muyters”

  en, twee dagen later:

  “Beste C,

  Bedankt voor uw belangstelling voor VRT.

  De VRT moet drastisch bezuinigen en die besparingen treffen helaas ook Sporza en de sportrechten. We moeten dus keuzes maken, hoe moeilijk dat ook is. We proberen zoveel mogelijk sporttakken aan bod te laten komen. We kunnen helaas niet alles brengen.

  Het is dus een zaak van verdeling van middelen en rechten. Daarom kunnen we ook op sporza.be niet van alle wedstrijden beelden aanbieden.

  We hopen u hiermee enige duidelijkheid te hebben gegeven en wensen u nog veel kijkplezier.

  Met vriendelijke groeten,
  VRT-Klantendienst”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.