Ik weet niet …

… hoe dat met jullie zit, maar vanmorgen voelde ik iets wat best wel op lente begint te lijken. Het is misschien meer whishfull thinking dan wijsheid, maar het ochtendlicht zag er vrolijker uit. Frisser wit, vers gewassen en (met het weer van de afgelopen weken) goed nagespoeld. Ik heb zo goed als geen reukzin, maar ik meende ook een beetje lente te ruiken (dàt is al helemaal onzin, vrees ik, tenzij er ergens al een boer mest uitgedragen heeft).

Als ík nu alleen zou zijn met die kriebels, dan zweeg ik er nog even over. Maar vorige week kwam ik tijdens een wandeling in het parkje dit tegen:

DSCN0044

En niet één trosje, maar honderden! Ik was al meteen in de stemming. Zelfs de storm van donderdag kon daar niets aan veranderen.

In de tuin is ons vaste stelletje Turkse tortels al gênant stevig aan het “stouwen”. Vooral híj staat op ontploffen van de hormonen. Zij is nog wat onzeker en probeert de boot nog wat af te houden.
Een merelwijfje nam gisteren de tijd om haar twee aanbidders te taxeren, terwijl die elkaar de pluimen uit het lijf trokken.
Ook in plassen en sloten wordt dezer dagen al geknikt en gebalst. Als je er een tijdje naar blijft kijken, krijg je er warempel last van in je nek.

Ik weet het. Februari moet nog beginnen en het kortste maandje is vaak het felste als het op winteren aan komt. Maar het lengen van de dagen wordt nu echt goed zichtbaar. En dat geeft hoop.

Vanmorgen ben ik met hond Jeppe van de zon gaan genieten tijdens een lange wandeling. Bij thuiskomst werden we opgewacht door een heel speciale gast. Eentje die, naar ik vrees, mijn lentekriebels nog wel even de kop gaat indrukken want als pestvogels afzakken naar onze kontreien zou dat wel eens kunnen betekenen dat er een nog een ferm koudefront op komst is.

Hoedanook, het blijft de moeite om ogen, oren en andere zintuigen op scherp te houden dezer dagen.

6 gedachtes over “Ik weet niet …

 1. djaktief 21 januari 2018 / 16:43

  Hier nog erg last van winterdonkerte. In de tuin nog weinig te zien. Stuur maar wat licht en zon hierheen.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

 2. Matroos Beek 21 januari 2018 / 18:07

  Een pestvogel. Wat bijzonder. Ik meende vandaag ook enige lente te voelen. Het is wel al heel vroeg, maar het geeft in ieder geval weer moed. Nog een fijne avond.

  Like

  • Affodil 21 januari 2018 / 19:10

   Ja, een hele belevenis nu ik hem eindelijk eens in ’t echt gezien heb. Made my day!

   Geliked door 1 persoon

 3. Menck 21 januari 2018 / 23:05

  Een grijs uitspansel, zo nu en dan regen en een graad of vijf: een echt lentegevoel kreeg ik er toch niet van. Onze lusten botvieren doen we voorlopig nog binnen; doe-het-zelven, schilderen en behangen, iemand?

  Like

  • Affodil 22 januari 2018 / 06:00

   O, dan hebben jullie pech gehad. Wij hebben gisteren het zonnetje gezien. Al durfde ik haar niet hardop vervloeken omdat ze te uitbundig in mijn lens keek toen ik die pestvogel wilde filmen. Een mens is niet gauw tevreden, he?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.