Zit me jasje goed …

Geloof het of niet, maar: het stof is weg. Het huis ligt er weer eventjes fris en keurig bij. Het nieuwe deurgat is gemaakt. De deur, dat is iets anders. Ze hadden er een bij, maar daar bleek een olievlek op te zitten en omdat die waarschijnlijk nooit helemaal weg te krijgen is en toch steeds door de verf zal komen, is er een nieuwe besteld. De “oude” hangt voorlopig de tocht tegen te houden.

Het is serieus aanpakken geweest, de afgelopen weken en ik ben eigenlijk best wel een beetje trots dat ik het heb kunnen bijhouden. En daarom gaat moeder morgen op stap. Het zou droog weer blijven. Grijs, maar droog. Ben ik al helemaal blij mee.

Waar naartoe, weet ik nog niet goed. Misschien Terneuzen eens gaan verkennen. Daar heb ik eigenlijk nog maar één straat goed bekeken. Eens zoeken waar de winkels zijn waar ik wel iets van mijn gading kan vinden. En iets lekkers scoren. En op weg naar huis nog even langs Zaamslag, want in het passeren heb ik daar een paar mooie winkels gezien.

Maar het zou zomaar kunnen dat ik Hulst ten gronde leer kennen. Daar weet ik al een paar winkels. Ik heb er al een nieuwe gsm gekocht, en een pedaalemmer voor de badkamer, en pralines. Ik weet waar ik moet zijn voor de officiële administratie. Maar zo gewoon eens flaneren en genieten is er nog niet van gekomen.

Misschien kan ik dan in het naar huis rijden eindelijk onze auto ophalen bij de herstelgarage. Die staat er dan bijna drie weken. Vanmorgen even telefonisch ontploft en misschien zijn ze daar wakker van geworden.

Maar voorlopig denk ik daar niet aan. Eerst even voorpretjes koesteren …

7 gedachtes over “Zit me jasje goed …

 1. Menck 16 november 2017 / 00:07

  Je auto drie weken in de garage? Ja hallo, ik zou al na twee dagen ontploffen. (Mijn wagen is deels mijn broodwinning.)
  Veel plezier bij het flaneren morgen!

  Like

  • Affodil 16 november 2017 / 01:47

   Toen ik op 30 oktober de auto inleverde, zou hij tegen eind van de week klaar zijn. Toen ik op 10 november eens langs ging om te zien hoever ze waren, zou een besteld stuk die namiddag binnenkomen en dan zou hij tegen maandagavond geassembleerd zijn. Vandaag zijn we 15 november en de auto “zal wel tegen vrijdag klaar zijn”. Heb gelijk gevraagd van welke week die vrijdag was. Manlief kan heel moeilijk in en uit de vervangwagen. Garagist begon al te denken welke andere vervangwagen hij kon meegeven, maar die gedachten heb ik onderbroken. Ik hoef geen vervangwagen, ik moet mijn wagen hebben. Ik ga daar vrijdag niet weg zonder. “Ja, maar, ik moest begrijpen dat dat een extra iets was wat ze naast hun eigen afspraken deden, een extra service”. Dus als je een schadegeval hebt, moet je maar wachten tot ze tijd en zin hebben om er wat aan te klooien? Docht het nie! De verzekering krijgt hier ook nog wel een verslagje van.

   Like

 2. Matroos Beek 16 november 2017 / 06:37

  Wat een fijn vooruitzicht! Helaas kan ik niet mee… vertrek nu naar mijn werk… Geniet ervan Affodil!

  Like

 3. Natoken 16 november 2017 / 09:48

  Heerlijk als je eindelijk eens kan plannen zonder druk Affodile…maar ik zou wel wat druk zetten bij die garagist , 3 weken!! Moesten die mannen een nieuwe auto in elkaar steken misschien?Jij hebt veeeel geduld!! Weet je , het is positiever om letterlijk een nieuwe deur te steken dan figuurlijk…haha. Ik hoop nu maar dat het weer morgen meezit en je kan genieten van je “uitje “!

  Like

  • Affodil 16 november 2017 / 20:21

   Ik had er toch zo op gerekend om vandaag eens een heerlijk dagje voor mezelf te nemen? Shop till I drop enzo… Nou, droppen deed ik al van voor ik goed en wel uit bed was.

   Ik heb gisteren weer te veel te snel gedaan en vanmorgen was mijn rug zo ongeveer gekraakt, mijn polsen zijn geforceerd van het dweils uitwringen en ik had al een dag of 2 last in mijn lies. Een verstandig mens blijft dan thuis, grabbelt een goed boek vast en komt niet meer van de bank maar ik niet. Ik zou immers gaan shoppen. Schoenen scoren, een winterjas zoeken, misschien nog een kleedje op de kop tikken en een voorraad nylons inslaan want ik ben daar zo’n kluns mee dat ik slechts elk 3de paar heel aan krijg.

   Wat had ik dan wél mee? Een koelbow met een gefileerde zeebaars waar je tegen kan leunen, een bakje kleine slibtongen, een zak scampi, een paar zwaardvissteaks en 2kg mosselen. Een plooibak met koekjes, aperitief, koffiemelk, vlees, groenten, en hondenvoer. Een kartonnen doos met kerstballen, een plankje om een tafeldecoratie voor kerst op te maken, vogelkes, voskes, serviettekes, lampekes, .

   En een grote doos Dafalgan forte en een tube Voltaren forte …

   Mààr: de diepvries zit weer vol, de frigo ook, en terwijl ik thuis zit te prutsen aan dat tafelstuk, heb ik geen enkellaarsjes, winterjas of kleedjes nodig. Een oude jeans, een verwassen t-shirt (vanwege de lijmresten) en een paar afgetrapte – maar o zo gemakkelijke – sloffen maken mij helemaal gelukkig. Daar hoef ik zelfs geen nylons voor aan te doen.

   Like

 4. Natoken 25 november 2017 / 20:43

  haha als je het zo bekijkt , heb je nog gelijk ook …Geniet ervan Affodile

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.