Ze doen het goed …

… de plantjes die we een paar weken geleden in de zware Zeeuwse klei stopten. Alles sloeg aan, sommigen (de daglelies) zijn intussen uitgebloeid en zien er nu een beetje magertjes uit. Het is wachten tot ze beginnen uit te lopen voor volgend jaar.

Aangemoedigd door dat eerste succes heb ik eergisteren nog een drietal soorten gehaald.

DSC00028

Heuchera, in een tere rozige tint om wat tegengewicht te geven aan de donkere Ajuga repens die er naast staat en in heel goede doen is. De bladeren glanzen als spiegels. De Helleborussen staan er vlak achter, zodat hun diep ingesneden blad weer variatie biedt op het bijna ronde Heuchera-blad. De achtergrond (de keitjes en de Hortensia’s) moeten nog even wachten. Voor verplanten is het nu nog te vroeg en voor de opruim van eerstgenoemden hebben we de bestelde container nodig.

DSC00030

Laagblijvend gipskruid is naar het schijnt een gewillige bodembedekker. We zijn in blijde verwachting van bevestiging ter zake. Toch ook maar de roze variant gekozen om een beetje in toon te blijven. Misschien meng ik er nog wat wit tussen, maar daar was er maar één meer van deze week.

DSC00034

O, en Leander, die er maar triestig uitzag in zijn kuip (heimwee naar Kruibeke?) is nu ineens heel erg blij in zijn nieuwe vollegrondstek. Niets dan diepgroene blaadjes en witte bloempjes.

DSC00037

Vanuit een ietwat onhandige hoek gefotografeerd, maar mijn kruidenpotten zijn er en ze doen het ook goed. Laurier, krul- en platte peterselie, melisse (verscholen achter de platte peterselie) en in het kleine potje op de voorgrond heb ik bieslook uitgezaaid. Vorige week. De pot is nu al aan het ontploffen! Dat spul groeit terwijl je er naar kijkt.

DSC00036

Bijna afgewerkt (de trapneuzen zijn in bestelling): ons “openluchtsalon”. Zàlig toeven! Ik weet het, de dekentjes halen er een beetje de mooie strakke lijn uit, maar er zijn hondjes die niet altijd vragen of iets wel mag. En als hen gezegd wordt dat het niet mag, hebben ze soms nét een beetje last van selectieve doofheid…

Als het nu nog een beetje wil zomeren, want op het ogenblik hebben we hier code geel: windrukken tot 85km/u. En de wind zit … juist, ja.

2 gedachtes over “Ze doen het goed …

 1. Matroos Beek 4 augustus 2017 / 07:37

  Je hebt duidelijk groene vingers!
  En je tuinkamer ziet er echt gezellig uit. Mooi beschut en toch helemaal buiten.

  Like

  • Affodil 4 augustus 2017 / 07:40

   Het is een heerlijk hoekje om te zitten lezen of gewoon ’s avonds laat naar de stilte te luisteren en sterren te kijken (als het niet bewolkt is, tenminste).

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.