Eerste keer dít, laatste keer dàt …

Het grote in between is aan de gang. .

Hoewel de overdracht van ons nieuwe huis op vraag van de verkopers pas op 2 januari doorgaat en niet op 30 december, is er al veel in voorbereiding. Vloertegels gekozen en afspraken gemaakt met de aannemer. Een BSN-nummer aangevraagd in Terneuzen (soort rijksregisternummer, zodat de overheid ons weet te vinden om het geld uit onze zakken te kloppen: ’t is overal hetzelfde hoor). Nieuwe telefoonnummers komen in het geheugen van de gsm’s. Het eerste brood en vlees zijn gekocht in de nieuwe buurtwinkels, de supermarkt wordt de volgende test. Misschien moeten we zo snel mogelijk ook eens op een woensdag ginds naar de markt gaan in plaats van hier. De marktdag is dezelfde, dus dat kan al niet voor vergissingen zorgen.

En intussen de laatste klusjes in ons oude huis afwerken. De verfkwasten kunnen nu stilaan verdwijnen: gisteren zijn de foto’s gemaakt voor de immobrochure. In de garage staan (gevaarlijk!) verhuisboxen broederlijk naast rommel die naar het afvalpark moet. Heel bewust gekozen om “te verhuizen” in plastic bakken te steken en niet in kartonnen dozen. Mijn vader heeft zo ook eens na een verbouwing mijn moeder haar “schoon servies” bij het bouwafval gemikt. Toen ik maanden later de soepterrine niet vond tussen het steengruis, was het kot te klein. 🙂

Zo gauw we de sleutel hebben, kunnen we één of twee keer per week al wat wegbrengen. Een koffiezetmachine die één dezer de geest gaat geven, kan bijvoorbeeld daar nog die paar kopjes koffie zetten, die we zullen nodig hebben als we ginds gaan klussen. Die paar kopjes van een oude reeks die nog achter in een kast stonden, zitten al mee in de bak. Ik zal er maar een flessenopener bij steken (en stiekem een fles om er mee open te maken als we daar aankomen 😉 ). Een paar glazen die we hier kunnen missen heb ik ook al ingepakt.

Maar eerst even onze gekraakte ruggen laten bekomen en een laatste kerst en nieuwjaar vieren op de plaats waar we dat 40 jaar gedaan hebben. Heel bewust alleen met z’n tweetjes, zoals de eerste keer…

8 gedachtes over “Eerste keer dít, laatste keer dàt …

 1. djaktief 21 december 2016 / 08:54

  Fijne feestdagen voor jou Affodil en ik hoop dat het je goed zal bevallen in Terneuzen.

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

  • Affodil 21 december 2016 / 09:26

   Ook voor jou en je gezin fijne feestdagen en een fijn 2017, Dorothé.
   Overigens gaan we in Kloosterzande wonen (of “Klooster” zoals ze daar verkort zeggen. Wij worden dus echte “Klorianen”. 🙂 Terneuzen was maar een administratieve tussenstop. Al zullen we daar al wel eens vaker rondlopen om te winkelen.

   Geliked door 1 persoon

 2. bentenge 21 december 2016 / 19:46

  Veel plezier zo naast het verdonken land. En fijne uitwaai na 40 jaar.

  Like

 3. Menck 22 december 2016 / 17:42

  Ik wens jullie alle geluk toe in jullie nieuwe stek.
  Kloosterzande; dat moet ik straks toch even googelen. 😉

  Like

 4. Affodil 22 december 2016 / 18:03

  Graauw, Paal, Terneuzen en dan een beetje naar beneden, richting Hulst … 😉

  “Klooster”, want dat zande laten ze daar gewoon weg in de spreektaal, is door de Cisterciënzer monikken uit Koksijde gesticht rond 1200, op vraag van de graaf van Vlaanderen. Zij polderden de grond rond het klooster in. Hun abdij werd door de Watergeuzen v”ernield, maar de kapel werd later weer opgetrokken en is nu nog altijd een indrukwekkend grote kerk voor zo’n klein dorp.

  Naast natuur hebben we ook veel geschiedenis te ontdekken daar. Daarvan gaat hier regelmatig een verslagje komen, denk ik zo.

  Like

 5. Joke 23 december 2016 / 06:39

  Was die verhuis al eerder aangekondigd? Ik heb dat precies gemist. Gaan jullie kleiner wonen? Tuinloos niet, vemoed ik.

  Like

  • Affodil 23 december 2016 / 07:41

   Een paar blogjes geleden had ik al een tip van de sluier opgelicht, maar nog niet teveel weggegeven tot alles vast stond.
   Ja, vooral kleiner. Met 2 mensen heb je nu eenmal geen huis nodig met een capaciteit van 5 slaaplamers. En nu we toch voelbaar wat ouder worden is een tuin van bijna 1200m² (min het huis, uiteraard) ook wel wat teveel van het goede. Maar tuinloos zouden we niet kunnen, nee. Hij is kleiner, onderhoudsvriendelijker, maar evengoed ook vogelvriendelijk met struiken, een boog met klimop, nestkastjes en voederplankjes waar je maar kijkt (de vorige eigenaars waren ook vogelvrienden).
   Naast het huis loopt een voetpaadje de polder in en in de andere richting zitten we zó in het centrum met al zijn faciliteiten. Het beste van twee werelden, dus.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.