Jeppe goes Zeeland …

Ik schreef al eerder dat we de ambitie hebben om te verkassen. Daar zijn een aantal redenen voor:

 • onze tuin is veel groter dan wij nog aankunnen en lijkt elk jaar nog groter te worden
 • we willen meer tijd en ruimte om te wandelen en te fietsen en Vlaanderen heeft die ruimte niet (meer). Om hier in onze huidige omgeving op een fiets te stappen moet je al een serieuze dosis zelfmoordneigingen hebben. Zelfs wandelen is hier tegenwoordig een hachelijke bezigheid.
 • we willen dichter bij interessante vogelkijkgebieden wonen, zodat we niet elke keer een halve dag kwijt zijn aan verplaatsingen.

Omdat Texel als nieuwe habitat buiten de keuzemogelijkheden viel, hebben we onze blik richting Zeeland gericht. En nu is het eindelijk zo ver: gisteren zijn de eerste handtekeningen geplaatst en nog eind dit jaar wordt alles definitief en krijgen we de sleutels. We hadden afgesproken met de makelaar om nog even het huis te bekijken en wat notities te maken, zodat we al wat voorsprong op het tijdschema kunnen nemen door een aannemer te zoeken voor de aanpassingen die moeten gebeuren.

We waren nog een uur te vroeg en Jeppe was voor het eerst mee. Niet zonder bijbedoelingen: ik wilde hem laten kennis maken met zijn nieuwe woonomgeving. Naast “ons” huisje is een wandelweggetje dat zó de Zeeuwse polder in loopt. Met een paar honderd ganzen boven ons hoofd stapten we flink door. Er zat een nijdige wind die geen geluid vond om ons mee te overvallen, dus beet hij maar koud in onze oren.

Na een paar honderd meter zagen we een stel tegenliggers komen: een hondje dat zijn vrouwtje uitliet. Toen we elkaar kruisten, bleken de hondjes het meteen goed met elkaar te kunnen vinden. Misschien omdat ze voelden dat hun levensgeschiedenis zo goed als identiek is. Behalve dan dat Jeppe Spaans is en het andere hondje Frans. Maar in hondentaal speelt dat geen rol. Ook tussen de vrouwtjes verliep de communicatie vlot. Ik ken dus al 1 buurvrouw, weet al in welk huis ze woont en hoe haar man noemt en ik ben nog maar hoop en al twee uurtjes in het dorp geweest.  🙂

Naderhand reden we nog even een eindje in de omgeving rond en vonden op hooguit een halfuurtje fietsen al een heel leuke bestemming waar we een picknick en onze kijkers en camera’s mee naartoe kunnen nemen. Vrij zicht op slikplaten waar we hopelijk regelmatig onze vogelaarsharten kunnen ophalen.

Als het de volgende weken en maanden nog vrij rustig blijft op dit blog, bedenk dan dat we het klavier omgeruild hebben voor verfkwasten en zwaarder geschut. Ik beloof dat ik bij elke rit naar onze nieuwe stek een camera bij de hand zal houden om alvast wat foto’s te delen …

4 gedachtes over “Jeppe goes Zeeland …

 1. Menck 14 november 2016 / 21:07

  Bijna Belg-af, dus? Alvast veel geluk in de nieuwe stek.
  Echter, als je beweert dat Vlaanderen de ruimte niet meer heeft om te wandelen, te fietsen en zelfs vogels te spotten, dan ken je West-Vlaanderen niet (goed). Vooral de Westhoek scoort dienaangaande bijzonder veel punten.

  Like

  • Affodil 14 november 2016 / 21:42

   Geen Belg-af, he. Een expat. ’t Is niet omdat je buiten de grenzen gaat wonen dat je geen Belg meer zijt.
   En hoewel Manlief zijn voorouders uit de Westvlaanders komen, heeft hij toch geen voeling met die kant van ’t land. Mijn roots zouden in Zeeuws-Vlaanderen liggen, dus dat is al iets meer de goeie kant op.

   Like

 2. djaktief 14 november 2016 / 22:17

  Ben blij dat Jeppe nu eens een goede wandeling maakt in Nederland. Ik begon me al te schamen 😉

  Groetjes,

  Dorothé

  Like

  • Affodil 15 november 2016 / 07:06

   O, maar dat is helemaal niet nodig, Dorothé. Die twee rampzalige wandelingen tijdens de laatste vakantie op Texel zijn slechts een absolute uitzondering en hadden net zo goed op Vlaamse bodem kunnen plaats vinden. Hier lopen ook genoeg hondenbaasjes rond met het idee dat alle incidenten altijd de schuld zijn van de andere honden en baasjes, want hun hond is toch zo goed onder controle dat hij altijd en overal los kan (NOT). Hier vlakbij ons huis is er ook zo een met 2 border collies. Absoluut aggressieve honden (honden en baasjes lijken naar het schijnt erg op elkaar) die tegen elke andere hond uitvallen. Ze zijn ook nooit aangelijnd, dus dat maakt het erg leuk om daar te wandelen. Want volgens hun baas moeten andere hondenliefhebbers eindelijk eens leren hoe ze hun honden moeten opvoeden. Nou, hij is wel over de ganse lijn geflest!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.