Leeuwentemmer – Camilla Läckberg

Flaptekst:

In Leeuwentemmer van de Zweedse thrillerauteur Camilla Läckberg houdt de winter Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team werken aan een vermissingszaak van een jong meisje, die in een stroomversnelling raakt als ze dood gevonden wordt. Ze is ernstig verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen. Tegelijkertijd verdiept Erika Falck zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt. Leeuwentemmer, nu in goedkope midprice-editie, is de langverwachte nieuwe thriller in de fascinerende reeks over schrijfster Erika Falck en haar man, inspecteur Patrik Hedström.

Recensie:

De Erika Falck-reeks heeft vele verdiensten. Uiteraard zit er altijd een flinke portie spanning in, maar bovenal: ze heeft een hoog ontspanningsgehalte. Eigenlijk zijn het meer kwajongensverhalen. En ja, er rolt wel eens een lijk uit de kast  en we verzeilen – boek incluis – op het randje van onze stoel als Erika zichzelf weer eens van de kant in de sloot geholpen heeft. Maar we proesten het – graag of niet – toch uit als schoonmama weer heel onsubtiel is over het huishouden van jan steen bij haar zoon en schoondochter. En we voelen mee met de arme Patrik, want hij loopt altijd wel een meter of wat achter vrouwlief aan te hinken als ze even fijntjes zijn werk uit zijn handen neemt. Aan de andere kant: zo’n nieuwsgierig Aagje is wel handig bij een onderzoek, als je als politie-inspecteur door de wet aan handen en voeten gebonden bent.

Kortom: ik heb me alweer heel goed geamuseerd met dit nieuwe boek van Camilla Läckberg. Het “serieuze” werk is natuurlijk ook welkom, maar een Erika Falck-avontuur achter de hand als digestief, is mooi meegenomen.

 

Auteur   Camilla Läckberg
Vertaald door   Elina van der Heijden, Wiveca Jongeneel
ISBN10   9026333285
ISBN13   9789026333286

*****

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.